Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телешки кюфтета

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Телешки кюфтета

    Дайте идея да разнообразя.Попринцип ги правя с магданоз лук черен пипер,зехтин,сол подправка за скара и кимионче.Дайте някоя друга идейка с какво да разнообразя рецептата?айце избягвам да слагам че нещо ми се разводнява каймата.
    Пс пиша от тела сори за правописа

  • #2
    От: Телешки кюфтета

    Сложи парче кашкавал вътре и става Плескавичка! Опечи ги на камък-вкусът е коренно различен.

    Коментар


    • #3
      От: Телешки кюфтета

      Говорим за нещо в домашни условия. Може и нещо изпитано от чуждата кухня,ако някой знае..

      Коментар


      • #4
        От: Телешки кюфтета

        Махаш черния пипер, заменяш лука с чесън и малко копър наместо магданоз (ако решиш). Може и съвсем малко галета и тогава яйце да добавиш.

        А пък ако ти се намира малко чипотле сос (пушени и сушени леко люти чушлета) ..... може да си го добавиш и после, че не на всеки харесва.

        Според мен ключа е да НЕ ги препечеш - че стават леко сухи. Дори и да ги свалиш по-рано от скарата те каквото им е излишно ще си пуснат кат сос. Промени ли се цвета вътре - махай от огъня.

        Коментар


        • #5
          От: Телешки кюфтета

          ....

          Коментар


          • #6
            От: Телешки кюфтета

            За мен е голям проблем телшкото.
            С марина , на барбекю става доре, по никакъв друг начин не ми се получава, независмо какво и от къде е месото. Явно това си изисква умения, не е като прасешкото.

            Коментар


            • #7
              От: Телешки кюфтета

              Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
              За мен е голям проблем телшкото.
              С марина , на барбекю става доре, по никакъв друг начин не ми се получава, независмо какво и от къде е месото. Явно това си изисква умения, не е като прасешкото.

              Телешкото иска първоначално "запечатване" с по-висока температура и после по-умерено за доизпичане. - Това за цяло парче. За кифтетата направо на по-силен огън - там няма мазнина да чакаш да се стопи - смени ли цвета отвътре - махай. Ако го чакаш да ти стане изпеченко ... станало е на джваньОк.

              Коментар


              • #8
                От: Телешки кюфтета

                За телешки кюфтета миля, че чесънът е неприложим...вкусът на телешкото се губи - по- скоро риган и зехтин в каймата , за да не са прекалено сухи, малко ракия в сместа , може и бира и се меси до хомогенност..Имам приятели на село, които гледат говедца, та всяка година търкалят по едно теле - освен смляна сланина, за да не са сухи, бира, кимион и чер пипер, и сол не слагат нищо друго, докато месят каймата. Аз не съм спец - казвам само какво съм видяла.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X