Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дива патица - как да я почна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дива патица - как да я почна?

Една ценна книжка по случая.
    Покажи я на тъщата и отивай на патешка вечеря.

Коментар

В пералнята става,на 60 градуса,ма късно видях темата.Вадиш я като бебешко дупе.Пробвано,само да не види жената.Сори за нервите и изгубеното време.Риба съм чистил от люспите така,пъстърма също съм изцеждал на центрофуга преди овкусяване.Става много по лесно,но пак казвам.,далеч от жената.
      Последно редактирано от svilenst; 17-11-15, 18:38. Причина: допълнение
      ТОЙОТА в РЕЙНДЖЪР стъпили на ПАТРОЛ Y 60
      Г 230Е
      Г 500 0887 390 703

Коментар

Мале, Вени, ти ми напомняш на едно агне, пардон - овца, която сама се принудих да готвя! Ще ти пратя разказ по случката след малко, само да си го намеря!

Edit: Ето го моето приключение, за който му се чете!

"Колко трудно е да сготвиш агне?

Колко па толко да е трудно да сготвиш агънце – ми не е ! Много е лесно даже!
        Каза ми моят любим, че днес предпочита да си останем в къщи, нали, романтика това – онова, и ако може да сготвя нещо вкусно! Кой не може бе – естествено, че ще сготвя! Колебаех се между сьомга на тиган със салата от рукола и неща, и агнешко задушено с картофки! Наличието на турска месарница до нас и пълната липса на рибен магазин наклониха везната в полза на агнешкото. И така се скатах за малко от работа и в ранния следобед бях в месарницата със заветната цел – агнешка плешка! Ми нЕмало плешка, имало бут! Ма то било като плешката и ставало по същия начин! Дооообре – турците ги разбират тия работи и щом е така – действаме! Закупих огромния бут за скромната сума от двайсеичетириидеведесе и се запътих към къщи! Минах набързо за лук и розмарин и благополучно се прибрах с покупките – доволна и предусещаща задоволството на мъжа ми, когато се прибере и му сервирам страхотии в чинии!

Обелих лука, нарязах го на ситно, сложих всички зехтини, зеленилки и неща, както турския месар ме бе посъветвал, завих агънцето и го прибрах да почива в хладилника!

Два часа по-късно го извадих, залях го с бира и вода и под фолио го метнах в „умерено загрята фурна за час – час и половина“, нали, както месарят ме бе посъветвал!

Два часа по-късно гадната овца все още не ставаше за ядене! Мъжът ми нервно потропваше с крак под компютъра и каза, че по принцип изобщо не е гладен и да не се тревожа! Нарязах салата – без напътствия от нЕкакви турски месари дробнах по една шопска и, да си призная, сипнах по една ракия! Щото, нали, чакаме „агнето“ всеки момент! На втората ракия мъжът ми каза, че няма повече да гледа новини по БНТ1 и се спаси в кабинета си! А аз отидох да видя овцата! Опитах месото, но за жалост все още беше като каиш! Полях го със соса, сипах купа картофи, сипах си още една ракия за кураж и зачаках да се сготви тва, дето трябваше за часитриесе да е готово! Час и половина по-късно се прибра дъщеря ми. Овцата къкреше под фолиото, а малката ми пусна дискография на Джъстин Бийбър, „защото, мамо, е много як!“ Шепочина! Не мога повече ракия! Ще си сипя една бира и след това – вечеряме!
        Да, час по-късно овцата се беше вталила, но никак не приличаше на крехкото агънце, което по принцип съм свикнала да виждам в тавата си. Отказах се, спрях фурната, вентилатора, абсорбатора, загасих си цигарата и казах на малката „Покани Събин на вечеря, ако иска да яде най-гадното агнешко в живота си!“ Събин, обаче, искал! Изненада!

Нарязах месцето, полях го със сос, сложих по някой картоф за красота, сервирах и зачаках ...

Дъвкаха, дъвкаха домашните и най-накрая казаха : „Не, че ти си го сготвила лошо, просто това животно е дърто!“

Та така завърши тоя ден – някои ядоха овца, други пия бира и ближа рани от нараненото ми готварско его и се чудя – това в тавата утре да го метна ли или да ги попека още 3 часа – белким стане, егати овцата! Или да го дам на кучето на Яки.."
        Последно редактирано от Vili4ka; 17-11-15, 18:42.
        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
          колко по-големи патки са ходили .....Да я бе занесъл и твойта патка
          [emoji1]
          Мина ми апетита към всичко
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            Добре, че не я изхвърлих, че беше на секунди от кофата.

