Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кисело мляко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кисело мляко

Закваската е вид вирус. Зараза, която търси среда за развитие
    Не вирус, а вид бактерия. Конкретно в българското кисело мляко има лактобациликус булгарикус и стрептококи термофилус. Но като цяло млечните продукти се произвеждат чрез използването на различни щамове - при кефирът и кумисът също се ползва сходна технология, но щамът е друг. Теорията за откриването на киселото мляко, кумисът и т.н. е, че навремето хората са ги съхранявали в кожени мехове от стомасите на различни животни и остатъци от стомашната флора на животните са взаимодействали с млякото.

Коментар

Сирище за сирене, но и на село вече купуват градска мая.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Убуу де- микроб. Казвам вирус, в смисъл зараза.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Кефира и кумиса имат алкохол.
          Кефирните гъбички са паразити по храсти, всъщност
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Те тези поне още не знам да им викат кисело мляко, за другото ми е по-интересно.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
              Убуу де- микроб. Казвам вирус, в смисъл зараза.
              Що са дървиш бре...Друго си е да те образова некой цоцал "Хумана"...
              Последно редактирано от fill; 14-06-16, 20:07.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                Що са дървиш бре...Друго си е да те образова некой цоцал "Хумана"...
                Ха, върна ме с тая "Хумана" назад... това беше изключително интересен продукт, като се замисля сега. Когато беше на върха на славата си, нямаше откъде да я купиш. По Корекомите я имаше, та връзки, долари... или да ти я донесат "отвън". Когато, по- късно, можеше да си я купиш отвсякъде, вече никой не я искаше. Баси каръка за "Директор Маркетинг за Източна Европа".
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Ха, върна ме с тая "Хумана" назад... това беше изключително интересен продукт, като се замисля сега. Когато беше на върха на славата си, нямаше откъде да я купиш. По Корекомите я имаше, та връзки, долари... или да ти я донесат "отвън". Когато, по- късно, можеше да си я купиш отвсякъде, вече никой не я искаше. Баси каръка за "Директор Маркетинг за Източна Европа".
                  Да, ама тогава България беше в Западна Русия, а сега е в Източна Европа...

Коментар

Я, сега опитай да ползуваш "Пилос" за закваска. Аз не съм успявал. Получава се нещо като по- гъст айран. Закваската е вид вирус. Зараза, която търси среда за развитие. Вероятно, всяко купешко мляко може да изиграе ролята на такава среда, което не значи, че е качествено и пълноценно.
                    И Пилос 4.5% кисело мляко пробвах за закваска. СТАВА и то както трябва - гъсто и винаги! Просто субективно с 'На Баба' ми е по-вкусно!

Става с Пилос!

Т
                    Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Гъстотата на истинското кисело мляко зависи от сезона,съответно какво пасат животните,като от това което пасат зависи и вкуса и качеството.Закваската също е важна естествено,в нея трябва да има живи бактерии.Щом в Пилос има живи бактерии ще стане за закваска.

А по магазините винаги е гъсто млякото,независимо от сезона.Мандрите и лаборантите в тях не се влияят от сезона и качеството на млякото.
                      " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Имам приятел, собственик на доста добре изявена мандра, който ми е казал, че в литър прясно мляко/магазинско/ има 100мл. истинско краве мляко.
                        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Всичко е реклама в мандрите.Първо големите мандри няма от къде да набавят толкова сурово мляко,колкото им е необходимо на ден.А и ако продуктите са им от 100% мляко,няма как да се преборят с вносните боклуци по големите магазини.
                          Примерно сирене за 3лв,като е нужно 5-7 литра сурово мляко + мая и обработка,съхранение ,печалба за търговеца и т.н.
                          " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                            Имам приятел, собственик на доста добре изявена мандра, който ми е казал, че в литър прясно мляко/магазинско/ има 100мл. истинско краве мляко.
                            И това не е баш така.За неговата мандра и доста останали може но има и свестни мандри.
                            SUZUKI VITARA V6
                            HONDA CBR 919RR
                            MERCEDES ML
                            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
                              И това не е баш така.За неговата мандра и доста останали може но има и свестни мандри.

И това умозаключение е базирано на...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                                И това умозаключение е базирано на...
                                1ВО.Сухото мляко е по скъпо от свежото.
                                2ро.има доста малки мандри които не се стремят да превземат големите магазински вериги,и не им трябва количество,а наблягат на качество.
                                3то.Не говоря за големите мандри като да..н и ве..я,там всичко е химия.
                                SUZUKI VITARA V6
                                HONDA CBR 919RR
                                MERCEDES ML
                                MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X