В къщи понеже се пие само сока от компотите и аз трябва да ям астаналото сме решили да купуваме соковарка. Насоки, препоръки и всякакви подсказки ще бъдат полезни.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Соковарка
Свий
X
-
От: Соковарка
Ние имаме ей такова https://www.olx.bg/ad/ruska-sokovark...2-ID6XZyR.html съветско изделие на вилата, но не сме го ползвали най-малко от 20 г. и даже съм забравил как се работеше с него. Иначе соковете бяха хубави.
Снимката е примерна.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
-
Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение... и даже съм забравил как се работеше с него. Иначе соковете бяха хубави"Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
Коментар
-
Аз гроздето не го стерилизирам после. Но му добавям захар. Ред грозде, слой захар в соковарката. Ползвам винарски и ракиджийски сортове- каберне, мерло...Отела го избягвам заради слуховете дето се носят за него.
Тънките моменти са два- първият е да хванеш по колко се събира-така, че винаги да имаш събран сок за една бутилка в тавата-да не трябва да чакаш да се събере нов за допълване на бутилката, защото изстива. Като е горещ, се затваря директно, няма нужда да се преварява. И вторият момент е като тръгне да се изхабява материала, сокът става мътен и губи аромат. Тогава вече на дъното на казана са останали обикновено само люспи и семки. Маха се и се зарежда новия.
Получените така сокове са нормално устойчиви-на тъмно в мазето карат до другата реколта.
И друго важно-да нямаш наоколо заклети ракиджии....ако разберат, че правиш сок от грозде вместо ракия, ще ти натресат всички древни и най-страшни казанджийски проклятия.Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.
Коментар
-
Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнениеИ друго важно-да нямаш наоколо заклети ракиджии....ако разберат, че правиш сок от грозде вместо ракия, ще ти натресат всички древни и най-страшни казанджийски проклятия."Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
Коментар
-
Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнениеСамо да не ме засипете с критика: "изстискването" на соковете от плодове и зеленчуци не е най-полезното решение да си осигурите добро хранене.
Т"Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
Коментар
-
Днес донякъде подразнен от тази тема, реших да извадя моята. Пък имаме и "много" грозде(повече от колкото можем да изядем и подарим, а недостатъчно за ракия).
Да ама не. Оказа се, че средния съд(този в който се събира готовия сок) се е пробил от годините неупотреба.
В понеделник ще го замъкна на Светла в "Надежда" за да видим дали ще може да ми помогне.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
Няколко години по късно, а и понеже отминава времето на черешите и започват вишните(поне в софийското равно поле). Малко снимки от изваряване на черешов сок.
Съдовете в които ще се налива готовата продукция е добре да са топли. Да не се спукат и да стане стерлизацията без допълнително варене.
П.П. Дано да се виждат снимките!Последно редактирано от siem; 19-06-20, 20:07.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
Благодаря за видеото!
Изгледах го с интерес. Но за сок от грозде не е ли вече късно? Аз вече пия вино от реколта 2020 г.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар