Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Става ли сърна за печене?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Става ли сърна за печене?

    Ловци има ли насам?? Понеже пробвах за празниците от сърна филе във фурната и излезе с консистенция на велурени обувки... Ако е на пържоли на тиган си става както трябва. Обаче на цяло парче стана сухо и плътно (технологията не е виновна, беше с вода и под капак, но не стана сочно, не попи и никакви аромати от подправки). Та, съвети? Мазно ли му трябва? Или въобще не става да се пече на голямо парче? В ловджийския раздел като ги пушкат би трябвало да ги ядат, но как?

  • #2
    От: Става ли сърна за печене?

    Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
    Ловци има ли насам?? Понеже пробвах за празниците от сърна филе във фурната и излезе с консистенция на велурени обувки... Ако е на пържоли на тиган си става както трябва. Обаче на цяло парче стана сухо и плътно (технологията не е виновна, беше с вода и под капак, но не стана сочно, не попи и никакви аромати от подправки). Та, съвети? Мазно ли му трябва? Или въобще не става да се пече на голямо парче? В ловджийския раздел като ги пушкат би трябвало да ги ядат, но как?
    От сърна.....само пъстърма.
    0877 44I 88I
    Самурай 1,3
    Дискавъри ТД5

    Коментар


    • #3
      От: Става ли сърна за печене?

      Ял съм сърнешки кифтета!Стават!
      Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
      0888854582
      Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
      Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

      Коментар


      • #4
        От: Става ли сърна за печене?

        Мариноване му е майката. Най-добре в кисело мляко с подправки - има теми във форума. И бааааааааааааааааавно печене след задължителното 24-часово поне мариноване.
        "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

        Коментар


        • #5
          От: Става ли сърна за печене?

          На наденички за печене смесена със сланина най ми харесва.

          Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk

          Коментар


          • #6
            От: Става ли сърна за печене?

            Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
            Ловци има ли насам?? Понеже пробвах за празниците от сърна филе във фурната и излезе с консистенция на велурени обувки... Ако е на пържоли на тиган си става както трябва. Обаче на цяло парче стана сухо и плътно (технологията не е виновна, беше с вода и под капак, но не стана сочно, не попи и никакви аромати от подправки). Та, съвети? Мазно ли му трябва? Или въобще не става да се пече на голямо парче? В ловджийския раздел като ги пушкат би трябвало да ги ядат, но как?
            Без претенции да разбирам особено от готвене (че и от ядене), но коя да е велурена обувка, залята първо с марината за ден(вино, оцет, лимон или концентрат с малко олио), сварена после в тенджера под налягане, леко овъргаляна на тиган почти без мазнина и тикната във фурната с подобаващи подправки на 130-150 градуса за час, два или повече, ще става за ядене.

            Коментар


            • #7
              От: Става ли сърна за печене?

              Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              Без претенции да разбирам особено от готвене (че и от ядене), но коя да е велурена обувка, залята първо с марината за ден(вино, оцет, лимон или концентрат с малко олио), сварена после в тенджера под налягане, леко овъргаляна на тиган почти без мазнина и тикната във фурната с подобаващи подправки на 130-150 градуса за час, два или повече, ще става за ядене.
              Смятай ако разбираше...
              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
              Ford Fiesta 1.4 Tdci

              Коментар


              • #8
                От: Става ли сърна за печене?

                Добавка към горното ( сори за спама )

                https://www.youtube.com/watch?v=u65lvwfTPtM

                Коментар


                • #9
                  От: Става ли сърна за печене?

                  Зор е, малко е като дърто старо българско говеждо. Мариноване за +24ч и бавно, на слаб огън, като всичко.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                  Коментар


                  • #10
                    От: Става ли сърна за печене?

                    Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                    Зор е, малко е като дърто старо българско говеждо. Мариноване за +24ч и бавно, на слаб огън, като всичко.
                    Така-така. За чеверме определено не става Това да живееш в гората и да се прехранваш въртейки на шиш разни сърни-зайци-глигани го има само по филмите.
                    "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                    Коментар


                    • #11
                      От: Става ли сърна за печене?

                      Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                      Ловци има ли насам?? Понеже пробвах за празниците от сърна филе във фурната и излезе с консистенция на велурени обувки... Ако е на пържоли на тиган си става както трябва. Обаче на цяло парче стана сухо и плътно (технологията не е виновна, беше с вода и под капак, но не стана сочно, не попи и никакви аромати от подправки). Та, съвети? Мазно ли му трябва? Или въобще не става да се пече на голямо парче? В ловджийския раздел като ги пушкат би трябвало да ги ядат, но как?
                      Причините да е жилаво сърнешкото са основно две. 1 Да попаднеш на дърто животно, рядко срещано явление но го има, и 2-ра е начинът на първична обработка. Много пропускат обезкървяването като само измиват месото и до там. След това оправяне няма. Добро обезкървяване на течаща студена вода до пълно такова решава основно проблема. Аз лично след такова действие никога не мариновам и винаги е крехко, а и не стрелям по сърни,веднъж че намаляваш популацията, втори път че сръндаците са къде по-крехки от женските.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                      Коментар


                      • #12
                        От: Става ли сърна за печене?

                        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Така-така. За чеверме определено не става Това да живееш в гората и да се прехранваш въртейки на шиш разни сърни-зайци-глигани го има само по филмите.
                        Пълни глупости, стават всики за чеверме ама не си попадал на сбирки на клуба на чревоугодниците.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                        Коментар


                        • #13
                          От: Става ли сърна за печене?

                          Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                          .... а и не стрелям по сърни,веднъж че намаляваш популацията, втори път че сръндаците са къде по-крехки от женските.
                          Много са така, подозирам болшинството стари.
                          Изкисването и лимона са задължителни, като меродиите.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                          Коментар


                          • #14
                            От: Става ли сърна за печене?

                            Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                            Много са така, подозирам болшинството стари.
                            Изкисването и лимона са задължителни, като меродиите.
                            Лимон не ползвам, кисна докато месото изсивее, мерудиите са на финала.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                            Коментар


                            • #15
                              От: Става ли сърна за печене?

                              За директна консумация става. В противен случай вълците как ще ги ядат?! Даже с огромна охота. Иначе сърната не става за директно печене, освен черния дроб, ако се внимава да не се разкъса жлъчката.

                              Като за всяко червено дивечово месо е задължително мариноване. Същото е постигано в по-стари времена, като мъртвото животното се остави на стайна температура за седмица и повече, за да се "самомаринова".

                              Изяждането на сърна(елен) във вид на кюфтета за мене е прахосничество и за това предлагам една изпробвана рецепта. Преписана е почти 1:1 от пожълтяла готварска книга издадена през 30-те години на м.в.
                              Прикачени файлове
                              ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
                              ...0888 766485...

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X