Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Готови храни и салати?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Готови храни и салати?

Предстои ми да правя кухня за готови храни /кетъринг/ и салати...

Какви са ви впечатленията от това, което се предлага в момента на пазара - опаковани и на грамаж - от мусаката, до руската салата...

Имам впредвид впечатления за качество, цена, хигиена и какво според вас липсва в предлагането...

Тъй като кухнята ще е за ограничено производство, няма проблем за изпипване на нещата...

Предварително благодаря за мненията!

И весели празници!

До: Готови храни и салати?

Вълчо, дръж се сериозно! Никой освен теб не може да направи маркетинг на твоя идея! Наздраве
    Последно редактирано от дядо владо; 25-12-08, 17:08.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В това което се предлага на пазара аз предпочитам да се отдели повече време,
      но да се направи в къщи. (което се случва доста рядко )
      Просто защото се е случвало зеленчуците да не са хубави
      или последния случай от преди няколко дена в
      салатата Снежанка бяха попрекалили доста с чесъна .....

Коментар

Първоначално публикуван от Маги Преглед на мнение
        В това което се предлага на пазара аз предпочитам да се отдели повече време,
        но да се направи в къщи. (което се случва доста рядко )
        Просто защото се е случвало зеленчуците да не са хубави
        или последния случай от преди няколко дена в
        салатата Снежанка бяха попрекалили доста с чесъна .....
        Е такова нещо да се чуе от младо момиче,наистина е рядкост.Блазе му на бъдещия ти съпруг.
        А относно впроса на Волк: И аз предпочитам домашно приготвените неща,но ако се наложи,гледам да е от "Кенар". По пътя на логиката си мисля,че голямата фирма е подложена на повче проверки/хигиена и т.н./а и нещата са им вкусни. Само внимавай с майонезените продукти.Случвало ми се е да си купувам и да ги изхвърля веднага.Май бързо се вмирисват. Успех.
        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
        -----------------------------------------------
        Питието определя съзнанието....
        0887770735

Коментар

Намерих нещо за Кенар:

Работя в КЕНАР - за щастие отскоро и за щастие не за дълго...
          Сега ще ви светна на това как се приготвят "вкусотиите" им...
          Информацията ми е, така да се каже, от кухнята, защото работя в цеха за приготвяне на салати.
          Вие, бедните и заблудени потребители, виждате само крайния продукт. Купувате си от МЕТРО или друг голям магазин салатки или някаква кулинария - КАКВАТО и да е и си мислите: АХ, колко е ВКУСНО!. Може и така да е. Но този незабравим и неподправен вкус се получава по така наречената от нас, дребните служители, "земна технология". Т.е. каквото падне на земята, се взима от там/където преди това са стъпвали марковите маратонки на началник цеха или не дотам марковите галоши на някоя от чистачките-роми/ и се връща обратно в големия Кюп. Сега ще ви обясня поради какво се прави това. Дават ни примерно петдесет килограма картофи и двадесет майонеза, петнадесет-грах. Общо осемдесет и пет. От тях искат да направим, ако е възможно, СТО килограма руска салата. Възможно е, разбира се. Все пак имаме чешми наблизо, и нишесте. Но това е една друга тема. Та, ако не излезат определените килограми, ни се удържат парички от заплатите. И при обещана заплата четиристотин лева, като вземеш в продължение на три месеца не повече от осемдесет, почваш да се замисляш. Всичко ти идва от удръжки. И като изпуснеш някоя от големите баки и руската салата, респективно-снежанка, кьополу, бобена, панирани чушки и т.н. паднат на земята, би трябвало да се броят за брак. Но... Пред очите ми са се разсипвали готови салати и то, забележете, на земята пред цеха- там където бездомните кучета си правят чат в очакване на развалена продукция. Всичко се връща обратно барабар с пясък, камъчета, клонки и прочие. Споглеждаме се и си намигаме - майната им на потребителите. В цеха хигиената е под всякаква критика, но вие няма как да го установите, защото там "простосмъртни" не се допускат. Това дето го дават по телевизията - бели престилчици и шапчици за косата... ами, това си е само за по телевизията. Бас държа, че не един и двама от вас са намирали косъм. И живота си залагам, че са много повече тези, които са го изяждали без да го намират. Е, косъмът не е вреден освен ако човекът не е болен. и тук идва изненадата - повече от половината служители в цеховете нямат здравни книжки. Когато идват на проверка от ХЕИ въпросните нередовни служители напускат работните си места за половин-един час/колкото трае проверката/и се разцъкват из околните кафенета. Специален емисар от "редовните" после ги събира, като благ пастир - овчиците си. Нашият голям шеф и собственик Заре Шахбазян/арменец/ солидно цака подкупи на ХЕИ-то ежемесечно, за да може да му се врътне един телефон поне ден преди проверката и да бъде предупреден. Нарушенията в КЕНАР са много. ПИша толкова дълго, но и три пъти по толкова да пиша, пак няма да ми стигне
          Не мислете, че съм някой бивш недоволен служител. ПОвярвайте, моите близки и роднини са предупредени отдавна за това да не купуват от КЕНАР. И спазват предупреждението ми. Питайте колко хора са намирали конци в СНЕЖНАКАТА си, защото млякото за нея се прецежда ръчно, с тензух, по технологии от ранния осемнайсти век...
          Но... замълчи сърце...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            ...
            В общи линии нищо ново, а добре забравеното старо. Татко ми разказваше навремето през 80-те как са правили лютеницата в консервните фабрики. Доматите с лопатата се ринат от чернокраките, всичко отива в казана и после етикета.
            Последно редактирано от cveti; 25-12-08, 20:17.

