Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Охладител за бира

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Охладител за бира

    Тъй като не успях да открия подобна тема във форума, а си влезнахме в сезона на бирата... та ми се иска да си закупя охладител за наливна биричка за вилата под навеса...
    Има ли някой който ползва пободен уред, да сподели опит и мнение?

    Намирам разни Krups из техно-магазините ~300лв... дали вършат някаква работа?
    Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
    Mercedes w212 E350 4matic
    Ducati Monster 600
    O888795575

  • #2
    От: Охладител за бира

    За домашна употреба става. Май за 300 кинта са тези дето наливат по 4 чаши, после чакаш 15 минути за следващата порция, плюс време за зареждане и т.н. За купон с повече хора ще ти трябва нещо за доста повече пари.

    Коментар


    • #3
      От: Охладител за бира

      Ако няма да изпиеш кега за няколко дни-бирата в него ще вкисне. ТА си прави сметката предварително
      Иначе е много готино да си имаш бирена чешмичка, няма такова щастие като наливна бира с топли картофки.
      В сайтовете за продажби втора ръка често излизат обяви за бирени инсталации, но не се знае колко са амортизирани, и колко работа ще вършат.

      Има и друго-ако човек е като мен-да не знае спиране докато не се налочи като жаба, или не падне под масата-наличието на неограничено количество супер бира не е много добра идея.

      Имаше идея в бирения форум-вземаш един стар, но работещ хладилник, правиш му дупки за маркучите, и слагаш целия кег вътре. Така хем нямаш ограничения за дебита на студената бира, хем тя си е на хладно и трайността и се повишава.

      Намери местните дистрибутори на бира, и ги разпитай за цени и качества на инсталациите, не вярвам да крият нещо от информацията.
      Ако им заявиш някакво количество бира за сезона-дават и безплатна инсталация, ама тези количества са за кръчма, няма човек който сам, или с компанията си да може да изпие такива количества та да му дадат инсталация за ползване.

      Иначе идеята е супер.
      Има ли желание-има и начин!

      Коментар


      • #4
        От: Охладител за бира

        Имам бирена инсталация от преди 6-7 години,невероятен гевезелък е.По спомен струваше къде 450лв май.В комплекта е самата машина със все хладилник и миксер,редуцир вентил и два вида глави за разните модели кегове.Трябва бутилка СО2 и кег(депозит 80лв) с бира.За първи май открих сезона с Каменица,цената е 64лв за кег,миналата година беше 54,и ако направиш съпоставка със шишета или туби излиза доста по-скъпо.Но кеф цена няма,друго си е да си наточиш от чешмата бира със точната температура.И не се разваля,държи си точният вкус до изчерпването на кега,дали за ден или за месец примерно.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

        Коментар


        • #5
          От: Охладител за бира

          Един приятел има малко хотелче и ресторант на морето и по-миналата година му търсих таква инсталация за ресторанта. За да е безплатна от дистрибутор....трябва да си бар, в който се пие много бира. Примерно да отиват 4-5 кега на ден.Иначе нова инсталация е много пари.
          Втора употреба са редки. Чисто нова машина изпадна от някакъв търг на митниците тогава. Бяха двайсетина машини, чисто нови в кашони, към 1000 лева излезе всичкия масраф. Кег бира не знам колко трайност има обаче- трябва да питам.
          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

          Коментар


          • #6
            От: Охладител за бира

            Ако ти трябва за 5л кег имам една, която едва ли ще ползвам. Мога и да дам акъл за другите варианти по телефона
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

            Коментар


            • #7
              Подариха ми охладител за големи кегове. Възникнаха няколко въпроса който може да помага. Крана има 3 входа, в кой вход да свържа кена? На схемата е дадено че от бутилката с СО влиза газа в клапана на кега и от там другата тръба се свързва с крана горе. Правилно ли съм разбрал? На какво налягане да настроя СО-то. Благодаря. Наливната бира от мен като тръгне

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X