Даите рецепта за гъска ама първо почнете от скубането на перушината!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гъска?
Свий
X
-
До: Гъска?
Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнениеДаите рецепта за гъска ама първо почнете от скубането на перушината!
-
До: Гъска?
Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнениеЩе ядеме ако първо я оскубем - предишната съм я скубал с клещите!
Дивеч не се попарва...скубе се на сухо...
Моя съвет е що не я одерете...аз поне така правя като си чукна гъска...Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
.................................................................................................
Е. Абу
Коментар
-
До: Гъска?
Гъската е питомна / не сам авджия/ обаче предишната я парих и сода за хляб и слагах и пак -мъка.! Не ми се дере -кожата на пернатите ми харесва повече от бялото месо! С кокошки и пуйки нямам проблем но гъската нещо ме узори!Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!
Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/
Коментар
-
До: Гъска?
Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнениеАми той не е уточнил дива или питомна е гъската. Тъй че направо си се попарва, скубе и накрая се пърли. А ако я одереш се лишаваш от най-вкусното- кожата й.
Тишо приятелю...аз ги дера щото кожа не ям...Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
.................................................................................................
Е. Абу
Коментар
-
До: Гъска?
Как ше я париш нали водата бяга от нея?Търпение трябва скубеш скубеш и най лошо онези пера къде сега са покарали те най трудно се скубят но става.После с горелката хубаво я пърлиш.Ния я правиме в един глинен съд пълнена отвътре ориз джигер мерудии и отстрани и отгоре заровена с кисело зеле и отгоре няколко тънки но дълги и широки парчета шарено от прасето от горе се закрива с фолио.И у селската печка у фурната .Палене само дърва.До вечерта става чудо.Боцнеш мръвка малко от зеленцето пийнеш от буркана винце и разбереш как хората живеят по 100 годиниК мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
До: Гъска?
Гадно е ,ама трябва да се оскубе.След това си я правиш на порции и я сваряваш.Във водата може да сложиш мерудийки някакви.Ако ще я правиш пълнена и цяла печена ти трябва дълбока фурна,защото птицата е голяма и лесно може да изгори отгоре.Иначе на послаба температура и дълго време със заливане постоянно със сосче или масълце избора е твой.А иначе ако е на парчета-Правиш си кисело зеле с оризец.Изсипваш в тавата преди да е готово изцяло,набиваш мръвките хубаво и на не много силен огън само допичаш.Може и в гювеч и както писа колегата задължително от шареното за благина и аромат.
Как не ви е срам,текнаха ми лигите.Утре ще търся гъска.
Поздрави.Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
"Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
"Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."
Коментар
-
До: Гъска?
Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнениеКак ше я париш нали водата бяга от нея?Търпение трябва скубеш скубеш и най лошо онези пера къде сега са покарали те най трудно се скубят но става.После с горелката хубаво я пърлиш.Ния я правиме в един глинен съд пълнена отвътре ориз джигер мерудии и отстрани и отгоре заровена с кисело зеле и отгоре няколко тънки но дълги и широки парчета шарено от прасето от горе се закрива с фолио.И у селската печка у фурната .Палене само дърва.До вечерта става чудо.Боцнеш мръвка малко от зеленцето пийнеш от буркана винце и разбереш как хората живеят по 100 години
Коментар
-
До: Гъска?
Може би ще прозвучи гадно, но пернатите се скубят много лесно със пинцета за вежди )))))).А моя любима рецепта е от Естония.Гъската се готви цяла, вътре се слагат нарязани ябълки, едно две орехчета,сол,пипер,пипер слагам повече,зашива се и се слага във в тава, отгоре пак слагам сол и пипер и отстрани в тавата пак подреждам две три ябълки.Става невероятно ароматна и много лесно приготвена гъска, и да всеки ден и за празник, то направо не може да се каже че месото е от гъска, щото ябълки дават аромат,който "убива" миризмата на патица.....а каква невероятно хрупкава кожа се получава......отивам за салфетка, а на теб успех в готвене...Бог мой, как я стара - я еще помню порядочных людей!
(Ф.Раневская)
_________________
[url]http://aset.medipharmwiki.com/index.php[/url]
Коментар
-
До: Гъска?
Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнениеБяга студената вода. Горещата не бяга.К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар