Вземате едно пиле - ама не пухено и жълто - а ПИЛЕ - 2 - 3 колограма.
Отделяте главата от тялото и като спре да рита в кофата, го заливате с вряла вода, премахвате перушината и подлагате голото пиле на допълнителна термо епилация над метална чиния, със запален спирт за горене вътре. Правят се два прореза в двата срещуположни края на пилето и от там се изважда всичко което различава вашето пиле от това в тарелката от магазина. Двата ексцентрично стърчащи люспести крака с пръсти , нокти и други змейски подобия се обелват след попарването и се измиват добре(ноктите се изрязват), заедно с цялото пиле. Воденичката на пилето се разрязва и се почиства от песъчинките , камъчетата и всичко останало вътре и се измива, дробчетата след премахване на жлъчката също, ако пилето е женско - жълтите топчета са бъдещите яйца, които също се запазват, останалите части може да се предложат на котката или кучето ...
Вари се цялото - може и нарязано в голяма тенджера. Добавя се сол, лук, домат, пипер, фиде или ориз , може и двете, чер пипер и супата е готова. И ако пилето не е от магазина, няма нужда да се добавя олио. В противен случай е наложително.
Весело сърбане!
Отделяте главата от тялото и като спре да рита в кофата, го заливате с вряла вода, премахвате перушината и подлагате голото пиле на допълнителна термо епилация над метална чиния, със запален спирт за горене вътре. Правят се два прореза в двата срещуположни края на пилето и от там се изважда всичко което различава вашето пиле от това в тарелката от магазина. Двата ексцентрично стърчащи люспести крака с пръсти , нокти и други змейски подобия се обелват след попарването и се измиват добре(ноктите се изрязват), заедно с цялото пиле. Воденичката на пилето се разрязва и се почиства от песъчинките , камъчетата и всичко останало вътре и се измива, дробчетата след премахване на жлъчката също, ако пилето е женско - жълтите топчета са бъдещите яйца, които също се запазват, останалите части може да се предложат на котката или кучето ...
Вари се цялото - може и нарязано в голяма тенджера. Добавя се сол, лук, домат, пипер, фиде или ориз , може и двете, чер пипер и супата е готова. И ако пилето не е от магазина, няма нужда да се добавя олио. В противен случай е наложително.
Весело сърбане!
Коментар