Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Риба на керемида

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Риба на керемида

    Лефер на керемида





    Във всяка риба се слагат няколко скилидки чесън, 2-3 резенчета лимон, стрък пресен лук,
    сол на вкус и се намазва обилно със зехтин.
    Върху долната керемида се оформя "легло" от фолио да задържа соса, под горната керемида
    се слага парче фолио за да не залепне рибата върху керемидата.







    Подгответе достатъчно количество жар и заровете керемидите.



    Пече се около 20 - 25 мин.

    Приятен апетит


  • #2
    До: Лефер на керемида

    Хубав бирозасмукващ гъдел си спретнал.
    Ако ти се играе,следващия път заджуркай в една купичка майонеза,щипка чер пипер и розмарин.Намажи кожата обилно навсякъде и после пак фолиото.От майонезата нищо не остава,месото я попива и се топи в устата...

    Коментар


    • #3
      До: Лефер на керемида

      А с друга риба става ли? И с каква евентуално?

      Коментар


      • #4
        До: Лефер на керемида

        Първоначално публикуван от gnicolov Преглед на мнение
        А с друга риба става ли? И с каква евентуално?
        Става,с всякаква мазна и сравнително мазна риба.Скумрия,сом,шаран,амур,едра каракуда,илария,чернокоп,дебел сафрид и т.н.Снощи правих шаран на скара,като го омазах и вътре с майонезата.
        Бялата риба,щуката,распера и мряната пак се докарват,но не спят ли една нощ/поне 4-5 часа/ в марината с преобладаващ лимонов сок и олио/зехтин,вероятността да станат на подметка е почти гарантирана.
        С фолио донякъде се запазват сочни,но аз предпочитам предварителната подготовка при сухите риби.

        Коментар


        • #5
          До: Лефер на керемида

          Чудесна рецепта за ценителите на кулинарните изкушения.
          Благодаря и ще очакваме още порции от вкусни рецепти.

          Коментар


          • #6
            До: Лефер на керемида

            Днес реших да опитам как е и ципура-та на керемида.







            Жарта е готова









            След 20 минути



            Bon Appetit

            Коментар


            • #7
              До: Риба на керемида

              Голяма тема отивам за керемиди
              Браво Венци!
              VARADERO SD2

              Коментар


              • #8
                До: Риба на керемида

                От тези снимки и на мен ми се преяде, браво

                Коментар


                • #9
                  До: Риба на керемида

                  Това е истинска класа - рецептите ти, колега, са мехлем за обожаващи риба!
                  [B][SIZE=2]
                  [/SIZE][/B]

                  Коментар


                  • #10
                    До: Риба на керемида

                    Един не маловажен въпрос: от къде пресен лефер в София ?
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

                    и на хоби такива

                    тел. О879 Ч8Ч 2З5

                    Коментар


                    • #11
                      До: Риба на керемида

                      Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      Един не маловажен въпрос: от къде пресен лефер в София ?
                      Метро,ХИТ, Била..

                      Коментар


                      • #12
                        До: Риба на керемида

                        Същата процедура може да пробвате с дъгова пъстърва от рибарник (достатъчно мазна е) която да напълните с горчица, сметана и чубрица (мащерка). Отвън е хубаво да се намаже със зехтин и лимон (не за другото а за да не залепне за фолиото).
                        Да ви е сладко!
                        Не бързай ако искаш да стигнеш
                        __________________________________
                        Discovery II TD5 10P

                        Коментар


                        • #13
                          До: Риба на керемида

                          Ако лефера е черноморски!!!
                          Взимаш тези керемиди, слагаш там зеленчуци ...
                          А лефера на СКАРАТА----класика братле---

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X