Коментар

Ама,то,всъщност,това е навсякъде.Важното е да им е вкусно на хората.Може би миризмата на руска салата,съчетана с тази на черен крак придава неповторим вкус..
              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
              Питието определя съзнанието....
              0887770735

Коментар

Абсолютна свинщина! За съжаление е вярно и е навсякъде!
                Надявам се Volk да промени "традицията".
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Аз ще ям от кетъринга /никой от шефовете на другите фирми няма да го направи/ и ще го давам на семейството си ....

То всъщност основно затова го правя, а и за някои приятели!

Така поне ще знаем какво ядем!

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Абсолютна свинщина! За съжаление е вярно и е навсякъде!
                    Надявам се Volk да промени "традицията".
                    Имаше една реклама за ..... уиски (мисля беше). Та в същата се говореше, че "традициите не са това, което бяха".

Пожелавам на Volk да успее.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                      В общи линии нищо ново, а добре забравеното старо. Татко ми разказваше навремето през 80-те как са правили лютеницата в консервните фабрики. Доматите с лопатата се ринат от чернокраките, всичко отива в казана и после етикета.
                      Да но консервите поне се варят после .А салатите не.
                      Май навсякъде е така,и колбаси и салати абе всичко......
                      Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Някога на младини по бригадите съм работил в т.н."износна база",изнасяха плодове и зеленчуци за чужбина ,тогава основно СИВ.Работил съм в консервен комбинат,бирена фабрика и съм наблюдавал как се прави сирене.
                        Иначе на въпроса,много голяма част от салатите не стават,понякога имам чувтвото,че този дето прави рецептурника или няма обоняние или вкус.
                        Това основно се дължи според мен на голямото количество храни и невъзможността да се спазват рецептите.Желание за печалба.Винаги има зарибяване в началото и ако продукта се наложи започва увеличаването на количеството и от там по стара българска традиция и качеството.
                        Винаги ми е правило впечатление,че в по-малките градове където има по-малки производители качеството е по-добро и е нормално-по-малко колечиство от продукта,по-качествено и не на последно място хората се познават и ако производителя се издъни след това една година да се мъчи трудно ще си върне доверието и естествено печалбата.
                        Volk,ако действително ще е ограничено производство мисля,че ще бъде добре да приложиш домашните рецепти на мама,баба и на това което ти е харесало от близки и познати.Определено вкуса в различните региони в страната е различен и хората по-рядко приемат чуждите вкусови предпочитания.Пример:не ми се случвало за толкова години да ям приблизително еднаква на вкус домашна лютеница правена от домакините в къщи и мисля,че всичко е в това.
                        За готовите ястия,по-голямата част също не стават,но повярвай ми зависи от готвача в магазина.
                        В Ямбол има един магазин и от време на време там"готвя" за вкъщи и познавам готвачката ,беше такава в расторант,дали това има значение,не знам ,но ястията или поне повечето допадат на мен и семейството ми.
                        А,по повод на това което си цитирал за "Кенар",скоро говорих с един познат кара за една много известна фирма свински изрезки от Полша,сланина с кожа и косми,това се влага в кренвиршите,мисля ,че го наричаха"брат".Личния ми лекар ,като стана въпрос какво трябва да ям, ми каза ,че има пациенти които работят във фирми за производство на сирене и майонеза.Чудо на чудесата.Показаха ми "течен пушек" добавя се към месото за т.н. пушени колбаси,
                        И накрая,като ще го ядеш ти и близките ти,и твоите приятели просто трябва да се влагат необходимото количество истински продукти.Предполагам обаче ,че даже и да по-ограничено производство е необходимо и съответните химикали,но поне да не се прекалява с тях.
                        Весели празници и дано каквото и да направиш да е вкусно и питателно.
                        Поздрави.
                        Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                        "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                        "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Разбира се, че така ще бъде. Какво искаме от вериги като Кауфланд и Била? Там се залага само на печалбата. Корпоративна политика. Може да се каже, че се занимавам с производство. Не на храни.... слава богу. Строителство. Знам, че някои инвеститори търсят ниски цени. Принципа е следният: определящо крайната цена са три неща - материали, труд и механизация. От механизацията не може да се спести, защото няма да се свърши работата. От труд не може, защото ще избягат работниците ако им се плаща по малко. Остават материалите. Пример: актуалната топлоизолация за жилищни блокове. Аз за моя апартамент сложих минерална вата 50мм. Труда е същия - дали вата или стиропор все едно. Но разликата в крайната цена е почти двойна. Друго за което съм се замислял - два литра вино в магазина за 2лв. Като махнеш печалбата на магазинера (5%), като махнеш ДДС (20%), като махнеш печалбата на търговеца на едро (5%), като махнеш акциза (не зная колко е), като махнеш предполагаемата печалба на производителя (15%), опаквка+реклама (5%)...... Мамка му... Колко остава за труд и ГРОЗДЕ???????? При това за два литра..... Наздраве

п.п. докато всички искат най-ниската цена, така ще бъде
                          Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект

Коментар

На мен салатите от "Била" ми харесват. Някои от тях и в къщи не мога да ги докарам по-добри. Няма спор, че най-добре е една перфектна домакиня да приготвя за семейството си домашни ястия. Но такива вече са рядкост. Особено сред работещите жени. Така че, да ни е на помощ кетъринга.

Коментар

И, ГОСПОД да наспори годините му.А не Ви ли хрумва за "Крилце или кълка".
                              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X