Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си приготвим диво свинско

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Как да си приготвим диво свинско

    Около килограм обезкостено месо, изчистено от жили, сланина и без кървава част, се нарязва напречно на мускулатурата на парченца дебели 1-1,5 см. Към него могат да се включат и ребърца, ако са от по-младо прасе. Запържват се в масло, до леко златист вид. Вари се в тенджера под налягане 45 мин., заедно с 2 моркова, една глава лук, 4-5 скилидки чесън, 2 зрънца бахар, 2 дафинови листенца и 10-тина зърна черен пипер. По желание морковите и лука могат да се пасират и прибавят в соса или да се извадят. Ако обичате по-гъст сос, запържете 2 лъжици брашно в маслото от пърженето и ги добавете в соса. Добавете и малко сушена манатарка или сърнела, 10-15 зелени маслини и сол на вкус. Варете още 15 мин. без да затваряте тенджерата. Яденето може да се сервира с пюре.
    П.П. Месото не трябва да се кисне във вода или марина - така има по добър вкус. Ако не искате подправките да са в соса, поставете ги в тенджерата завързани в марля, която изваждате преди второто варене.
    Да ви е сладко след успешния лов.
    sigpic

  • #2
    До: Как да си приготвим диво свинско

    Аз процедирам такааааа:
    Рибиците се осоляват обилно и престояват в солта 4-5 дни.След това се изкисват от солта в хладка вода около 4-5 часа,и се поръсват със смес от чер пипер,червен пипер,чимен и чесън.Оставям ги на проветриво място една седмица и после.......на тънко и с червено тежко вино
    Чавдар Владимиров
    0887/912075
    Ленд Ровър Диско 1
    Самуад в проект

    Коментар


    • #3
      До: Как да си приготвим диво свинско

      Месото го обезкостявам и нарязвам на не много големи парчета.Варя го във вода,при непрекъснато отпенване и смяна на водата ,докато спре да пуска мътилка.Изваждам го и отцеждам след това се запържва в масло ,докато парчетата не почервенеят леко.В гювеча слагам месото,лук нарязан и ако има арпаджик цял.Цели глави чесън и такъв на скилидки.Моркови,гъби евентуално и някоя чушка.Зехтин,добавям и ситно нарязан бекон или свински гърди ама не много.Бахар,черен пипер,дафинов лист,червен пипер.150-200 гр. червено вино и топла вода докато покрие всичко.Във фурната около 2-2.30 часа ,в началото на по висока температура сле това на около 160 гр.Ако е рядко,както посочи колегата брашно.
      Аз лично ползвам,понякога и сосове -Уорчестър -предполагам повечето го познават,както и Териаки-в него има оризово вино.Продава се и съм ползвам и сладко - кисел соев сос,също много добра добавка.Накарая според компанията и ядящите и една здрава люта чушка без да се пука с цел лек нюанс на лютивото
      Като ми остане повече,в кутии и във фризера.По почти същия начин и див заек.
      Да ви е сладко.
      Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
      "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
      "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X