Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чеснов сос

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Чеснов сос

    Кольо, ти направо си открил топлата вода.

    Аз си го тача повече с копър. Гледам и по-малко да е майонезата, че не била полезна.

    Преди няколко години брат ми се ожени. Снахата не можеше да готви нищо. И тоя сос беше първото нещо, на което я научих. От тогава, тя много се научи да готви. Обаче винаги като прави тоя сос казва, че заради мен и тоя сос е почнала да готви

    Понеже споменахте хаванче - видял съм се в чудо. Не мога да си намеря хубаво дървено хаванче. Трябва ми на размер, колкото неголяма купа. Но да е с обло дъно. По магазините - малки, струговани на бързо, с право дъно. Като чукнеш чесън или орехи, се набиват в дъното и трябва да ги чоплиш с вилица после.

    Бронзово си имам.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

    Коментар


    • #17
      От: Чеснов сос

      Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
      Що ги правиш тези работи, бе Кольо? Па бива ли още от сутринта да се олиготи човек? И при нас този сос в различни вариации е на почит, но най-често в него давим прясно изпържени картофки .
      И на мен ми потекоха лигите.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

      "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

      Коментар


      • #18
        От: Чеснов сос

        Чесана, където и да го добавиш, все става, ако е солено. И с кромида е така.
        Горе описания чеснов сос някъде го зоват 'Акапулко'-кисело мляко, черен пипер, майонеза, чесън.
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

        Коментар


        • #19
          От: Чеснов сос

          Аз си го правя само с кисело мляко, без майонеза... копър слагам ако има, ако не само солчица

          Коментар


          • #20
            От: Чеснов сос

            Нали го написах още в първия пост бе-рецепти 1000, това е моят вариант.
            Днес пак направих, че вчерашният сос свършил...
            Този път с кисело мляко вместо сметана. Леко ми киселее, но ще го подобрим. Малко захар оправя киселото, но ще помисля за други методи.

            А за вредността на майонезата-каквото на другите им е вредно-на мен ми е полезно.
            Живейте както ви харесва, пък какво, че сте щели да умрете с две години по-рано. Важното е тези които сте живяли да ги имате за добре изживяни. От моите 42 мога да се оплача едва от една-две, и то сборно.

            Ма спам. Яжте чесън и ще живеете, ако не по-дълго, то по-добре.
            Има ли желание-има и начин!

            Коментар


            • #21
              От: Чеснов сос

              Е ти па, аз мислих, че може всеки да си каже как го кльопа... Аз нещо майонеза вече не ям, та за туй така... не знам за полезното. Чесънчето е голяма сила, обаче от къде намирате да не е китайски?

              Коментар


              • #22
                От: Чеснов сос

                Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                обаче от къде намирате да не е китайски?
                От градината! На тъщата де, ама е все същия добър стар чесън.
                Сега като е пресен-пресен(млечен му викат по моя край) е супер-с много аромат, но не толкова лют.
                Абе супер.
                Има ли желание-има и начин!

                Коментар


                • #23
                  От: Чеснов сос

                  Е то и аз от градината, обачеее то нали слагаш от глава... и се замислих, аз какво съм насадил... дали е китаец или не е...

                  Коментар


                  • #24
                    От: Чеснов сос

                    Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Нали го написах още в първия пост бе-рецепти 1000, това е моят вариант.
                    Днес пак направих, че вчерашният сос свършил...
                    Този път с кисело мляко вместо сметана. Леко ми киселее, но ще го подобрим. Малко захар оправя киселото, но ще помисля за други методи.

                    А за вредността на майонезата-каквото на другите им е вредно-на мен ми е полезно.
                    Живейте както ви харесва, пък какво, че сте щели да умрете с две години по-рано. Важното е тези които сте живяли да ги имате за добре изживяни. От моите 42 мога да се оплача едва от една-две, и то сборно.

                    Ма спам. Яжте чесън и ще живеете, ако не по-дълго, то по-добре.
                    От киселите млека има и по-кисели и по-меки. Така, че каквото сложиш. И домашно да си правиш - пак зависи каква закваска ползваш. Пробвай с друго мляко и съм сигурен че ще улучиш добрата за теб киселинност. Все си мисля че сметана + майонеза ще е доста тежко, а и гъсто.


                    Относно мазното, соленото, сладкото, катрана и др. - човек трябва да е разумен. Тези неща си дават отражение с годините и идва момент в който удрят я с инфаркт, я с инсулт, я с диабет. Тогава човек се замисля за годините през които е можел, ама не е правил нищо по въпроса. Пусто и аз съм чревоугодник и все се замислям, след като вече съм се натъпкал хубаво.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

                    Коментар


                    • #25
                      От: Чеснов сос

                      Гъстотата е основен фактор... ако пуснеш чесъна с кисело мляко в блендер или го пасираш става на водица... примерно. Ако много го сгъстиш вече не е сос и не тече... Ае на вкус и цвет...

                      Коментар


                      • #26
                        От: Чеснов сос

                        Соса е великолепен и към рецептата на Кольо аз добавям черен пипер и малко горчица / грил или баварска/.
                        тел. за приятели по всяко време 0888 909394

                        Коментар


                        • #27
                          От: Чеснов сос

                          Почти си уцелил домашната скордаля от Созопол:

                          1 майонеза
                          1/2 бурканче кисело мляко
                          2 счукани сухара
                          3 скилидки счукан чесън
                          сол на вкус

                          Бъркаш здраво, в хладилника за 1-2 часа и огън! Върви на риба и месо...мъка!
                          0885600006 - Чичо Коце

                          Коментар


                          • #28
                            От: Чеснов сос

                            Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                            Почти си уцелил домашната скордаля от Созопол:

                            1 майонеза
                            1/2 бурканче кисело мляко
                            2 счукани сухара
                            3 скилидки счукан чесън
                            сол на вкус

                            Бъркаш здраво, в хладилника за 1-2 часа и огън! Върви на риба и месо...мъка!
                            Хайвер без хайвер
                            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                            Коментар


                            • #29
                              От: Чеснов сос

                              Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Кутийка майонеза, кутийка изцедено кисело мляко, малко сол, 3-4-5 скилидки чесън и магданоз на вкус. Може и с копър, на мен ми идва малко тежка миризмата, но кой както си прецени.
                              ...
                              Ех тоя копър , колко ядове с него..не го меля , за разлика от жената - работата отива на развод! :-))))
                              А чесъна , като замениш "скилидки" с "глави" - става.
                              Едва в Италия рзбрах как се използват чесъна и салвията.
                              Когато съм в кондиция ще пусна любимата ми италианска рецепта за пилешки крилца с моркови и чесън. Само трябва да имате тиган с формата и самочувствието на сателитна чиня.
                              Уморените коне не ги убиват , нали ??

                              Коментар


                              • #30
                                От: Чеснов сос

                                Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
                                Ех тоя копър , колко ядове с него..не го меля , за разлика от жената - работата отива на развод! :-))))
                                А чесъна , като замениш "скилидки" с "глави" - става.
                                Едва в Италия рзбрах как се използват чесъна и салвията.
                                Когато съм в кондиция ще пусна любимата ми италианска рецепта за пилешки крилца с моркови и чесън. Само трябва да имате тиган с формата и самочувствието на сателитна чиня.
                                Пускай де! В нашия форум такива тигани дал господ.
                                Nissan Terrano 2,7 TDI

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X