Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Никулденски пинизи...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Никулденски пинизи...

    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Хм... тук направо си е страшно. Ма ще се престраша да питам де. Някаква рецепта с акула да споделите - `щото и ние вкъщи не ядем шаран и това сме си купили тази година.
    Пък свети Николай Мирликийски съм сигурен, че ще ми влезне в положението.
    Акула или само филе? Черноморска ли?

    Коментар


    • #17
      От: Никулденски пинизи...

      Първоначално публикуван от shiklev Преглед на мнение
      Акула или само филе? Черноморска ли?
      От магазина . Не е филе, а парче около 3кг от средата.

      пп
      Баси к`ва кожа има този дзвер, нищо чудно, че 200млн години не чувства липса на кости.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • #18
        От: Никулденски пинизи...

        Виж това:
        http://www.receptite.com/рецепти-за/акула
        Ама панирано и на скара е най-сигурно.Поне аз акула така съм ял-заради жена ми, аз пък акула не ям!

        Коментар


        • #19
          От: Никулденски пинизи...

          И задължително обърни внимание на накисването с лимонов сок.
          В противен случай рискуваш да изхвърлиш иначе добрата риба, а аромата от готвенето ще остави много неприятен спомен.

          Коментар


          • #20
            От: Никулденски пинизи...

            А-бе тая прословута миризма при готвенето ли трябва да се усети? `Щот` самата риба изобщо не мирише неприятно, за всеки случай от обед се кисне в мляко (по съвет на Дроба), а отодеве я смених в лимони (Вени1) и жената вече почва да ме гледа подозрително. Всеки момент почваме да я готвим (пържена с някаква панировка с газирана вода, бира, нишесте и куп мерудии).
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • #21
              От: Никулденски пинизи...

              Тая година едно сомле към 4 оки измъкнах наскоро на моите железарии, кратуната и опашката станаха на чорбица преди време, онзи ден му измъкнах филетата, порцирах ги и нацепих кожата, направих марината от бяло вино,светъл соев сос, гранулиран чесън, лимонов сок, горчица и чер пипер.
              След малко паля барбекюто, едно соте с магданоз и девисил за гарнитура и зелена салата, зелен лук,чесън и обезкостени маслини.

              Коментар


              • #22
                От: Никулденски пинизи...

                Добро решение, и аз не си падам по смърдящ на тиня шаран, а и не съм сигурен, как точно в морето е намерен шаран за затъкване на дупка в лодката, явно е неправилен превод от иврит. Та затова се чувствам свободен да не ям точно шаран и кефал (морският му приятел - боклукчия). Та затова пъстърва реших този път. Свърши, допивам си биричката.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

                и на хоби такива

                тел. О879 Ч8Ч 2З5

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X