Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Агнешко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Агнешко

Евгени, вица за бобъра и мусаката нали го знаеш
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Евгени, вица за бобъра и мусаката нали го знаеш
      Ми не го знам, ама пак ми се яде печено агнешко!
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Е сори ))
        Тва е пържено задушено

Те ти и вица и да не съм чул дума против мусаката

Двама мъже играят на карти, единият губи всичко и предлага да заложи бобъра си. Другият пита за какво му е този бобър, на което собственника му отговаря, че бобъра прави най-невероятната свирка на света. Собственика на бобъра отново губи и с нежелание подава каишката на печелившия.
        Историята продължава след известно време, пред дома на печелившия.
        На вратата се звъни, съпругата му отваря и вижда мъжа си с някакъв бобър.
        “Ау, мъжо, к’ъв е този бобър”, пита тя.
        “Млък, ма “, отговаря той, “заведи го в кухнята, научи го да прави мусака, събирай си багажа и се омитай”
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е сори ))
          Тва е пържено задушено

Те ти и вица и да не съм чул дума против мусаката

Двама мъже играят на карти, единият губи всичко и предлага да заложи бобъра си. Другият пита за какво му е този бобър, на което собственника му отговаря, че бобъра прави най-невероятната свирка на света. Собственика на бобъра отново губи и с нежелание подава каишката на печелившия.
          Историята продължава след известно време, пред дома на печелившия.
          На вратата се звъни, съпругата му отваря и вижда мъжа си с някакъв бобър.
          “Ау, мъжо, к’ъв е този бобър”, пита тя.
          “Млък, ма “, отговаря той, “заведи го в кухнята, научи го да прави мусака, събирай си багажа и се омитай”
          Вицът е добър, но аз бих сменил мусака с яйца на очи, примерно! Е, хайде да ти е сладко пърженото агнешко с плодове..хм..

Коментар

Маринатата я описах. Кускус е ясно как се прави. Готино става със бульон вместо с гола вода.

Месото се запържва на силен огън, после му се добавя бульона от кускуса и се остава да къкри на бавен огън поне полвин час, може и два ))
            После отцежда
            Запържва се тиквички, лук, магданоз, чери доматки, чесън, люти чушки, добавя се кускуса и малко от бульона от месото. Някъде в цялата галимация се слагат и кайсиите (сушени) - зависи колко интензивен вкус се гони от тях.

Коментар

Ти си варварин бре! Кайсии, доматки, кус-кус...на агнешко!? Да не си расъл у дивио Запад?! Мале-мале, като се сетя за агнешко чеверме или печено на истинска фурна и се олигавям до кръста...
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Ти си варварин бре! Кайсии, доматки, кус-кус...на агнешко!? Да не си расъл у дивио Запад?! Мале-мале, като се сетя за агнешко чеверме или печено на истинска фурна и се олигавям до кръста...
                Абе дивио изток е тая работа ама нейсе.

Коментар

Търтьо, годините при арабелите и комшиите им са те увредили безвъзвратно! Какъв кус-кус, какви кайсии, какви пет лева бе..?!!! Ти направо ми пре*ба седмицата с тоя тюрлю-гювеч!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Търтьо, годините при арабелите и комшиите им са те увредили безвъзвратно! Какъв кус-кус, какви кайсии, какви пет лева бе..?!!! Ти направо ми пре*ба седмицата с тоя тюрлю-гювеч!!!!
                    Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    А така! Кажете му го и вие, че на мен не ми повЕрва!

Коментар

Аз пък намирам рецептата за много оригинална. На това му се вика берберска манджа.

Коментар

Абе дивио изток е тая работа ама нейсе.
                        Все тая. Имам доста приятели в Алабама и те са ми разправяли как правят свинско чеверме и пълнят прасето с портокали, ябълки и сини сливи, а лично съм опитвал пържена шунка с ананас и череши, доматена и гъбена салати, но вместо със сол, със захар.... Проклех ги със страшни клетви задето съсипват хубавите мръвки....
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Абе темата беше къде продават, вие зехте нещо да коментирате кой кво обичал.
                          Свят голям, шарен, хора разни )
                          Па и оти трее да има само един начин за ядене на агнешко бе джанъм?

Сори, ма на балкона нямам фурна, нищо сега напролет при ремонта ше помисля нещо по въпроса ))
                          Миро трябва да каже дали става

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X