Дано местото на тази тема да е в този раздел,ама като ,че ли не става да е на друго место........донесоха ми 15 кг. подходяща кайма и поради липса на други идеи


,реших да я направя на суджук.
Споделете, ако искате, рецептите, по които вие приготвяте суджук....Аз ще опиша моята.....:
- Конско месо - 7 кг.
- Свинско месо - 4 кг.
- Овче месо - 4 кг.
-Подправките: на 1 кг. месо по 5 гр., сол, черен пипер,чубрица,червен пипер, 3 с,л, захар, 3 смлени червени люти чушки и от близкия пазар едно пакетче готова подправка за суджук, в която част от гореописаните подправки има печена царевица и други подробности,които няма да описвам и да споменавам фирмата,защото може да прозвучи като реклама.......вкуса на каймата стана невероятен..пробвах и сурова и на скара...ще видим като поизсъхне...
Това количество в два легена, четири-пет дни бъркане,мачкане и омесване,който както иска да разбира....не можах да ги изтрая и днес ги напълних и ги провесих на терасата....от тук на сетне следва сушене и всяка вечер занимавка с точилката върху специално отделена за целта дъска за рязане на хляб, която се ползва само за това....,и за да не ги кацат мухите

в една тенджера солена вода колкото да плува яйце....накисвам ги там и отиват навън...не знам това със солената вода го пробвам за първи път...дали ще има смисъл....някой да разкаже ако е пробвал.
Кажете ми дали не избързах малко...
Улисах се в писане, а мислех да кача и малко снимки.....ЕТО ги и тях.....очаквам мнения и съвети.....

.....лука просто си беше там....няма нищо общо със ситуацията и темата....




Споделете, ако искате, рецептите, по които вие приготвяте суджук....Аз ще опиша моята.....:
- Конско месо - 7 кг.
- Свинско месо - 4 кг.
- Овче месо - 4 кг.
-Подправките: на 1 кг. месо по 5 гр., сол, черен пипер,чубрица,червен пипер, 3 с,л, захар, 3 смлени червени люти чушки и от близкия пазар едно пакетче готова подправка за суджук, в която част от гореописаните подправки има печена царевица и други подробности,които няма да описвам и да споменавам фирмата,защото може да прозвучи като реклама.......вкуса на каймата стана невероятен..пробвах и сурова и на скара...ще видим като поизсъхне...
Това количество в два легена, четири-пет дни бъркане,мачкане и омесване,който както иска да разбира....не можах да ги изтрая и днес ги напълних и ги провесих на терасата....от тук на сетне следва сушене и всяка вечер занимавка с точилката върху специално отделена за целта дъска за рязане на хляб, която се ползва само за това....,и за да не ги кацат мухите



Кажете ми дали не избързах малко...
Улисах се в писане, а мислех да кача и малко снимки.....ЕТО ги и тях.....очаквам мнения и съвети.....

Коментар