Обява

Свий
Няма добавени обяви.

How it's made: Ореховки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • How it's made: Ореховки

    Основната съставка, разбира се, са орехи.


    Тук започват физическите упражнения.


    Счупихме му черепа и се показа мозъкът.


    Начупвате на око, толкова орехи колкото смятате, че ще може да изядете. Яжте орехи, за да сте по-умни.


    Смилате орехите на ситно.


    Пак на око избирате няколко яйца.


    Отделяте белтъците от желтъците.


    И внимавате да не падат много черупки върте, че и с орехи сладките ще станат твърде хрупкави.


    Разбивате белтъците със захар (повечко, да има ).


    Не забравяйте и вълшебното бяло прахче! ...За ванилия става дума, разбира се!


    Добявате към сместа и орехите. Пак на око, докато стане не много течна, но не и твърда смес.


    Тук вече бъркате с лъжица, леко и само в едната посока!

    Изрязвате хартия за печене, намазнявате я малко и с лъжичка изсипвате на купчинки малко количество от сместа. За мярка използвайте чаена лъжичка и ги слагайте през по-големи разстояния. Стават доста големи.


    Печете докато станат бледо жълти, около 10-15 минути.


    Bon Appétit!
    Последно редактирано от cveti; 20-03-09, 18:04.
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

  • #2
    До: How it's made: Ореховки

    Уха, страхотно! Много благодаря за рецептата, винаги съм се чудел как се правят. Я си дай едното око да направя няколко довечера, понеже гледам доста "на око" са пропорциите...
    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

    Коментар


    • #3
      До: How it's made: Ореховки

      И аз благодаря!
      Много вкусни изглеждат тея сладкишчета на картинките!Харесаха ми!
      Ще пробвам!
      [B]"Бъди себе си.Всички други места са вече заети"- Оскар Уайлд[/B]

      Коментар


      • #4
        До: How it's made: Ореховки

        Леле, върна ме в детството
        Като малък обожавах ореховките (че и до днес), но в София изчезнаха. После по бригадите в Свиленградско се оказа че има във всеки местен магазин, и си правех запаси...

        А на каква фурна ги печеш (температура) ? Мъже сме все пак...
        Издъних се на Тюринг теста

        Коментар


        • #5
          До: How it's made: Ореховки

          Наистина много вкусни изглеждат

          А какво стана с жълтъците - дай някоя рецепта и за тях, за да не станат зян.
          !

          Коментар


          • #6
            До: How it's made: Ореховки

            Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            А на каква фурна ги печеш (температура) ? Мъже сме все пак...
            На 160 градуса. Абе на око.

            Първоначално публикуван от yovcho Преглед на мнение
            А какво стана с жълтъците - дай някоя рецепта и за тях, за да не станат зян.
            Жълтъците ние сега ги изхвърлихме. Обаче, ако правиш солени кифлички с четчица се мажат с жълтици, за да станат лъскави и златни.
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

            Коментар


            • #7
              До: How it's made: Ореховки

              Гарантирам че са много вкусни

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X