Преди малко ми се обади сестра ми, за да ме пита как точно ги приготвям, та реших да споделя и тук.
Продукти:
Пилешки пържоли (не вратни
) от бут, или пилешки гърди.
Зехтин
Чесън (аз слагам по цяла глава)
Кълцан лют червен пипер (чили)
Бяло вино. Може и от кутия за готвене, стига да е сухо.
Магданоз или розмарин. Оригинално е с розмарин, но и с пресен магданоз става вкусно.
Приготвяне:
Нарязваме пържолите, или гърдите на тънки филийки по около сантиметър и ги осоляваме на вкус.
В дълбок тиган, слагаме зехтин. Количеството е на око, като за пържене. Никога не го меря точно.
След като се нагорещи, слагаме пържолките да се запържат, докато добият златист цвят и от двете страни.
През това време изчистваме няколко скилидки чесън. Аз слагам по цяла глава. Обожавам чесън, задушен в зехтин. Нарязваме ги на филийки, но не на ситно, защото много бързо прегарят.
Аз ги режа на три-четири-пет, в зависимост от големината.
Изваждаме запържените пържолки. Намаляваме котлона. В зехтина поръсваме малко (на вкус) кълцан лют червен пипер, и добавяме чесъна.
Разбъркваме и изчакваме леко да се задуши, НО!!! без да позволяваме чесъна да покафенее (да стане златист), защото си променя аромата и започва да мирише неприятно.
Спираме този процес, изсипвайки в тигана бялото вино. Аз слагам по около половин литър, но е добре лекинко да залее пържолките, които връщаме в тигана.
Хубаво е да се добави малко розмарин, ако има.
Ако няма, аз слагам доста магданоз, мноооого ситно нарязан.
Оставяме да къкри на бавен огън, докато сосчето почти изври и се сгъсти.
Аз оставям по около сантиметър сосче на дъното на тигана.
Сервираме в плитки чинии и заливаме леко със сосчето.
Факултативно, може да се поръси лекинко с пресен магданозец.
Да ви е сладко!
Наздраве!
Продукти:
Пилешки пържоли (не вратни

Зехтин
Чесън (аз слагам по цяла глава)
Кълцан лют червен пипер (чили)
Бяло вино. Може и от кутия за готвене, стига да е сухо.
Магданоз или розмарин. Оригинално е с розмарин, но и с пресен магданоз става вкусно.
Приготвяне:
Нарязваме пържолите, или гърдите на тънки филийки по около сантиметър и ги осоляваме на вкус.
В дълбок тиган, слагаме зехтин. Количеството е на око, като за пържене. Никога не го меря точно.
След като се нагорещи, слагаме пържолките да се запържат, докато добият златист цвят и от двете страни.
През това време изчистваме няколко скилидки чесън. Аз слагам по цяла глава. Обожавам чесън, задушен в зехтин. Нарязваме ги на филийки, но не на ситно, защото много бързо прегарят.
Аз ги режа на три-четири-пет, в зависимост от големината.
Изваждаме запържените пържолки. Намаляваме котлона. В зехтина поръсваме малко (на вкус) кълцан лют червен пипер, и добавяме чесъна.
Разбъркваме и изчакваме леко да се задуши, НО!!! без да позволяваме чесъна да покафенее (да стане златист), защото си променя аромата и започва да мирише неприятно.
Спираме този процес, изсипвайки в тигана бялото вино. Аз слагам по около половин литър, но е добре лекинко да залее пържолките, които връщаме в тигана.
Хубаво е да се добави малко розмарин, ако има.
Ако няма, аз слагам доста магданоз, мноооого ситно нарязан.
Оставяме да къкри на бавен огън, докато сосчето почти изври и се сгъсти.
Аз оставям по около сантиметър сосче на дъното на тигана.
Сервираме в плитки чинии и заливаме леко със сосчето.
Факултативно, може да се поръси лекинко с пресен магданозец.
Да ви е сладко!
Наздраве!

Коментар