Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Глинен гювеч - рецепти
Свий
X
-
От: Глинен гювеч - рецепти
Другия път вместо чесън му сложи боб и мерудии, на 80-90° като тръгнете за работа и вечерта е мозък
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
-
От: Глинен гювеч - рецепти
И това е правено . Сега исках натюр . Иначе гювеча е редовно използван вкъщи . Очаквам да имаме място за споделяне на различни рецепти и това беше един малък повод и със снимки даже .Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеДругия път вместо чесън му сложи боб и мерудии, на 80-90° като тръгнете за работа и вечерта е мозък
По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
От: Глинен гювеч - рецепти
Гюлбаши
500-600 г агнешко месо без кокал, накъсано на малки парчета
500-600 г телешко месо без кокал, накъсано на малки парчета
500-600 г пилешко месо без кокал, накъсано на малки парчета
4 бр. домати (добре узрели)
4 бр. зелени чушки
350-400 г твърдо сирене (Кефалотири, Пекорино, Пармезан), нарязано на кубчета
1/2 ч.ч. червено вино
2 скилидки чесън
2 скилидки чесън
сол, черен пипер, риган, сол
Добре измитото месо се осолява и поръсва с черния пипер и ригана, след което се нарежда в голям глинен гювеч, като между парчетата се слага дребно нарязаният чесън. Нарязват се суровите чушки и доматите на кръгчета, и половината се нареждат върху месото, както и половината кубчета сирене. Отгоре се нарежда останалата част месо и се покрива с останалите чушки, домати и сирене. Облива се с виното и зехтина и се затваря. Пече се около 3 часа на 150 °С.
"Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония
2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD
Коментар
-
От: Глинен гювеч - рецепти
Я кажете някоя рецепта за кавърма в гювеч, че ще ставам готвач в къщи, а и да науча щерката. Да не умрем гладни, един вид.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
От: Глинен гювеч - рецепти
Каквото и да е ястието, аз му правя подложка от шайби кромид лук. Не слагам никаква течност! Лукът се стапя и изчезва напълно, но предпазва от залепване за дъното, а месото при бавното готвене винаги си пуска достатъчно свои сокове, които съчетани с подходящите подправки правят чудеса. Залагам вечврно време на 90-100 градуса и сутрнта се будя от разкошната миризма, въпреки работещия абсорбатор
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
От: Глинен гювеч - рецепти
Ники, предлагам ти една по универсална рецепта в смисъл че може а се ползва с всякакво месо, аз най мтого я харесвам със заек и агне.Първоначално публикуван от targa Преглед на мнениеЯ кажете някоя рецепта за кавърма в гювеч, че ще ставам готвач в къщи, а и да науча щерката. Да не умрем гладни, един вид.
Продуктите :
заек- домашният си е най-добре, дивият е с по сухо месо, не всички им харесва дивеча
белени домати от консерва, 150-200 гр.
2 глави стар лук, не червен, а бял. Ако ти се играе може и 200-250 гр., арпаджик или дребен лук цели главички
чесън 1 глава, обаче аз си го обичам и слагам доста повече, включително и цели глави, белени и небелени скилидки
200 мл. - червено сухо вино
може и едно блокче зелечуков бульон
2 -3 моркова
сушени сини сливи- колкото искаш и ако обичаш, но те всъщност дават вкуса, поне 10-на
червен пипер
дафинов лист- 2-3 листа
чубрица
сушена мащерка
аз лично слагам и 10-15 зърна черен пипер, и не повече от 4-5 зърна бахар
настъргвам и малко индийско орехче, но с него внимвай силно е , като аромат и даже в големи количества люти
1 с.л. - брашно
олио
сол
2 ч.л. - захар
И така, месото на порции, азго слагам да се подвари, и му обирам пяната. После в тенджера го запържвам да стане леко златисто, ако обичаш добави масло. Вадиш и в същата мазнина, запържваж морковите, лука, добавяш доматите, червеният пипер, захарта. 5-6 минути и го махаш от огъня. Виждал съм, не съм пробвал, но на дънато на гювеча слагат много тънко нарязана домашна сланина или бекон, едно че дава допълнителен вкус но и да не залепва или загаря капамата. И редиш месото слагаш подправките, чесъна , сливите, заливаш с виното и доматите. Фурната студена и до 200 градуса след това, около час и половина, два. Винаги намалям след първите 15-20 минути на 180 градуса. 15-20 минути преди да изтече времето, лъжицата с брашно в малко вода или от прецеденият бульон и го доливаш в гювеча. Внимателно разбъркваш и оставяш да се посгъсти. След това качествено червен вино, абе всъщност каквото и колкото ти се пие. Хляба трябва да е цял, филиите да са дебели за да може да си топиш залъците качествено.
