Ще ви светна за едно много мързеливо и много икономично ядене - бордова закуска
Отваряте хладилника и гледате за "оберки" - каквото има вътре от вида сирене ,кашкавал ,останал салам ,луканка , маслини .....и тн +масло или по - лошия вариант маргарин. Изваждате най - голямата празна тава или плаке. Включвате фурната на 250 гр. Нареждате в тавата хляб на филийки ПОЛОВИНКИ/ ,че се събират повече . Намазвате ги с маслото но съвсем леко само в средата . След това нареждате по едно малко парченце сирене или кашкавал /или от двете/ но да не бъде върху цялата повърхност а само в единия край - икономично. От другата страна нареждате половин кръгче салам ,отгоре парченце лук ако имате и кетчуп слагате по капка..... половина маслина и толкова! Наръсвате с чубрица или мерудия/шерена сол/ по избор и в загрятата фурна . Тавата естествено е пълна с филийки и почти не се виждат празни места. Запичате за 10 мин до зачервяване на краищата на филийките и бордовата закуска е готова.
+1 кана айран.
и така разбирате ,че с 100г кашкавал,100г сирене и 150г салам 10 маслини+1/2 глава лук+1 хляб сте нахранили семейството
задължителното в рецептата е филийките да не се покриват нацяло с продукти.
приятен апетит
Отваряте хладилника и гледате за "оберки" - каквото има вътре от вида сирене ,кашкавал ,останал салам ,луканка , маслини .....и тн +масло или по - лошия вариант маргарин. Изваждате най - голямата празна тава или плаке. Включвате фурната на 250 гр. Нареждате в тавата хляб на филийки ПОЛОВИНКИ/ ,че се събират повече . Намазвате ги с маслото но съвсем леко само в средата . След това нареждате по едно малко парченце сирене или кашкавал /или от двете/ но да не бъде върху цялата повърхност а само в единия край - икономично. От другата страна нареждате половин кръгче салам ,отгоре парченце лук ако имате и кетчуп слагате по капка..... половина маслина и толкова! Наръсвате с чубрица или мерудия/шерена сол/ по избор и в загрятата фурна . Тавата естествено е пълна с филийки и почти не се виждат празни места. Запичате за 10 мин до зачервяване на краищата на филийките и бордовата закуска е готова.
+1 кана айран.
и така разбирате ,че с 100г кашкавал,100г сирене и 150г салам 10 маслини+1/2 глава лук+1 хляб сте нахранили семейството
задължителното в рецептата е филийките да не се покриват нацяло с продукти.
приятен апетит
