Около килограм обезкостено месо, изчистено от жили, сланина и без кървава част, се нарязва напречно на мускулатурата на парченца дебели 1-1,5 см. Към него могат да се включат и ребърца, ако са от по-младо прасе. Запържват се в масло, до леко златист вид. Вари се в тенджера под налягане 45 мин., заедно с 2 моркова, една глава лук, 4-5 скилидки чесън, 2 зрънца бахар, 2 дафинови листенца и 10-тина зърна черен пипер. По желание морковите и лука могат да се пасират и прибавят в соса или да се извадят. Ако обичате по-гъст сос, запържете 2 лъжици брашно в маслото от пърженето и ги добавете в соса. Добавете и малко сушена манатарка или сърнела, 10-15 зелени маслини и сол на вкус. Варете още 15 мин. без да затваряте тенджерата. Яденето може да се сервира с пюре.
П.П. Месото не трябва да се кисне във вода или марина - така има по добър вкус. Ако не искате подправките да са в соса, поставете ги в тенджерата завързани в марля, която изваждате преди второто варене.
Да ви е сладко след успешния лов.
П.П. Месото не трябва да се кисне във вода или марина - така има по добър вкус. Ако не искате подправките да са в соса, поставете ги в тенджерата завързани в марля, която изваждате преди второто варене.
Да ви е сладко след успешния лов.
Коментар