Докото разглеждах форума не намерих тема само за супи, и понеже сезона е много подходящ ето я и моята рецепта за една зимна супа:
Слагаме в тенджерата телешкото рагу(аз го зъпържвам предварително, но може и да не се запържва) и го вариме докато започне да се отделя отделя от костите тогава слагаме и пилешкото.
В момента който пилешкото е готово изваждаме месото и го отделяме от костите и го наситняваме.
В същото време слагаме граха и картофите нарязани на кубчета за около двадесет минути са готови.
В тиган запържваме лука, лично аз го пържа до златисто кафяво прибавям моркова нарязан на тънки кръгчета, и го задушавам докато омекне.
Когато морковите са готови се прибавя и пюрето и се задушава за десетина минути. В момента когато когато е готово го слагаме в супата.
Когато заври слагаме наситненото месо и кримвишити и шунката нарязани според вкусът на готвещия, оставя се да поври 10-15 минути колкото кремвиша и шунката да си пуснат вкусът.
Лично аз като си сипвам за мене настъргвам малко кашкавал и поръсвам с наситнене зелени подправки от фризера.
Наздраве и да ви е сладко
- Около 600 грама телешко рагу
- Едно пилешко бутче
- Два кремвиша
- 100 грама шунка
- Един морков
- Една глава лук
- Три четири картофа
- Двеста грама приблизително доматено пюре
- Половин литър грах(замразен)
Слагаме в тенджерата телешкото рагу(аз го зъпържвам предварително, но може и да не се запържва) и го вариме докато започне да се отделя отделя от костите тогава слагаме и пилешкото.
В момента който пилешкото е готово изваждаме месото и го отделяме от костите и го наситняваме.
В същото време слагаме граха и картофите нарязани на кубчета за около двадесет минути са готови.
В тиган запържваме лука, лично аз го пържа до златисто кафяво прибавям моркова нарязан на тънки кръгчета, и го задушавам докато омекне.
Когато морковите са готови се прибавя и пюрето и се задушава за десетина минути. В момента когато когато е готово го слагаме в супата.
Когато заври слагаме наситненото месо и кримвишити и шунката нарязани според вкусът на готвещия, оставя се да поври 10-15 минути колкото кремвиша и шунката да си пуснат вкусът.
Лично аз като си сипвам за мене настъргвам малко кашкавал и поръсвам с наситнене зелени подправки от фризера.
Наздраве и да ви е сладко

Коментар