!
            И през това сме минали
            Една неделя се прибирам от лов след "По света и у нас" носейки два фазана.
            Жената ме посреща с мълчание. Аз преобличайки се споменавам, че трябва да оправим пилетата за "двайсетина минути". Тя вярна на принципа си процежда, че това не я интересува. Аз със замах жабам плика с фазаните и директно в кофата за боклук на двора.
            Баща ми обаче видял и ги "спасил". Оправени бяха на другия ден.
            За патките - Вени вече си достатъчно компетентен да даваш съвети на други "ентусиасти"
            Писането по сайтовете е едно, но борбата "на живо" си е съвсем реална.
            Вили, на агнешкото му трябват минимум 3 /три/ часа по часовник под фолиото на 200-220 градуса. След това се маха фолиото и се допича още 10-15 минути или колкото трябва до придобиване на съответния апетитен цвят.
            Овчо не съм пекъл, но на младини съм варил с подправки докато опада месото от кокалите.
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Чичо, най-смешното с мойта овца беше, че не я хвърлих и всеки следващ път като я топлихме във фурната, ставаше все по-крехка и все по-вкусна! Сумарно - около 7 часа! Но виж сега - имаме какво да си разправяме, а как звучи иначе "Сготвих перфектно и крехко агнешко. Ди енд!"
              Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Защото по ловджийските сайтове пише, че не ставало толкова хубаво, колкото скубането.
                Освен това така съм и набрал на тая патка, че щях да я одера с дебелина на одраното, равна на радиуса на патката.
                Добре, че не я изхвърлих, че беше на секунди от кофата.

Ама тъщата си ме обича, и ще направи и невъзможното, за да се справи. Пък ако и тя не сколаса, ще купи едно пиле, и ще ме излъже, че е това патката.

НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СИ ПОМИСЛЯ ЗА ДИВА ПАТКА!!!!

Game Over!
                Вени .... https://www.youtube.com/watch?v=EyGKb2xv4t8 наздраве
                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
                  Чичо, най-смешното с мойта овца беше, че не я хвърлих и всеки следващ път като я топлихме във фурната, ставаше все по-крехка и все по-вкусна! Сумарно - около 7 часа! Но виж сега - имаме какво да си разправяме, а как звучи иначе "Сготвих перфектно и крехко агнешко. Ди енд!"
                  Вили, живота е пълен с изненади, но и със съвпадения.
                  По банково време някъде около 2000 г. правим един служебен теферич на Струпешкия манастир с преспиване. Агнето по-голямшко поръчано при наш човек в попътно село, минаваме взимаме го с тавата и на манастира. Правим салати, мезета на чардака, време прекрасно, майтапи, бъзици - красота. 70% от удоволствието е докато приготвим и наредим масата. После знаеш, всеки има по едно стомахче. Стигаме до агнето. Ми то "сураво". Обелихме го като дюнер опеченото и ще го допичаме. Обаче попа се напи пръв /нали аванта/. Двама души носят тавата, двама водят попа към кухнята. По закона на Мърфи спря тока, някаква авария. Направихме кандила от чашки за кафе с лой от тавата и за фитил конци от разнищените ми дънки щото младите колежки ги страх от тъмното /уж/. Цяла нощ разнасяхме тавата нагоре-надолу добре, че салати и вълчи мезета имахме в изобилие /както винаги/. Каквото остана от агнето си го допекохме и изядохме в банката в понеделник.
                  Та така
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Мале, Чичо!

Съвсем спокойно модератор може да премести мненията в тема "Къде сбърках готвейки, или куриози на кулинарното майсторство!" Тук все пишман кулинари сме се събрали - кой патката не може да оскубе, кой овцата да изпече, кой - да я изяде!
                    Кръвна група 0+

Коментар

Нали знаеш: "Правилните решение се базират на минал опит, а опита се изгражда от грешни решения".

Коментар

Какви сте ми готвачи, ще хвърляте мръвка?
                        Никога не съм хвърлял, е случвало се е вечерята да стане за закуска

Коментар

От няколко стотин (или 1000+ ?) водолюбиви пилци - патици (разни видове), кокошки и т.н. съм скубал само 4-5, докато бях млад и ... мераклия. После - само дране, бързо и лесно. Няма го тежкия вкус на дивеч, а на който му е в повече - може да го намали, като ги цопне за 2-3 мин. във вряща вода или да ги кисне в кисело вино. После - варене под налягане 1 час и готвене според вкуса.
                          При най-дъртите се чака да омекне тенджерата ...
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                            При най-дъртите се чака да омекне тенджерата ...
                            Е това е килър просто!!! Като за овцата идва!
                            Кръвна група 0+

Коментар

Божееееее, колко мъка има на тоя свят, Боже! И аз съм се борил с 20- годишна крава, продавана като теле, ама такава патка не съм оправял. Трябва да опитам, не ще да е по- различно от гарга, кофата е винаги под ръка.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Зимайте мат'рияла и идвайте насам, ще показвам лично ;-)
                                Чалъм си има за всичко, таралежите как се.... размножават??

И патка, и каквото там ви се яде..
                                Че иначе трябва да вадя от моите ;-)

А иначе, дивечът си му трябва малко време да узрее. Хем и месото става по-вкусно, хем се скубе по-лесно (за мераклиите, аз дера като мърда).
                                ФЪрляш го на терсата, ако нямаш домаше любимец, или го връзваш малко да повиси, ако имаш.
                                Ако е дълбоко замразено пилето, както си е фризирано го мяташ в леген с вряла вода.
                                И те така, и внимаваш жената да не те изгони с възгласи от типа "Как можа да го убиеш това хубавото животинче.."
                                За тази цел се прибираш с прибежки и припълзявания към 4 сутринта, пъхаш пилето във фризера, както си е с перушината (пилето, не патрондаша!!!); минаваш през банята, дъвчиш магданоз и си лягаш тиихичко
                                Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X