Мариновани сирена
Продукти - приблизително
300гр сирене (подбира се твърдо, без шупли сирене)
100гр кашкавал
около 200мл зехтин
подправки:
риган, мащерка, черен и бял пипер, червен лют пипер, розмарин, копър, целина
Приготвяне:
* Сиренето и кашкавала се нарязват на кубчета.
* Прибавят се подправките - от всичко, по 1 каф.лъжица
* Поставят се в буркан от около 800 мл и се долива със зехтин догоре.
* Затваря се буркана и се държи на студено място поне 10 дни.
Варианти
***Може да се сложат и други сирена и подправки при тях.
***За да не се "цапат" кубчетата сирене с подправки, сирената се завиват в бланширани лозови листа, като при сервирането те се изхвърлят.
***Ако сирената се нарежат на големи парчета и се завият в листата, могат да се изпекат на скарата - вкуса им е невероятен.
Продукти - приблизително
300гр сирене (подбира се твърдо, без шупли сирене)
100гр кашкавал
около 200мл зехтин
подправки:
риган, мащерка, черен и бял пипер, червен лют пипер, розмарин, копър, целина
Приготвяне:
* Сиренето и кашкавала се нарязват на кубчета.
* Прибавят се подправките - от всичко, по 1 каф.лъжица
* Поставят се в буркан от около 800 мл и се долива със зехтин догоре.
* Затваря се буркана и се държи на студено място поне 10 дни.
Варианти
***Може да се сложат и други сирена и подправки при тях.
***За да не се "цапат" кубчетата сирене с подправки, сирената се завиват в бланширани лозови листа, като при сервирането те се изхвърлят.
***Ако сирената се нарежат на големи парчета и се завият в листата, могат да се изпекат на скарата - вкуса им е невероятен.
Коментар