Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пълнен заек

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Пълнен заек

    В неделя пробвахме ето тази рецепта за пълнен заек. Облизахме си и пръстите на краката от кеф. Много готин стана.
    http://www.menumag.bg/recipes/view/182
    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

  • #2
    До: Пълнен заек

    Предлагам да препишете рецептата тук, защото е във външен сайт, който може да изчезне!
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

    Коментар


    • #3
      До: Пълнен заек

      Необходими продукти за 4-6 порции:
      1 заек,
      3 с.л. олио,
      черен пипер на вкус,
      сол на вкус.

      За плънката:
      1 ч.ч. ориз,
      200 гр гъби,
      1 морков,
      100 гр заешки черен дроб, по желание,
      1 глава лук,
      3 с.л. масло,
      1 с.л. доматено пюре,
      2 1/2 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон,
      1 с.л. нарязана на ситно прясна мащерка или 1 к.л. сушена,
      1 ч.л. нарязана на ситно прясна салвия или 1 к.л. сушена,
      100 гр бадеми,
      1 к.л. смлян бахар
      1 дафинов лист
      сол и пипер на вкус

      Начин на приготвяне:

      1. Слага се да заври 1 л вода с 2 с.л. сол и с нея се залива оризът.
      Водата се оставя да изстине за около 1 час и оризът се измива
      добре под течаща вода.
      2. През това време бадемите се попарват с вряла вода за 1 мин. и се
      обелват. Лукът се нарязва на ситно. Гъбите се нарязват на
      филийки. Дробът се нарязва на малки парченца. Морковът се
      нарязва на малки кубчета.
      3. В 2 с.л. от маслото се запържва за 5 мин. оризът. Отстранява се от
      огъня.
      4. В останалото масло се слагат да се запържат за 3-4 мин. лукът,
      морковът, дробът и гъбите. Прибавят се доматеното пюре,
      бадемите, бахарът, дафиновият лист, сол и пипер на вкус.
      Наливат се 2 ч.ч. от бульона и щом всичко заври, се добавя
      оризът. Щом оризът попие течността, плънката се отстранява от
      огъня и се оставя захлупена за няколко минути. Прибавят се
      нарязаните пресни подправки.
      5. Заекът се измива и се подсушава добре. Целият се отрива със
      сол, пипер и олио. Пълни се с оризовия пълнеж и се зашива с бял
      памучен конец.
      6. Поставя се в тавичка върху метална или дървена решетка. Залива
      се с останалия бульон и вино, покрива се с алуминиево фолио и
      се слага да се пече на 180°С около 1 час. Отстранява се фолиото,
      полива се с бульона от печенето, намазва се с масло и се допича,
      докато се зачерви от всички страни.

      Съвет! Ако нямате метална или дървена скара, сложете на
      дъното на тавата няколко кръстосани вилици или лъжици.

      П.П. Не е необходимо да се преписва рецепта от тази страница, а само да се копира изходния код и да се оформи текста.
      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X