Необходимите продукти пак са на око
Няколко яйца. 4-5-6, зависи колко голямо искате да стане.
Яйцата ги чупите в отделна купичка преди да ги сложите в общата за бъркане, за да сте сигурни, че са хубави и стават.

Плодове - малини, ягоди и праскови. Според вкуса.

С миксер добре разбърквате яйцата...

Когато са разбити добавяте и чаша захар...на око, зависи колко сладко искате да ви бъде.

След като захарта спре да хрупа, добавяте толкова и пресято брашно. В него слагате малко сода и лимонтузу или бакпулвер.

Получава се гъста гладка смес. Най-накрая слагате бялото прахче
или друга есенция.

През цялото време бъркате само в една посока, когато сложите брашното се бърка бавно.
Намазвате тава или слагате парче хартия за печене и изсипвате цялата смес, ако е повече може да си я отделите и да изпечете два или три блата.

На нас не ни се чакаше толкова време да печем и правим само 1.

Печете си го според фурната, нормално някъде около 30 минути. На бавен огън, за да не изгори. Като ви се види, че е готово го боцнете с клечка за зъби, ако не остава по нея мокро, значи е за вадене.
През това време разбирате крема. Ние сме взели крем Оле на Доткер Йоткер.
За три минути, без варене и накисване.
Трябва да стане гладък кремът.

Може да използвате всякакъв друг крем.
Изпеченият блат.

Оказва се, че след последната торта, която правим нямаме здрав поднос за торти...
Разбивате сметана. Нашата е Hopla.
Намазвате хубав пласт крем върху тортата, мажете и отстрани.
След това е ред и на сметаната. И започваме да украсяваме.


Маги подготвя окрасата. Тя реже, аз редя, така по-бързо идва време за опитване.

Крайният резултат:


В заключение мога да кажа: Много беше вкусно!

Няколко яйца. 4-5-6, зависи колко голямо искате да стане.
Яйцата ги чупите в отделна купичка преди да ги сложите в общата за бъркане, за да сте сигурни, че са хубави и стават.

Плодове - малини, ягоди и праскови. Според вкуса.

С миксер добре разбърквате яйцата...

Когато са разбити добавяте и чаша захар...на око, зависи колко сладко искате да ви бъде.

След като захарта спре да хрупа, добавяте толкова и пресято брашно. В него слагате малко сода и лимонтузу или бакпулвер.

Получава се гъста гладка смес. Най-накрая слагате бялото прахче



През цялото време бъркате само в една посока, когато сложите брашното се бърка бавно.
Намазвате тава или слагате парче хартия за печене и изсипвате цялата смес, ако е повече може да си я отделите и да изпечете два или три блата.

На нас не ни се чакаше толкова време да печем и правим само 1.


Печете си го според фурната, нормално някъде около 30 минути. На бавен огън, за да не изгори. Като ви се види, че е готово го боцнете с клечка за зъби, ако не остава по нея мокро, значи е за вадене.
През това време разбирате крема. Ние сме взели крем Оле на Доткер Йоткер.


Трябва да стане гладък кремът.

Може да използвате всякакъв друг крем.
Изпеченият блат.

Оказва се, че след последната торта, която правим нямаме здрав поднос за торти...

Разбивате сметана. Нашата е Hopla.
Намазвате хубав пласт крем върху тортата, мажете и отстрани.
След това е ред и на сметаната. И започваме да украсяваме.


Маги подготвя окрасата. Тя реже, аз редя, така по-бързо идва време за опитване.


Крайният резултат:


В заключение мога да кажа: Много беше вкусно!


Коментар