Здравейте! За първи път ми е да правя такова мезенце, посъветваха ме приятели и готово-направих го.
Свински бузи, извадени от главата на прасето с кожата. Варене около половин час в солена вода цедя в гергира и после обилно натепвам с подправки,къри,червен и черен пипер,сол,чубрица и сушене в мазето.
Дългото парче е филе /свинска рибица/ Поставих я в солена вода 24ч. да поеме солта,после притискам с тежест около 6ч.да се уцеди от водата и натепване с подправки.
След седмица ще опитаме мезето и ще споделя.
Приемам критики и съвети.
Свински бузи, извадени от главата на прасето с кожата. Варене около половин час в солена вода цедя в гергира и после обилно натепвам с подправки,къри,червен и черен пипер,сол,чубрица и сушене в мазето.
Дългото парче е филе /свинска рибица/ Поставих я в солена вода 24ч. да поеме солта,после притискам с тежест около 6ч.да се уцеди от водата и натепване с подправки.
След седмица ще опитаме мезето и ще споделя.
Приемам критики и съвети.
Коментар