Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кайма от.. ?
Свий
X
-
От: Кайма от.. ?
Това, отговор на това:Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнениеНе те разбирам човече. Свинското го пиша относно каймата. Субпродукт и субстрат определих посоката, виж първото ми пасва на тефлона. Лека!
- ли е?Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеЯ кажи нещо повече за това?
Ми питам за повече подробности, за обработката (практика, цел, резултати и т. н.) на месо по този начин.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Стига да намериш и чисто български фураж, или поне шашавец да посее твърдо, дребно и черно жито с добив 180-200кг/дка.Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение....Ама истинско,българска порода,домашно отглеждано..
пп може и с лимецА тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Лимец е модерно сега.Иначе "аглика","галатея","ивета" стават и сега,стига да ги намериш.Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеСтига да намериш и чисто български фураж, или поне шашавец да посее твърдо, дребно и черно жито с добив 180-200кг/дка.
пп може и с лимец
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Отговорът бе за колегата(пропуснал съм цитат)!Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеЯ кажи нещо повече за това?
Вероятно високото съдържание на киселини и минерали ги прави силно агресивни към месото. Значение има от количеството(заигравката), и съотношението на продуктите. Статията съм чел преди време в сайт за кулинария, за това отговарям логически, без претенции за 100% достоверност. Неоспорим факт е действието на агресивен фермент(Костя да ме поправи, косвено засегнат), който причинява разпадане на влакна, нишки и колаген(гниене при определени условия)!
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Големо възхваляване на свинята пада, дето си е бройлер промишлено гледаната, а истински чистото месо, коне и магарета, биде оплюто?!
ПП За готовите кюфтаци и кебапчета, сурови и по капанчета. има множество рецепти, всичките даващи вкус да си такова таковата, ма вътре...
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Прасетата са стара българска порода,прародител на българския ландрасПървоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеСтига да намериш и чисто български фураж, или поне шашавец да посее твърдо, дребно и черно жито с добив 180-200кг/дка.
пп може и с лимец
.Купувам ги от един набор,който си развъжда породата от как се помни."Фермата" му е в Беласица из дъбиката.Привечер ги прибира,хлопайки по тенекията с царевично брашно
.Фуража си го отглеждаме на село.Храним ги предимно с царевично брашно и картофи и каквото остане от трапезата.Царевицата е Кнежа от време оно,картофите Перун и Надежда от същото време.Всяка есен бабата се грижи за семената за следващата реколта за всичко дето никне в градината.Даже и дафинов лист си отглежда в къщи.
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Марината с киви за сочно месо тук!Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеЯ кажи нещо повече за това?
А тук и теория относно драсканиците по-горе, извинявай за забавянето.
Чичо Костя, ще помоля в упреците си да бъдеш по-умерен и акуратен. Рискуваш, вятъра да обърне посоката
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
http://www.menumag.bg/za-hranata/syv...a-marinovaneto
Пробвай сега.
Разни теоретици-разни теории, практика му е майката.
Някъде пишеше, че бушмените полагат дивеча в мравуняк за няколко часа(със сигурност има обяснение)Последно редактирано от smng0303; 31-01-18, 10:37.
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Ми то това е същността. Инак - прави "А", прави "Бе" - в механичен алгоритъм, като кон с капаци.Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение...(със сигурност има обяснение)...Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Тази вечер ще заложа на кюфтета от мляно свинско(плешка), печени във фурна. В рецептата ползвам много лук(на ситно), чубрица, ч.пипер, сол, по малко кимион и лют пипер. На килограм кайма добавям 3с.л. кисело мляко, 200мл. вода от кана с филтър и сода бикарбонат. Носи и на нещо зелено! Сигурно се повтарям но по-сочни кюфтета няма как, запазват си формата и може да се консумират след дни престой в хладилник-без особена промяна на вкусовите качества. Червеното ми вино се получи убиец и много добре се понасят!
Коментар
-
От: Кайма от.. ?
Ако някога ти остане време, остави каймата за ден, може и два в хладилника, но без лука. Него го сложи като я извадиш и ги оформяш. Пробвай с газирана вода.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар