От няколко дни семейството сме луднали по чесновия сос. Направо е чудо, питаме се как досега не сме се сещали да си правим, а е толкова лесно.
Пъряиа път ползвах пакетче майонеза и кутийка(400 гр) кисело мляко. Заради млякото стана малко рядък, днес го направих със заквасена сметана. Стана доста гъст, и малко тежък, та добавих и няколко лъжици кисело мляко.
За следващия път ще ползвам цедено кисело мляко, би трябвало да е перфектен.
В нета има сигурно 1000 рецепти за чеснов сос, но да кажа моята:
Кутийка майонеза, кутийка изцедено кисело мляко, малко сол, 3-4-5 скилидки чесън и магданоз на вкус. Може и с копър, на мен ми идва малко тежка миризмата, но кой както си прецени.
Майонезата и млякото се разбиват в по-дълбочка купа(щото е по-лесно да се бърка
), чесънът се счуква с малко сол, да стане на каша. Може и през пресичката, но става на дребни бучки. Като се счука няма парченца в соса, но аромат-колкото щеш.
И това е-чесънът и магданоза се добавят към сместа от мляко и майонеза, разбърква се, и е готово за ядене.
На мен ми действа като наркотик-не мога да се спра...
Пъряиа път ползвах пакетче майонеза и кутийка(400 гр) кисело мляко. Заради млякото стана малко рядък, днес го направих със заквасена сметана. Стана доста гъст, и малко тежък, та добавих и няколко лъжици кисело мляко.
За следващия път ще ползвам цедено кисело мляко, би трябвало да е перфектен.
В нета има сигурно 1000 рецепти за чеснов сос, но да кажа моята:
Кутийка майонеза, кутийка изцедено кисело мляко, малко сол, 3-4-5 скилидки чесън и магданоз на вкус. Може и с копър, на мен ми идва малко тежка миризмата, но кой както си прецени.
Майонезата и млякото се разбиват в по-дълбочка купа(щото е по-лесно да се бърка

И това е-чесънът и магданоза се добавят към сместа от мляко и майонеза, разбърква се, и е готово за ядене.
На мен ми действа като наркотик-не мога да се спра...
Коментар