Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чеснов сос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чеснов сос

Кольо, ти направо си открил топлата вода.

Аз си го тача повече с копър. Гледам и по-малко да е майонезата, че не била полезна.

Преди няколко години брат ми се ожени. Снахата не можеше да готви нищо. И тоя сос беше първото нещо, на което я научих. От тогава, тя много се научи да готви. Обаче винаги като прави тоя сос казва, че заради мен и тоя сос е почнала да готви

Понеже споменахте хаванче - видял съм се в чудо. Не мога да си намеря хубаво дървено хаванче. Трябва ми на размер, колкото неголяма купа. Но да е с обло дъно. По магазините - малки, струговани на бързо, с право дъно. Като чукнеш чесън или орехи, се набиват в дъното и трябва да ги чоплиш с вилица после.

Бронзово си имам.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
      Що ги правиш тези работи, бе Кольо? Па бива ли още от сутринта да се олиготи човек? И при нас този сос в различни вариации е на почит, но най-често в него давим прясно изпържени картофки .
      И на мен ми потекоха лигите.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Чесана, където и да го добавиш, все става, ако е солено. И с кромида е така.
        Горе описания чеснов сос някъде го зоват 'Акапулко'-кисело мляко, черен пипер, майонеза, чесън.
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Аз си го правя само с кисело мляко, без майонеза... копър слагам ако има, ако не само солчица

Коментар

Нали го написах още в първия пост бе-рецепти 1000, това е моят вариант.
            Днес пак направих, че вчерашният сос свършил...
            Този път с кисело мляко вместо сметана. Леко ми киселее, но ще го подобрим. Малко захар оправя киселото, но ще помисля за други методи.

А за вредността на майонезата-каквото на другите им е вредно-на мен ми е полезно.
            Живейте както ви харесва, пък какво, че сте щели да умрете с две години по-рано. Важното е тези които сте живяли да ги имате за добре изживяни. От моите 42 мога да се оплача едва от една-две, и то сборно.

Ма спам. Яжте чесън и ще живеете, ако не по-дълго, то по-добре.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Е ти па, аз мислих, че може всеки да си каже как го кльопа... Аз нещо майонеза вече не ям, та за туй така... не знам за полезното. Чесънчето е голяма сила, обаче от къде намирате да не е китайски?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                обаче от къде намирате да не е китайски?
                От градината! На тъщата де, ама е все същия добър стар чесън.
                Сега като е пресен-пресен(млечен му викат по моя край) е супер-с много аромат, но не толкова лют.
                Абе супер.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Е то и аз от градината, обачеее то нали слагаш от глава... и се замислих, аз какво съм насадил... дали е китаец или не е...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Нали го написах още в първия пост бе-рецепти 1000, това е моят вариант.
                    Днес пак направих, че вчерашният сос свършил...
                    Този път с кисело мляко вместо сметана. Леко ми киселее, но ще го подобрим. Малко захар оправя киселото, но ще помисля за други методи.

А за вредността на майонезата-каквото на другите им е вредно-на мен ми е полезно.
                    Живейте както ви харесва, пък какво, че сте щели да умрете с две години по-рано. Важното е тези които сте живяли да ги имате за добре изживяни. От моите 42 мога да се оплача едва от една-две, и то сборно.

Ма спам. Яжте чесън и ще живеете, ако не по-дълго, то по-добре.
                    От киселите млека има и по-кисели и по-меки. Така, че каквото сложиш. И домашно да си правиш - пак зависи каква закваска ползваш. Пробвай с друго мляко и съм сигурен че ще улучиш добрата за теб киселинност. Все си мисля че сметана + майонеза ще е доста тежко, а и гъсто.

Относно мазното, соленото, сладкото, катрана и др. - човек трябва да е разумен. Тези неща си дават отражение с годините и идва момент в който удрят я с инфаркт, я с инсулт, я с диабет. Тогава човек се замисля за годините през които е можел, ама не е правил нищо по въпроса. Пусто и аз съм чревоугодник и все се замислям, след като вече съм се натъпкал хубаво.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Гъстотата е основен фактор... ако пуснеш чесъна с кисело мляко в блендер или го пасираш става на водица... примерно. Ако много го сгъстиш вече не е сос и не тече... Ае на вкус и цвет...

Коментар

Соса е великолепен и към рецептата на Кольо аз добавям черен пипер и малко горчица / грил или баварска/.
                        тел. за приятели по всяко време 0888 909394

Коментар

Почти си уцелил домашната скордаля от Созопол:

1 майонеза
                          1/2 бурканче кисело мляко
                          2 счукани сухара
                          3 скилидки счукан чесън
                          сол на вкус

Бъркаш здраво, в хладилника за 1-2 часа и огън! Върви на риба и месо...мъка!
                          0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                            Почти си уцелил домашната скордаля от Созопол:

1 майонеза
                            1/2 бурканче кисело мляко
                            2 счукани сухара
                            3 скилидки счукан чесън
                            сол на вкус

Бъркаш здраво, в хладилника за 1-2 часа и огън! Върви на риба и месо...мъка!
                            Хайвер без хайвер
                            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Кутийка майонеза, кутийка изцедено кисело мляко, малко сол, 3-4-5 скилидки чесън и магданоз на вкус. Може и с копър, на мен ми идва малко тежка миризмата, но кой както си прецени.
                              ...
                              Ех тоя копър , колко ядове с него..не го меля , за разлика от жената - работата отива на развод! :-))))
                              А чесъна , като замениш "скилидки" с "глави" - става.
                              Едва в Италия рзбрах как се използват чесъна и салвията.
                              Когато съм в кондиция ще пусна любимата ми италианска рецепта за пилешки крилца с моркови и чесън. Само трябва да имате тиган с формата и самочувствието на сателитна чиня.
                              Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
                                Ех тоя копър , колко ядове с него..не го меля , за разлика от жената - работата отива на развод! :-))))
                                А чесъна , като замениш "скилидки" с "глави" - става.
                                Едва в Италия рзбрах как се използват чесъна и салвията.
                                Когато съм в кондиция ще пусна любимата ми италианска рецепта за пилешки крилца с моркови и чесън. Само трябва да имате тиган с формата и самочувствието на сателитна чиня.
                                Пускай де! В нашия форум такива тигани дал господ.
                                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X