От: Вкусни сандвичи
Да споделя една рецепта за Закуска с вас.
Много подходяща за понеделник сутрин.
Става с препечена филийка, малко домат, краставица, бяло месо от риба и специално изтормозен кашкавал.
Това са продуктите,
Краставица нарязана на тънки плочки,
чери-домат на две-на три'рибата, в случая е едно останало филенце от лаврак, но може и със ципура, пастърва, скумрия, абе може със всичко стига да е обезкостено.
прясно препечена филийка, две.
В суров вид, нямах нормални домати, но се оказа, че с чери-доматчета става добре.
Кашкавала горкия не знаеше какво го чака. Тиганче с незалепващо покритие и без панировка.
Настръхна горкото като на младо...
Важно е, докато е много горещ кашкавалеца да се разтеле върху подготвеното канапенце.
След като е положен и настръхналия кашкавал, налага се една процедура за изравняване на баланса между студени и топли продукти. Може да се сложи за 10-тина мин. в много загрята фурна, но аз предпочетох за по малко от минута да го мина на микровълновата печка.
Наистина и 30 сек са достатъчни. Хляба се активира веднага и поема най-важното.
Сервира се на половинки за да има за всички огладнели.
За наздраве става бяло вино, розе или биричка.
А за похапване се комбинира със супа или бульон.
Добър апетит на експериментаторите.
Да споделя една рецепта за Закуска с вас.
Много подходяща за понеделник сутрин.
Става с препечена филийка, малко домат, краставица, бяло месо от риба и специално изтормозен кашкавал.
Това са продуктите,
Краставица нарязана на тънки плочки,
чери-домат на две-на три'рибата, в случая е едно останало филенце от лаврак, но може и със ципура, пастърва, скумрия, абе може със всичко стига да е обезкостено.
прясно препечена филийка, две.
В суров вид, нямах нормални домати, но се оказа, че с чери-доматчета става добре.
Кашкавала горкия не знаеше какво го чака. Тиганче с незалепващо покритие и без панировка.
Настръхна горкото като на младо...
Важно е, докато е много горещ кашкавалеца да се разтеле върху подготвеното канапенце.
След като е положен и настръхналия кашкавал, налага се една процедура за изравняване на баланса между студени и топли продукти. Може да се сложи за 10-тина мин. в много загрята фурна, но аз предпочетох за по малко от минута да го мина на микровълновата печка.
Наистина и 30 сек са достатъчни. Хляба се активира веднага и поема най-важното.
Сервира се на половинки за да има за всички огладнели.
За наздраве става бяло вино, розе или биричка.
А за похапване се комбинира със супа или бульон.
Добър апетит на експериментаторите.
Коментар