От: Какво барбекю
Арматурата си е КЛАСИКА, чистенето става лесно, а относно опушването на месото от въглищата-това придава специфичния вкус на месото, затова е по вкусно от електрическата скара
Арматурата си е КЛАСИКА, чистенето става лесно, а относно опушването на месото от въглищата-това придава специфичния вкус на месото, затова е по вкусно от електрическата скара
Аз пека на силна жар,дребни въглени и затрупвам с пепел.На дъното на скарата слагам пясък.
Ефектно е, но с тази конструкция не става за печене. Въглищата стоят далече от скарата и я нагряват частично. Ако елиминираш тавичката в която трябва да се слагат ще се получи по-добре, но рискуваш да прегориш ламарините на барбекюто. Последните ще раждясат и рано или късно ще замине на боклука. Добре, че от Лидъл си го взеха обратно и ми върнаха парите. Мисля, че това е най-разумния избор!
Коментар