Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чугунен сач - откъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чугунен сач - откъде?

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
    За мен по-добро от валандърчето няма!Откакто едно приятелче домъкна две брани и направихме тиганчетата не съм се спрял.Както каза един колега преди мен , забравих да паля барбекюто.Даже и прибори си измайсторих че отблизо с обикновенни прибори пари малко.Халал му на Вальо за изобретението! Ето убавинята :
    [ATTACH=CONFIG]614318[/ATTACH]
    Еййй, тоя дюзен от снимката ти ли си го сътвори?
    Хвала!
    Само дето май са им къси дръжчетата, ама то това се регулира де - зависи колко ти пари.

Бравос, и за добрите думи към Вальо - отново браво!

Пък тая смилянската отливка - ако има някой, дето се наема да ги дистрибутира тия неща - аз съм пръв на опашката!!
    Искам!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
      Колега, мой познат ми изпрати от Смолян нещото. Там имат производство и магазин.
      [ATTACH=CONFIG]614361[/ATTACH]
      Фирмата - http://www.karlak-bg.com/index.html
      Струваше под 15 лв. Тежи към 8 кг. Как готви не казвам! Аналогично на Илиенци - 50-60 лв.
      Какъв му е диаметъра, имали крака или място за поставяне на такива.
      За тези 8 килограма и според размера колко ли излиза с куриерска фирма транспорта от Смолян до София.

Коментар

Тези плочи са по модел на една стара българска електрическа скара един колега има такава . За 15 лева е направо без пари ще пробвам през един приятел автобусен шофьор да организирам докарване до София на 2 - 3 бройки .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
          За тези 8 килограма и според размера колко ли излиза с куриерска фирма транспорта от Смолян до София.
          Такова същото имаше в кварталния строителен магазин. Сигурно все още ги има. Квартала е Орландовци, а магазина- "Румик" ато ходя тия дни ще проверя специално за тях. Диаметъра е около 40-50 см, а цената беше 20- 30 лв. Не си спомням точно. Чудих се дали да го взема, но вече имам 'Валандар" и се въздържах.

Коментар

Ммм да, валанръра си е валандър, не бих го сменил за нищо освен за такъв от неръждаема стомана. Обаче, много често го ползвам само като скара (нагрята ламарина). Та за това се интересувам за размер и възможност за крака.

Коментар

подобен чугунен сач съм виждал на 2 места на Илиенци - едното е като влезеш от входа от бул. Рожен гледаш отляво. Другото е от дясно специализиран магазин за оборудване на кръчми - маси скари столове етц.Но беше преди година може би.
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

И накрая, като се замисля няма нищо по-вкусно от месото печено на скара!!!
                Това месо дето бавно се е въртяло над жарта, поемало е от пушека и се е полепвала по него пепелта!!!
                Най-добрите подправки, към месото и зеленчуците са пушек и пепел от жар!
                Другите неща, като тенекета, дискове, сачове са удобни но вкусът не е същия!
                Затова ако ще правите зеленчуци, правете ги на грил тиган- GRILL WOK! http://www.google.bg/search?gs_rn=24...ybPIieO86rgdAF Такъв Грил Уок може да намерите в магазина BAUHAUS до надлез "Надежда" в София. Цена приблизително 30лв.
                Ако ще правите месо го правете на BBQ-тo!
                Клипът ми е е с много лошо качество но много добре се разбира за какво иде реч
                http://www.youtube.com/watch?v=f8ULrrErilM&list=TL_mMc4cPa0Uo

Последно редактирано от akraba1; 08-08-13, 14:17. Причина: Допълване на текста
                Хобито ми https://www.facebook.com/bgengraving

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
                  Колега, 35 см му е диаметъра. Отдолу е равна повърхност. Аз го нагрявам на газов котлон. След като се нагрее държи много дълго топлината, защото е дебеличък.
                  Преди са му казвали "пържолник".
                  0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Колеги, понеже прочетох на предната страница съмнение, че глинения сач можел да се счупи или пукне...
                    ...Аз съм се занимавал малко и с керамика, та да ви кажа, че тя се изпича на температура над 1'000-1'200 градуса по Целзий и доста трудно бихте пукнали сач с нагряване!
                    Вкусът на нещо сготвено в/у сач няма нищо общо с нещо сготвено в чугун!
                    За сача обаче има една много важна предварителна подготовка с наквасване на мазнина и обгарянето и след това.
                    Тук има по-подробно описание:
                    http://btourism.com/read.php?id=202
                    Погледнете и коментарите!
                    Там също има важно инфо.
                    http://btourism.com/show_comment.php?id=202&menu=
                    Направо трябва да си има отделна тема за рецептити със сачове

Коментар

Днес на улицата зад пазара на Красно Село в София в един специализиран магазин за турски газови уреди видях чугунен сач/тиган с оребрено грил дъно, правоъгален, не кръгал. С сгъваема дръжка метал/дърво. Цена приблизително 25-26лв.
                      Това, което ми привлече вниманието е чугуновите плочи с грил оребряване.
                      Големи и дебели но без оксидация. Само е зачистена отливката с ъглошлайф. Ориентировъчен размер 50-60 сантиметра.
                      Имаше две форми. и кръгли и правоъгални. Цена 50лв.
                      В магазин БАУХАУС до надлез Надежда с/у магазин ТЕМПО в секцията BBQ имаше малко по-малко и малко по-тънки плочи на малко по-ниски цени. НО с едно много голямо предимство- Емайлирани немско производство. Плочите са само правоъгални но са комбинирани, като в единия край са гладки/плоски а в другата полувина са оребрени, ажурни. Така в/у една плоча могат да се правят и кюфтета за бъргари и зеленчуци и скара от пържоли или наденички. Кой каквото обича и както го обича.
                      Дано съм бил полезен

Коментар

В магазин Практис в момента има чугунен сач ф22 см (много малко ми се види туй нящо), с дървена подложка за почти 18 лв, но какъв е що е, не съм го виждал на живо ... Гледам го в сайта им.
                        Hristo Draganov
                        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Колега, какво стана със сачовете, има ли някоя бройка свободна?

Коментар

Намерих си снимките...

Илиенци
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:028167888.jpg
Прегледи:1
Размер:79.7 КБ
ID:5514105
                            0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Може ли по-точни координати за магазина с турските газови уреди
                              Благодаря!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1634.jpg
Размер:100.4 КБ
ID:5563396Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1636.jpg
Размер:74.4 КБ
ID:5563397Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1637.jpg
Размер:98.6 КБ
ID:5563398Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1638.jpg
Размер:97.9 КБ
ID:5563399

Колеги само да попитам-Това чугуненото от Германия за какво се използва и колко пари ли струва?
                                . LRE Bulgaria.
                                RRC SE V8 91г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X