Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СкариДИада

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• СкариДИада

Мислех си че темата Скариада е за скаридите. Било за скарите.

Ние, пък, край морето , обичаме варени скариди. Понеже живея до стадион "Лазур" наблюдавам какво продават циганите за забавка по времена мача. На две фунийки слънчогледово семе - една с розово-оранжеви скариди. Нашите, черноморски скариди са най-ситни, но си ги обичаме. На пазара суровите струват 5 лева килограм.
    Варят се в съвсем малко , на дъното, подсолена вода 3-4 минути.
    Мразим Кралските, понеже са скъпи!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...B8%D0%B4%D0%B8

От: СкариДИада

"Варят се в съвсем малко , на дъното, подсолена вода 3-4 минути".
    Симеоне привет от Варна!Много сте били префърцунени в Бургас брат! На времето,говоря преди 35 години с тайфата(момци и моми) лятото почти всяка събота и неделя ходихме на Галата.Взимахме Мастика и 2 тарги Шуменско пиво от т.н.дупенца 330мл. и ги слагахме да се изстудят в морето.По цял ден блъскахме карти бридж,печахме на ламарина миди и вадехме рапани!Тогава рапаните не ги знаехме, че в Япония са деликатес.Просто от тях правихме украшения и ги подарявахме на полските панита,които припадаха от удоволствие!Скаридите ги ловяхме живи под камъните с потник,който се връзва в горната част като кепче!После следваше извъртване и изхвърляне на главата с очите и мустачките,натискане по опашката и прясното филе се плъзгаше в устната кухина с глътка бира!Варненско суши!А като излезеше лунната пътека, всички заедно се къпехме в морето и правихме и други лудории с момите,но това не е по темата!

Коментар

Пак не по темета, бе Греко.
      Има такъв испаснки художник. А името му е"Гъркът".
      И-грек ще рече гръцко "и". Просто "Y".

Пак в раздела чети за тарама хайвера.

От пазара купих четвърт кило хайвер от шаран и херинга. Едно време нямаше готов разбит. Че със сьомга, със чесън...

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/tarama

Ката чистя риба, хайвер няма само в 10% от рибите. Всички ли са женски?

Сега ще разбия една купа, че пак ме нападна челядта...

Рибарят, от когото купих хайвера ми заобяснява как готовият хайвер да се запази по-дълго. Хайдушка душа трае ли? Ей сега ще го омахаме с "Шуменско".
      Последно редактирано от maxxx; 15-05-11, 12:27.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение

Ние, пък, край морето , обичаме варени скариди. Понеже живея до стадион "Лазур" наблюдавам какво продават циганите за забавка по времена мача. На две фунийки слънчогледово семе - една с розово-оранжеви скариди. Нашите, черноморски скариди са най-ситни, но си ги обичаме. На пазара суровите струват 5 лева килограм.

Или ми избегай на гости-ей го де е Дулово,или ме чекай лятоска...на скариди.Още не съм ял такваз вкусотия приятелю.

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
          Или ми избегай на гости-ей го де е Дулово,или ме чекай лятоска...на скариди.Още не съм ял такваз вкусотия приятелю.
          Скаридите са нетраен продукт. По-миналото лято, като ходих на Тасос, затворих плътно една кутия с варени скариди.Ще ловя риба. Къде ли не ги крих, на жена ми все й миришат на...простотия. Накрая опънах такъмите в едно заливче, а гръцките риби не обичали варени скариди.

Коментар

....... а гръцките риби не обичали варени скариди.
            Защото не си ги накиснал в узо.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Пролетес скаридите имат хайвер. Между краката на коремчето. И той се яде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X