Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чеснов сос

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Чеснов сос

    От няколко дни семейството сме луднали по чесновия сос. Направо е чудо, питаме се как досега не сме се сещали да си правим, а е толкова лесно.

    Пъряиа път ползвах пакетче майонеза и кутийка(400 гр) кисело мляко. Заради млякото стана малко рядък, днес го направих със заквасена сметана. Стана доста гъст, и малко тежък, та добавих и няколко лъжици кисело мляко.
    За следващия път ще ползвам цедено кисело мляко, би трябвало да е перфектен.

    В нета има сигурно 1000 рецепти за чеснов сос, но да кажа моята:

    Кутийка майонеза, кутийка изцедено кисело мляко, малко сол, 3-4-5 скилидки чесън и магданоз на вкус. Може и с копър, на мен ми идва малко тежка миризмата, но кой както си прецени.
    Майонезата и млякото се разбиват в по-дълбочка купа(щото е по-лесно да се бърка), чесънът се счуква с малко сол, да стане на каша. Може и през пресичката, но става на дребни бучки. Като се счука няма парченца в соса, но аромат-колкото щеш.
    И това е-чесънът и магданоза се добавят към сместа от мляко и майонеза, разбърква се, и е готово за ядене.

    На мен ми действа като наркотик-не мога да се спра...
    Има ли желание-има и начин!

  • #2
    От: Чеснов сос

    Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    От няколко дни семейството сме луднали по чесновия сос. Направо е чудо, питаме се как досега не сме се сещали да си правим, а е толкова лесно.

    Пъряиа път ползвах пакетче майонеза и кутийка(400 гр) кисело мляко. Заради млякото стана малко рядък, днес го направих със заквасена сметана. Стана доста гъст, и малко тежък, та добавих и няколко лъжици кисело мляко.
    За следващия път ще ползвам цедено кисело мляко, би трябвало да е перфектен.

    В нета има сигурно 1000 рецепти за чеснов сос, но да кажа моята:

    Кутийка майонеза, кутийка изцедено кисело мляко, малко сол, 3-4-5 скилидки чесън и магданоз на вкус. Може и с копър, на мен ми идва малко тежка миризмата, но кой както си прецени.
    Майонезата и млякото се разбиват в по-дълбочка купа(щото е по-лесно да се бърка), чесънът се счуква с малко сол, да стане на каша. Може и през пресичката, но става на дребни бучки. Като се счука няма парченца в соса, но аромат-колкото щеш.
    И това е-чесънът и магданоза се добавят към сместа от мляко и майонеза, разбърква се, и е готово за ядене.

    На мен ми действа като наркотик-не мога да се спра...
    +1.И ако тоя сос покрие една големичка чиния с пържени тиквички набрани от личната градина.неторени и непръскани....мали-и-и-и!
    Но за копъра не съм съгласен .и той доста работа върши.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

    Коментар


    • #3
      От: Чеснов сос

      Много сладко го описваш,утре ще го пробвам,но ще сложа и копър щото го обожавам!!!

      Коментар


      • #4
        От: Чеснов сос

        Коле, готов си да пробваш и алиоли значи
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

        Коментар


        • #5
          От: Чеснов сос

          Нали го казах-на кой както му харесва.
          Аз също много харесвам копъра като подправка, просто за този случай ми се вижда по-неподходящ отколкото магданоза.
          Но пробвайте и двата варианта, може и със смесени копър и магданоз, може и всякакви други вариации. Важното е крайния резултат да ви хареса.

          Докторе, тиквичките са си много хубаво нещо, но тази година вече ядох. Много са постни, та соса го ползвам да си топя пилешките крилца. И за всякакви други неща става.
          Чудя се дали утре сутринта да не си сложа малко в кафето
          Има ли желание-има и начин!

          Коментар


          • #6
            От: Чеснов сос

            Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Коле, готов си да пробваш и алиоли значи
            Квойтуй
            Има ли желание-има и начин!

            Коментар


            • #7
              От: Чеснов сос

              Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Квойтуй
              Туй е тва дето го правиш, ама за истински мъже

              Прави се от чесън, зехтин, сол за вкус и лимонов сок.
              Чесъна го счукваш на каша и почваш да добяваш по малко зехтин и яко бъркане докато поема. После овкусяваш с лимоновия сок и солта.

              След това пробваш с прясно препечена филийка и ухааа
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

              Коментар


              • #8
                От: Чеснов сос

                Аз като си правя пица без това не минавам, но аз добавям черен пипер и чубрица. Охххх са как ми се прияде...
                Лопата - друг солдата!!!

                Коментар


                • #9
                  От: Чеснов сос

                  Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Туй е тва дето го правиш, ама за истински мъже

                  Прави се от чесън, зехтин, сол за вкус и лимонов сок.
                  Чесъна го счукваш на каша и почваш да добяваш по малко зехтин и яко бъркане докато поема. После овкусяваш с лимоновия сок и солта.

                  След това пробваш с прясно препечена филийка и ухааа
                  Па га престои една вечер в хладилника....майка от дете разделя!
                  МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

                  Коментар


                  • #10
                    От: Чеснов сос

                    Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Туй е тва дето го правиш, ама за истински мъже

                    Прави се от чесън, зехтин, сол за вкус и лимонов сок.
                    Чесъна го счукваш на каша и почваш да добяваш по малко зехтин и яко бъркане докато поема. После овкусяваш с лимоновия сок и солта.

                    След това пробваш с прясно препечена филийка и ухааа
                    Ааааа, забравил си най-важното. Бърка се в каменно хаванче. Иначе не става.
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Чеснов сос

                      Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                      Ааааа, забравил си най-важното. Бърка се в каменно хаванче. Иначе не става.
                      Нали. Бе от далечната 1994 ли 1996 ли беше - забравям вече кога за пръв път си направих такова чудо от южната страна на средиземното море ползвам един и същи дървен хаван. Той така е поел квото може да поема че нали

                      И важно уточнение - не се мъчете с китайски чесън. Люти ма не става - друг сорт е.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                      Коментар


                      • #12
                        От: Чеснов сос

                        Кольо, а ако на това му добавиш и 2-3 пържени яйца нарязани на парченца.........мали мали.......с препечена филийка....мали!
                        HONDA XL650

                        Коментар


                        • #13
                          От: Чеснов сос

                          Моята жена прави перфектен чесновия сос за пица.
                          -Домашна майонеза, разбита на момента
                          -2-3 скилидки чесън
                          -сол на вкус
                          -2 лъжици кисело мляко
                          -Малко горчица
                          -малко копър
                          Всичко минава през пасатор. Изсипва се в малка сосиера.
                          Хобито ми https://www.facebook.com/bgengraving

                          Коментар


                          • #14
                            От: Чеснов сос

                            Що ги правиш тези работи, бе Кольо? Па бива ли още от сутринта да се олиготи човек? И при нас този сос в различни вариации е на почит, но най-често в него давим прясно изпържени картофки .
                            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                            LZ1YBB

                            Коментар


                            • #15
                              От: Чеснов сос

                              Пробвайте пържени картофи подлучени с оцет и чесън.
                              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X