Здравейте!Имам два свински бута,които се сушат от 2 седмици ,но забелязах по тях че е избила плесен ,бяла плесен на местта.Как мога да спася бутовете?Да я изрежа ли........бутовете са със сланина,да изрежа ли сланината.....Ще съм ви благодарна за помоща!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Плесен по сушен свински бут
Свий
X
-
От: Плесен по сушен свински бут
Ако е бяла е добра. Ако е розова, сива или зелена - махни я.
Нали се сещаш как изглеждат суджуците?
Не е ли готово за две седмици?
Виж колегите от "ракия.ком" - http://www.rakiyata.com/forum/viewto...1367&start=105Последно редактирано от kozeboy; 23-01-14, 13:45.0885600006 - Чичо Коце
-
От: Плесен по сушен свински бут
А пък ако след като ти сведоха желаната информация, сега вземе и да не ти се досвиди да споделиш и рецепта + някоя друга снимка, цена няма да имаш.
п.п. Баси, пост първи при регистрация от 2009-та. Е това е сериозен принос към полезното съдържание на форума.
Коментар
-
От: Плесен по сушен свински бут
Плесента е се получава от влагата. Може да го прибереш в хладилника, там продължава процеса на сушене, макар и по-бавно. Само че идва един период в, който изсъхва и трябва да се прибере в наилонов плик. В камерата си замръзва и влагата не мръдва на никъде, за това не го слагай там.
Коментар
-
От: Плесен по сушен свински бут
Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнениеп.п. Баси, пост първи при регистрация от 2009-та. Е това е сериозен принос към полезното съдържание на форума.
Коментар
-
От: Плесен по сушен свински бут
Първоначално публикуван от petya77 Преглед на мнение.бутовете са със сланина,да изрежа ли сланината.
Освен риба друго не съм сушил, но преди години баща ми правеше сушен бут всяка есен, но никога със сланината по него.
Коментар
-
От: Плесен по сушен свински бут
Не само със сланината, но и с кожата- позаинтересувайте се от приготвянето на традиционния Еленски бут. По подобен начин единият от моите дядовци (в Лудогорието) приготвяше сушен свински бут, само че вместо в сол, бутът отлежаваше около 30-40 дни в качето със саламура, в което се съхраняваше сланината.Когато захарността в гроздето намалява, моята се покачва.
Коментар
-
От: Плесен по сушен свински бут
Традиционният испански бут "Hamon" се суши със сланината, като преди това кръвта се изстисква ръчно - вена по вена, сетне се слага в сол, за не знам колко време и се суши около 6,7 месеца. Подобен е на бута по "Еленски". На мен лично не ми харесва, мирише на ланска сланина.Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.
0034 605 82 41 87, 0897 34 28 58
Коментар
-
От: Плесен по сушен свински бут
Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнениеТрадиционният испански бут "Hamon" се суши със сланината, като преди това кръвта се изстисква ръчно - вена по вена, сетне се слага в сол, за не знам колко време и се суши около 6,7 месеца. Подобен е на бута по "Еленски". На мен лично не ми харесва, мирише на ланска сланина.
Коментар
-
От: Плесен по сушен свински бут
Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнениеНе съм опитвал такъв бут,но такава сланина съм ял доста неприятно на вкус е даже има и някаква типична миризма.След такъв дълъг период на сушене няма начин сланината да не почне да гранясва и от там да идва този неприятен вкус.
По темата, колега не се притеснявай, отстрани я плесента и пак да си седи да се сушиЗа Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
От: Плесен по сушен свински бут
Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнениеТова е едно от най-вкусните мезета, ако в годината нямаме бут, все едно нямаме нищо, бута се слага заедно със кожата, самата кожа, предпазва сланината да граняса, после се изрязват парчетата които са били на въздух и им има нещо!! Задължително, без кожата не става за нищо! Първо преседява 1 месец в сол, едра, покрит добре, после се увива в тензух и се закача да седи на проветриво и хладно място, за около 2-3-4 месеца, колкото повече, толкова по-добре Нашия като го закачим тези месеци, го сваляме лятото И е доста добър
По темата, колега не се притеснявай, отстрани я плесента и пак да си седи да се сушиТука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.
0034 605 82 41 87, 0897 34 28 58
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар