Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кайма от.. ?
Свий
X
-
От: Кайма от.. ?
Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнениеНе те разбирам човече. Свинското го пиша относно каймата. Субпродукт и субстрат определих посоката, виж първото ми пасва на тефлона. Лека!
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеЯ кажи нещо повече за това?
Ми питам за повече подробности, за обработката (практика, цел, резултати и т. н.) на месо по този начин.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение....Ама истинско,българска порода,домашно отглеждано..
пп може и с лимецА тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеСтига да намериш и чисто български фураж, или поне шашавец да посее твърдо, дребно и черно жито с добив 180-200кг/дка.
пп може и с лимец
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеЯ кажи нещо повече за това?
Вероятно високото съдържание на киселини и минерали ги прави силно агресивни към месото. Значение има от количеството(заигравката), и съотношението на продуктите. Статията съм чел преди време в сайт за кулинария, за това отговарям логически, без претенции за 100% достоверност. Неоспорим факт е действието на агресивен фермент(Костя да ме поправи, косвено засегнат), който причинява разпадане на влакна, нишки и колаген(гниене при определени условия)!
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Големо възхваляване на свинята пада, дето си е бройлер промишлено гледаната, а истински чистото месо, коне и магарета, биде оплюто?!
ПП За готовите кюфтаци и кебапчета, сурови и по капанчета. има множество рецепти, всичките даващи вкус да си такова таковата, ма вътре...
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеСтига да намериш и чисто български фураж, или поне шашавец да посее твърдо, дребно и черно жито с добив 180-200кг/дка.
пп може и с лимец
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеЯ кажи нещо повече за това?
А тук и теория относно драсканиците по-горе, извинявай за забавянето.
Чичо Костя, ще помоля в упреците си да бъдеш по-умерен и акуратен. Рискуваш, вятъра да обърне посоката
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
http://www.menumag.bg/za-hranata/syv...a-marinovaneto
Пробвай сега.
Разни теоретици-разни теории, практика му е майката.
Някъде пишеше, че бушмените полагат дивеча в мравуняк за няколко часа(със сигурност има обяснение)Последно редактирано от smng0303; 31-01-18, 10:37.
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение...(със сигурност има обяснение)...Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Тази вечер ще заложа на кюфтета от мляно свинско(плешка), печени във фурна. В рецептата ползвам много лук(на ситно), чубрица, ч.пипер, сол, по малко кимион и лют пипер. На килограм кайма добавям 3с.л. кисело мляко, 200мл. вода от кана с филтър и сода бикарбонат. Носи и на нещо зелено! Сигурно се повтарям но по-сочни кюфтета няма как, запазват си формата и може да се консумират след дни престой в хладилник-без особена промяна на вкусовите качества. Червеното ми вино се получи убиец и много добре се понасят!
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Ако някога ти остане време, остави каймата за ден, може и два в хладилника, но без лука. Него го сложи като я извадиш и ги оформяш. Пробвай с газирана вода.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар