Необходими продукти:зеле,моркови,чушки,гъби,ориз,соев сос;кайма/твърд колбас/;готови кори за баница.
Приготовление:
1.Зелето ,морковите и чушките се нарязва на много ситни жулиени,а гъбите на малки кубчета.
2.На дъното на голям съд се поставя мазнина и малко вода.След като мазнината се загрее се добавят зеленчуците.Обработват се докато омекнат.Добавя се оризът.Обработката продължава,докато оризът стане годен за консумация.При обработката се добавя соев сос.Водата от зеленчуците трябва да изври и всичко да остане на мазнина.
3.В отделен съд с малко мазнина се зъпържва каймата.След като е готова се смесва със зеленчуците.Обработва се няколко минути за да се получи еднакава консистенция.Плънката може да се раздели на две части и към едната да се добави счукан чесън.Аз така правя.
4.Разстилат се листата от корите за баница ,като всеки лист се разделя на две равни части.Върху така оформените листи лъжице се поставя плънка.Плънката се завива,като се стремим да се получи формата на кебапче.Краищата на кората се подлепват с разбит жалтък.
6.Получените "кебапчета" се изпържват до златисто във фритюрник,или в малък дълбок съд.Пърженето отнема не повече от 30-60 секунди на "кебапче".Изваждат се и се поставят на кухненска хартия за да се оцеди мазнината.
7.Гарнира се се с обилно количество бира или бяло охладено вино.За тези,които не обичат напитките,гарнитурата е -кисело мляко.
Ще попитате-в какви пропорции да са продуктите?Моят отговор на подобен въпрос е-всичко е въпрос на вкус.Никога не робувам на пропорциите.Винаги импровизирам в последния момент.До сега не съм имал проблеми.
Да ви е вкусно!
Приготовление:
1.Зелето ,морковите и чушките се нарязва на много ситни жулиени,а гъбите на малки кубчета.
2.На дъното на голям съд се поставя мазнина и малко вода.След като мазнината се загрее се добавят зеленчуците.Обработват се докато омекнат.Добавя се оризът.Обработката продължава,докато оризът стане годен за консумация.При обработката се добавя соев сос.Водата от зеленчуците трябва да изври и всичко да остане на мазнина.
3.В отделен съд с малко мазнина се зъпържва каймата.След като е готова се смесва със зеленчуците.Обработва се няколко минути за да се получи еднакава консистенция.Плънката може да се раздели на две части и към едната да се добави счукан чесън.Аз така правя.
4.Разстилат се листата от корите за баница ,като всеки лист се разделя на две равни части.Върху така оформените листи лъжице се поставя плънка.Плънката се завива,като се стремим да се получи формата на кебапче.Краищата на кората се подлепват с разбит жалтък.
6.Получените "кебапчета" се изпържват до златисто във фритюрник,или в малък дълбок съд.Пърженето отнема не повече от 30-60 секунди на "кебапче".Изваждат се и се поставят на кухненска хартия за да се оцеди мазнината.
7.Гарнира се се с обилно количество бира или бяло охладено вино.За тези,които не обичат напитките,гарнитурата е -кисело мляко.
Ще попитате-в какви пропорции да са продуктите?Моят отговор на подобен въпрос е-всичко е въпрос на вкус.Никога не робувам на пропорциите.Винаги импровизирам в последния момент.До сега не съм имал проблеми.
Да ви е вкусно!