Необходимите продукти пак са на око
Няколко яйца. 4-5-6, зависи колко голямо искате да стане.
Яйцата ги чупите в отделна купичка преди да ги сложите в общата за бъркане, за да сте сигурни, че са хубави и стават.

Плодове - малини, ягоди и праскови. Според вкуса.

С миксер добре разбърквате яйцата...

Когато са разбити добавяте и чаша захар...на око, зависи колко сладко искате да ви бъде.

След като захарта спре да хрупа, добавяте толкова и пресято брашно. В него слагате малко сода и лимонтузу или бакпулвер.

Получава се гъста гладка смес. Най-накрая слагате бялото прахче
или друга есенция.

През цялото време бъркате само в една посока, когато сложите брашното се бърка бавно.
Намазвате тава или слагате парче хартия за печене и изсипвате цялата смес, ако е повече може да си я отделите и да изпечете два или три блата.

На нас не ни се чакаше толкова време да печем и правим само 1.

Печете си го според фурната, нормално някъде около 30 минути. На бавен огън, за да не изгори. Като ви се види, че е готово го боцнете с клечка за зъби, ако не остава по нея мокро, значи е за вадене.
През това време разбирате крема. Ние сме взели крем Оле на Доткер Йоткер.
За три минути, без варене и накисване.
Трябва да стане гладък кремът.

Може да използвате всякакъв друг крем.
Изпеченият блат.

Оказва се, че след последната торта, която правим нямаме здрав поднос за торти...
Разбивате сметана. Нашата е Hopla.
Намазвате хубав пласт крем върху тортата, мажете и отстрани.
След това е ред и на сметаната. И започваме да украсяваме.


Маги подготвя окрасата. Тя реже, аз редя, така по-бързо идва време за опитване.

Крайният резултат:


В заключение мога да кажа: Много беше вкусно!

Няколко яйца. 4-5-6, зависи колко голямо искате да стане.
Яйцата ги чупите в отделна купичка преди да ги сложите в общата за бъркане, за да сте сигурни, че са хубави и стават.

Плодове - малини, ягоди и праскови. Според вкуса.

С миксер добре разбърквате яйцата...

Когато са разбити добавяте и чаша захар...на око, зависи колко сладко искате да ви бъде.

След като захарта спре да хрупа, добавяте толкова и пресято брашно. В него слагате малко сода и лимонтузу или бакпулвер.

Получава се гъста гладка смес. Най-накрая слагате бялото прахче
или друга есенция.

През цялото време бъркате само в една посока, когато сложите брашното се бърка бавно.
Намазвате тава или слагате парче хартия за печене и изсипвате цялата смес, ако е повече може да си я отделите и да изпечете два или три блата.

На нас не ни се чакаше толкова време да печем и правим само 1.


Печете си го според фурната, нормално някъде около 30 минути. На бавен огън, за да не изгори. Като ви се види, че е готово го боцнете с клечка за зъби, ако не остава по нея мокро, значи е за вадене.
През това време разбирате крема. Ние сме взели крем Оле на Доткер Йоткер.
За три минути, без варене и накисване.
Трябва да стане гладък кремът.

Може да използвате всякакъв друг крем.
Изпеченият блат.

Оказва се, че след последната торта, която правим нямаме здрав поднос за торти...
Разбивате сметана. Нашата е Hopla.
Намазвате хубав пласт крем върху тортата, мажете и отстрани.
След това е ред и на сметаната. И започваме да украсяваме.


Маги подготвя окрасата. Тя реже, аз редя, така по-бързо идва време за опитване.


Крайният резултат:


В заключение мога да кажа: Много беше вкусно!

Коментар