Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гъска?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Гъска?

    Даите рецепта за гъска ама първо почнете от скубането на перушината!
    Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

    Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

  • #2
    До: Гъска?

    Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
    Даите рецепта за гъска ама първо почнете от скубането на перушината!
    Едни ще скубем, други - ще ядете! Ядец!

    Коментар


    • #3
      До: Гъска?

      Ще ядеме ако първо я оскубем - предишната съм я скубал с клещите!
      Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

      Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

      Коментар


      • #4
        До: Гъска?

        Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
        Ще ядеме ако първо я оскубем - предишната съм я скубал с клещите!
        Привет!
        Дивеч не се попарва...скубе се на сухо...
        Моя съвет е що не я одерете...аз поне така правя като си чукна гъска...
        Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
        .................................................................................................
        Е. Абу

        Коментар


        • #5
          До: Гъска?

          Ами той не е уточнил дива или питомна е гъската. Тъй че направо си се попарва, скубе и накрая се пърли. А ако я одереш се лишаваш от най-вкусното- кожата й.

          Коментар


          • #6
            До: Гъска?

            Гъската е питомна / не сам авджия/ обаче предишната я парих и сода за хляб и слагах и пак -мъка.! Не ми се дере -кожата на пернатите ми харесва повече от бялото месо! С кокошки и пуйки нямам проблем но гъската нещо ме узори!
            Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

            Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

            Коментар


            • #7
              До: Гъска?

              Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
              Ами той не е уточнил дива или питомна е гъската. Тъй че направо си се попарва, скубе и накрая се пърли. А ако я одереш се лишаваш от най-вкусното- кожата й.
              Привет!
              Тишо приятелю...аз ги дера щото кожа не ям...
              Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
              .................................................................................................
              Е. Абу

              Коментар


              • #8
                До: Гъска?

                Кожата ми я пращай на мен по Еконт аз я ям.
                [B]Mercedes Benz w123 [/B]
                [B]Ford Escort xr3 [/B]
                [B]Aro 10 [/B]
                Плачи! Там близо край град София
                стърчи, аз видях, черно бесило,
                и твой един син, Българийо,
                виси на него със страшна сила.
                0896042536

                Коментар


                • #9
                  До: Гъска?

                  Ей, ще си умре гъската от старост - давайте рецептата!
                  Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

                  Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

                  Коментар


                  • #10
                    До: Гъска?

                    Как ше я париш нали водата бяга от нея?Търпение трябва скубеш скубеш и най лошо онези пера къде сега са покарали те най трудно се скубят но става.После с горелката хубаво я пърлиш.Ния я правиме в един глинен съд пълнена отвътре ориз джигер мерудии и отстрани и отгоре заровена с кисело зеле и отгоре няколко тънки но дълги и широки парчета шарено от прасето от горе се закрива с фолио.И у селската печка у фурната .Палене само дърва.До вечерта става чудо.Боцнеш мръвка малко от зеленцето пийнеш от буркана винце и разбереш как хората живеят по 100 години
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                    Коментар


                    • #11
                      До: Гъска?

                      Гадно е ,ама трябва да се оскубе.След това си я правиш на порции и я сваряваш.Във водата може да сложиш мерудийки някакви.Ако ще я правиш пълнена и цяла печена ти трябва дълбока фурна,защото птицата е голяма и лесно може да изгори отгоре.Иначе на послаба температура и дълго време със заливане постоянно със сосче или масълце избора е твой.А иначе ако е на парчета-Правиш си кисело зеле с оризец.Изсипваш в тавата преди да е готово изцяло,набиваш мръвките хубаво и на не много силен огън само допичаш.Може и в гювеч и както писа колегата задължително от шареното за благина и аромат.
                      Как не ви е срам,текнаха ми лигите.Утре ще търся гъска.
                      Поздрави.
                      Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                      "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                      "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

                      Коментар


                      • #12
                        До: Гъска?

                        Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                        Как ше я париш нали водата бяга от нея?Търпение трябва скубеш скубеш и най лошо онези пера къде сега са покарали те най трудно се скубят но става.После с горелката хубаво я пърлиш.Ния я правиме в един глинен съд пълнена отвътре ориз джигер мерудии и отстрани и отгоре заровена с кисело зеле и отгоре няколко тънки но дълги и широки парчета шарено от прасето от горе се закрива с фолио.И у селската печка у фурната .Палене само дърва.До вечерта става чудо.Боцнеш мръвка малко от зеленцето пийнеш от буркана винце и разбереш как хората живеят по 100 години
                        Бяга студената вода. Горещата не бяга.

                        Коментар


                        • #13
                          До: Гъска?

                          Може би ще прозвучи гадно, но пернатите се скубят много лесно със пинцета за вежди )))))).А моя любима рецепта е от Естония.Гъската се готви цяла, вътре се слагат нарязани ябълки, едно две орехчета,сол,пипер,пипер слагам повече,зашива се и се слага във в тава, отгоре пак слагам сол и пипер и отстрани в тавата пак подреждам две три ябълки.Става невероятно ароматна и много лесно приготвена гъска, и да всеки ден и за празник, то направо не може да се каже че месото е от гъска, щото ябълки дават аромат,който "убива" миризмата на патица.....а каква невероятно хрупкава кожа се получава......отивам за салфетка, а на теб успех в готвене...
                          Бог мой, как я стара - я еще помню порядочных людей!

                          (Ф.Раневская)
                          _________________
                          [url]http://aset.medipharmwiki.com/index.php[/url]

                          Коментар


                          • #14
                            До: Гъска?

                            Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                            Бяга студената вода. Горещата не бяга.
                            Е да ама тя бяга от горещата че и е топлоЗатова първо трябва да я заколиш и после да я топиш у водата
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X