Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пиле

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Пиле

    Вземате едно пиле - ама не пухено и жълто - а ПИЛЕ - 2 - 3 колограма.
    Отделяте главата от тялото и като спре да рита в кофата, го заливате с вряла вода, премахвате перушината и подлагате голото пиле на допълнителна термо епилация над метална чиния, със запален спирт за горене вътре. Правят се два прореза в двата срещуположни края на пилето и от там се изважда всичко което различава вашето пиле от това в тарелката от магазина. Двата ексцентрично стърчащи люспести крака с пръсти , нокти и други змейски подобия се обелват след попарването и се измиват добре(ноктите се изрязват), заедно с цялото пиле. Воденичката на пилето се разрязва и се почиства от песъчинките , камъчетата и всичко останало вътре и се измива, дробчетата след премахване на жлъчката също, ако пилето е женско - жълтите топчета са бъдещите яйца, които също се запазват, останалите части може да се предложат на котката или кучето ...
    Вари се цялото - може и нарязано в голяма тенджера. Добавя се сол, лук, домат, пипер, фиде или ориз , може и двете, чер пипер и супата е готова. И ако пилето не е от магазина, няма нужда да се добавя олио. В противен случай е наложително.
    Весело сърбане!
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

  • #2
    До: Пиле

    Сега се договедих нещо,така казваше моят учител по български език.Но все пак нещо не разбирам.Този пост за кого е предназначен за жените във форума,за да готвят като тебе за да им чупят мъжете им кръстчето,за мъжете във форума да завиждат на твойто мъжленце,че си има такава жена...
    -РРР

    Коментар


    • #3
      До: Пиле

      Бялото месце на пилето - нарязано на кубчета , запържено до бяло в тиган. Добавя се кофичка сметана или кисело мляко(за по-леко), бърка се докато заври, много малко сол, пълна супена лъжица босилек и леко се поръсва с половин щипка девесил преди да се извади. Прилага се на гладно(сосът е убиец). Всичко става за около 15-20 минути(вкл.рязането).
      Приятен апетит!

      Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
      Сега се договедих нещо,така казваше моят учител по български език.Но все пак нещо не разбирам.Този пост за кого е предназначен за жените във форума,за да готвят като тебе за да им чупят мъжете им кръстчето,за мъжете във форума да завиждат на твойто мъжленце,че си има такава жена...
      -РРР
      Ако само жените от форума сготвят по едно пиле - малко мъже ще се нахранят.
      Нека мъжете сготвят първото , жените им второто и хармония ще има, и пълни стомаси също, и ножовете ще се пробват.
      Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

      Коментар


      • #4
        До: Пиле

        Лека добавка: Веднага след разцепването и измиването на вътрешната част на воденичката, докато е още топла, пробвай да я обелиш. Ще установиш какво си пропуснала и откъде е неизвестната подправка .
        Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

        Коментар


        • #5
          До: Пиле

          Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
          Лека добавка: Веднага след разцепването и измиването на вътрешната част на воденичката, докато е още топла, пробвай да я обелиш. Ще установиш какво си пропуснала и откъде е неизвестната подправка .
          То има и една приказка за добрият вкус на шкембе чорбата ....

          Дробчета..
          Размразяват се, измиват се и се слагат в лепкаво- гъста смес от брашно сол 2-3 яйца + подправки - или само малко чер пипер.
          Пържат се в тиган с доста олио - до златисто...
          стават крехки отвътре и хрупкави отвън .

          Жадни дробчета..
          Мият се , с краве масло, сол , чер пипер и малко вода се пекат/варят във фурна в съд от Йенско стъкло с капак.
          Стават по-сухи и много много жадни.

          Скрити дробчета.
          Тава,
          чаша и половина ориз
          4 чаши вода,
          дробчета - половин пакет
          сол и подправки на вкус.
          Може и със парченца пипер, моркови и др зеленчуци - може и без.
          Пече се. докато оризът почти се свари.
          Слага се поливка от едно кисело мляко с 1 - 2 яйца и малко сол.
          Запича се и е готово.
          Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

          Коментар


          • #6
            До: Пиле

            Въртяно пиле..
            може да се получи и без добавката на картофките, но без златистата коричка не може...

            Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
            Много са ми вкусни картофите , когато белени и нарязани на шайби или едри резени обграждат плувайки в полуизпарената вода за сосче - златисто печено пиленце въртяно 3 пъти за да се изпече отгоре, отдолу и отново отгоре да му стане хрупкава коричката - поемат от вкуса и аромата , а солта, червеният и черният пипер ги овкусяват допълнително заедно с масълцето , с което е било намазано ПИУЕТО.
            Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

            Коментар


            • #7
              До: Пиле

              Пиле на шише-пиленце,голямо ,бройлер.Обилно намазано с масло и поръсено със сол и черен пипер,може и готовите подправки за пиле.Шишенце от бира-500 мл.,задължигелно без етикети.Пълни се с вода до половината,може да изпиете половината и да оставите другата част.Пилето се нанизва през задния отвор да опре на гърлото на бутилката и се слага в тава в която сипвате една -две чаши вода.Около 30-40 минути при 180-200 градуса температура.Хубаво е ако имате вентилатор на фурната да работи.Получава невероятен загар,става ,като на грил ,а водата от шишето го оправя и от вътре.Ако видите да ври течност под кожата на пилето не дупчете,така по-добре се сварява и излита с много чувство на ох,боли.
              Гарнитура,от темата за картофите.

              Пиле/фазан/-сварява се и се обезкостява тотално.В тенджера се запържва в избрана от вас мазнина,глава лук,7-8 скилидки чесън-най-добре е да е смачкан и накълцан.Парче синьо сирене,около 150-200 гр. натрошава се и се слага да се топи.Малко след това се добавя500-750 гр. сметана за готвене и се бърка докато стане гладък гъст сос.Сол,черен пипер.Изчиствате от костилките/ако имат/10-на фурми и нарязани ги добавяте към соса,ако няма може и стафиди.Добавя се месото и се вари на тих огън около 3-4 минути просто да поеме аромата на соса.Преди махането от огъня ,ако имате възможност пресен естрагон/тарос/ или ситно нарязан копър,разбърквате и махате от котлона.Малко да изстине и сервирате.Аз лично обичам и малко лимонов сок накрая само ,като нюанс в ястието.
              Да ви е сладко.
              П.П. При фазан ,ловен обект предупреждавайте гостите или ядящите за съчмите.Кофти е ,а и някой зъб може да отиде при много гладни хора.
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

              Коментар


              • #8
                До: Пиле

                Като един копривщенин, определено имам предразположение към "брабой с мръви и напокон ошаф".
                Това: "напокон" - обикновено се разбира като "след това".
                Но всъщност смисъла му е: "И отгоре на всичкото".
                Та, рецептата, я пробвах и съм очарован!
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                Коментар


                • #9
                  До: Пиле

                  Като ще е пиле, ето и едно от моите. Предупреждавам вредно е за онези които имат високо кръвно и холестерол.И за пазещите диета.
                  Едно пиле, може и от магазина, сварява се и се обезкостява, към месото и част от бульона се прибавят,предварително задушени и нарязани гъби, два стръка праз,може и лук(добре да е пресен)две скилидки чесън стрит,сол на вкус,черен пипер,смляно индииско орехче,куркума и преди да се махне от огъня голяма кофичка заквасена сметана. Поднася се с настърган кашкавал и пресен магданоз, кашкавалът може да се замени и с друг подобен млечен деликатес на вкус.
                  Да ви е сладко!
                  Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Пиле

                    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Като един копривщенин, определено имам предразположение към "брабой с мръви и напокон ошаф".
                    Това: "напокон" - обикновено се разбира като "след това".
                    Но всъщност смисъла му е: "И отгоре на всичкото".
                    Та, рецептата, я пробвах и съм очарован!
                    Може ли превод и на останалите думички , иначе звучи много етно ... "брабой с мръви и напокон ошаф".
                    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

                    Коментар


                    • #11
                      До: Пиле

                      Ми, "напокон ошав", вече мисля е ясно. Мръви - надали не ти е ясно, а "бръбоя" е картоф.
                      Това е местна копришка /точно така: "копришка", а не копривщенска/ манджа. В ролята на "зарзавата" са сини сливи - сушени.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X