Това става и с всички останали меса, като за дивеча подварявам по-дълго време, и за телешкото / зависи, колко е теле /. Внимателно избери сливите, да са без костилки и да няма и помен от мухъл или развалено по тях, могат да развалят вкуса на цялото ястие. Ако слагаш необелен чесън също гледай за наченки на мухъл, че ефекта е същият. Ако обичаш по-мазничко преди да сложиш гювеча във фурната добави още отгоре. Същото и за евентуално люто, но по - добре е отстрани след това да си сложиш домашните чушчици.
Ами май това е. Да ти е сладко.Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
"Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
"Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."
Коментар
-
Екзотичен гювеч.
Монголска рецепта за месо в гювеч.
1,5 кг. месо - телешко (оригиналната рецепта е с овнешко, но става и с други меса)
350 мл. соев сос
350 мл. вода
300 гр. кафява захар
90 гр. царевично брашно
2 големи моркова
8-10 стръка зелен лук
5-6 скилидки чесън
1 ч.л. настърган джинджифил
6 с.л. мазнина (олио или зехтин)
Предварителна подготовка:
Морковът се нарязва на ленти, а зеленият лук на кръгчета. Скилидките чесън се смачкват, а джинджифилът ако е пресен се настъргва. От водата, соевия сос, захарта, зехтина, чесъна, моркова, лука и джинджифила се приготвя марината, която се слага в дълбок стъклен съд.
Месото се нарязва на тънки резени и се овалва много добре в царевичното нишесте. Месото се потапя в марината, съдът се покрива добре и се прибира в хладилник за 24 часа.
Приготвяне:
Маринованото месо и маринатата се разпределят глинен гювеч. Капакът се запечатва с тесто и гювечът се слага в студена фурна, като се пече 4 часа на 105-110 °С във фурна без вентилатор.
Поднасяте горещо с гарнитура от ориз с моркови по приготвени по следната рецепта:
1 ч.ч. дългозърнест ориз
2 кубчета пилешки или телешки бульон
2 и 1/2 ч.ч. вода
1 бр. голям морков
Сложете водата да заври. След завирането ѝ, добавете двете кубчета бульон и изчакайте да се разтвори напълно и водата да заври отново. Нарежете моркова на лентички и го сложете във врящия бульон. Изчакайте течността да заври отново и добавете добре измития предварително ориз. Веднага след завирането на ориза, намалете котлона до много слабо (при девет степени на мощност, аз използвам втора), сложете капака на съда и оставете да къкри за около 20 минути.
Дръпнете от котлона и оставете съда затворен за още 5-10 минути.
"Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония
2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD
Коментар
-
От: Глинен гювеч - рецепти
По някои краища му викат капамава тенДжура
Ма си е рано за капама, че зелето още не е втасало, даже не е и сложено.
Това са си съдове за готвене по схемата сложи и забрави, 5-6часа си е едно нормално време.
А на вилата имаме един по-разлат, и постен гювеч да направиш в него, става дет се вика да си оближеш пръстите.
Коментар
-
От: Глинен гювеч - рецепти
Дълго-дълго време готвим вкъщи с такова. По едно време жена ми решила да изпече някакъв кекс и... установила, че горният реотан на фурната отдавна бил изгорялПървоначално публикуван от гоше Преглед на мнениеТова са си съдове за готвене по схемата сложи и забрави...
Глиненият гювеч разпространява температурата много равномерно, капакът му прихваща топлина от съда и дори запича и прави коричка на разни ястия.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар