Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Супи и всичко подобно

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Супи и всичко подобно

    Докото разглеждах форума не намерих тема само за супи, и понеже сезона е много подходящ ето я и моята рецепта за една зимна супа:

    1. Около 600 грама телешко рагу
    2. Едно пилешко бутче
    3. Два кремвиша
    4. 100 грама шунка
    5. Един морков
    6. Една глава лук
    7. Три четири картофа
    8. Двеста грама приблизително доматено пюре
    9. Половин литър грах(замразен)

    Слагаме в тенджерата телешкото рагу(аз го зъпържвам предварително, но може и да не се запържва) и го вариме докато започне да се отделя отделя от костите тогава слагаме и пилешкото.
    В момента който пилешкото е готово изваждаме месото и го отделяме от костите и го наситняваме.
    В същото време слагаме граха и картофите нарязани на кубчета за около двадесет минути са готови.
    В тиган запържваме лука, лично аз го пържа до златисто кафяво прибавям моркова нарязан на тънки кръгчета, и го задушавам докато омекне.
    Когато морковите са готови се прибавя и пюрето и се задушава за десетина минути. В момента когато когато е готово го слагаме в супата.
    Когато заври слагаме наситненото месо и кримвишити и шунката нарязани според вкусът на готвещия, оставя се да поври 10-15 минути колкото кремвиша и шунката да си пуснат вкусът.
    Лично аз като си сипвам за мене настъргвам малко кашкавал и поръсвам с наситнене зелени подправки от фризера.
    Наздраве и да ви е сладко
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

  • #2
    От: Супи и всичко подобно

    Вкусна пилешка супа


    Продукти:

    2 пилешки бутчета
    1 глава лук
    1 морков
    2 картофа
    едно кубче зеленчуков бульон
    половин кубче пилешки бульон
    4 супени лъжици олио
    фиде
    сол на вкус

    за застройката:

    2 яйца
    3 супени лъжици брашно
    половин бурканче кисело мляко


    Начин на приготвяне:

    Месото се сварява. Изважда се и се обезкостява. В бульона прибавяте картофите нарязани на кубчета да се варят. В тиган се запържва лука нарязан на ситно с морковите(нарязани на кубчета) и сол. Прибавя се и месото за 3-4 минути. Готовата смес се прибавя към бульона. Супата ври докато картофите се сварят. Прибавяте фиде.

    застройката:

    като супата стане готова я отдръпвате от котлона.В малка тенджерка чукате яйцата, прибавяте брашното и млякото. Разбърквате хубаво и прибавяте на котлона,като не спирате да бъркате. Бърка се до сгъстяване(заприличва на крем) и започвате да добавяте бульона от супата с непрекъснато бъркане пак. Щом стане хомогенна смес се прибавя към останалата част от супата. Това е така наречената топла застройка.

    Коментар


    • #3
      Невероятна супа от тиква

      Колеги,домъкнах една тиква в къщи и жената направи супа от нея, нещо невероятно е Ето и ращептата:

      Тиквена кремсупа с топчета



      200 г печена тиква
      1 картоф
      500 мл зеленчуков бульон
      100 г свинска кайма
      сол
      смлян черен пипер
      крутони
      зехтин от трюфели (по желание)


      . Картофът се обелва, измива се и се нарязва на кубчета.
      . Бульонът се кипва и се пускат вътре кубчета картофи.
      . Варят около 10 минути, след което се прибавят топчета кайма с размер 1 ч л.
      . Топчетата се варят около 10 минути, след което се изваждат с решечеста лъжица.
      . Към супата се прибавя печената тиква, нарязана на кубчета.
      . Кипва се и се пасира с ръчен пасатор.
      . Кремсупата се подправя със сол и черен пипер на вкус.
      . Разпределя се по чинии, отгоре се поставят по няколко топчета и крутони.
      . Тиквена кремсупа с топчета се поднася топла, като по желание се полива със зехтин от трюфели.

      Върви и със хубава ракийка!
      Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

      Коментар


      • #4
        От: Супи и всичко подобно

        Тиквена супа с ябълки




        700 г тиква
        1 голяма зелена ябълка Granny Smith
        1 морков
        2 стръка целина(селъри)
        1 малка глава кромид лук
        50 г краве масло
        1 с л брашно
        500 мл зеленуков бульон
        смлян черен пипер

        . Тиква се почиства и се нарязва на кубчета.
        . Залива се с горещ зеленчуков бульон и се поставя на котлона да ври.
        . Отделно ябълката се почиства от семената и кожата, нарязва се на резени.
        . Запържва се за кратко в масло и към тях се прибавят нарязани на дребно морковът, лукът и целината.
        . Накрая се поръсват с брашно и се разбъркват внимателно.
        . Запържените зеленчуци и ябълката се прехвърлят към бульона.
        . Супата се кипва и огънят се намалява.
        . Вари се, покрита с капак, докато зеленчуците омекнат напълно.
        . Сместа се прехвърля в кухненски комбайн или блендер и се смила на гладко пюре.
        . Връща се в тенджерата и се загрява.
        . Разпределя се по чинии и се поръсва по желание с нарязани на дребно зелени подправки или крутони.
        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

        Коментар


        • #5
          От: Супи и всичко подобно

          Супа от шаран

          Продукти за една порция: 50 гр. шаран, 20 гр. (1/2 малка глава) лук, щипка червен пипер, 1 люта чушка, ситно счукан черен пипер, копър или магданоз, сол.

          Приготвяне: Шаранът се почиства. Тялото му се срязва на две по дължина и се реже на парчета, дебели 2-3 см. Лукът се реже на дребно. В тенджерата се поставя ред лук, ред риба, поръсена със сол и червен пипер, пак ред лук, ред риба. Чушките се слагат цели или нарязани на парчета. Отгоре се поръсва черен пипер. Налива се вода и супата се вари 40 мин. На тих огън. После рибата се изважда, бульонът се прецежда и се излива върху месото. Супата се сервира топла или студена, поръсена с копър.
          Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

          Коментар


          • #6
            От: Супи и всичко подобно

            Пилешки бульон
            Два пилешки фенера, една глава лук, един морков,дафинов лист, няколко зърна чер пипер и една чаша червено вино.
            Всичко се сварява до разпадане на пилешките фенери.Бульонът се прецеждаи се връща в тенджерата. Пилешкото се отделя от костите наситнява се и се връща обратно в бульона.
            Сервира се с една лъжица кисело мляко или заквасена сметана поръсено със свежи подправки.
            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

            Коментар


            • #7
              От: Супи и всичко подобно

              ГУЛАШ ОТ СМЛЯНО МЕСО С КАРТОФИ

              Продукти за 5 порции:250 г кайма,1 с.л.доматено пюре,1 непълна кафена чашка разтопена мазнина,2 картофа,1 глава кромид лук,черен пипер,червен пипер и сол на вкус.

              Лукьт се задушава в мазнината заедно с каймата.Прибавят се доматеното пюре,червеният пипер и сол.Супата се залива с 6 чаши вода.След като заври,се прибавят картофите,нарязани на кубчета.Готовата супа се сервира,порьсена с черен пипер.По желание може да се подправи с оцет и счукан чесьн.

              Коментар


              • #8
                От: Супи и всичко подобно

                Традиционна грьцка супа(Магерица)

                Необходими продукти:1 кг агнешки комплект,100 мл зехтин,50 г ориз,1/2 връзка пресен зелен лук,1/2 маруля,2 бр. лимони,2 бр. яйца,черен пипер, червен пипер, сол

                Начин на приготвяне:сложете добре измития агнешки комплект в подсолена вода (около 1 л) и варете около 30 минути. По време на варенето, обирайте пяната. След това изцедете и нарежете на ситно дреболиите. В тигана, запържете за съвсем кратко нарязания на ситно лук със зехтина. Прибавете нарязаните дреболии и нарязания на ситно копър. Бъркайте няколко минути. Прибавете сместа към бульона от варенето. Добавете ориза и варете още около 20 минути. Добавете накъсаната маруля и варете още около 10 минути. Свалете от котлона застройте с яйца и сока от двата лимона. Подправете с черен пипер.

                Коментар


                • #9
                  От: Супи и всичко подобно

                  Войнишка чорба

                  Необходими продукти:
                  400 г овче месо,1 глава кромид лук,1 морков,1/2 глава целина ,2-3 картофа ,1-2 домата ,1-2 чушки ,100 г прясно зеле,100 г зрял фасул ,200-250 г зелен фасул,1-2 корена от магданоз,2-3 с.л. олио ,1 ч.л. червен пипер ,черен пипер,магданоз и сол на вкус

                  Начин на приготвяне:
                  Сложете нарязаното на парчета месо и зрелия фасул в тенджера, залейте ги със 7-8 ч.ч. вода и ги сварете, докато омекнат.След това добавете морковите, картофите, целината и магданозовите, нарязани на кубчета, зеления фасул, нарязан на парчета, зелето, нарязано на ивички, и посолете на вкус.Отделно задушете дребно нарязания лук в олиото, подправете го с червения пипер и го изсипете при останалите зеленчуци и месото.Накрая пуснете доматите и чушките, нарязани на ситно, и доварете чорбата за около 10-15 мин. на умерен огън.Поднесете я поръсена с черен пипер и магданоз.

                  Коментар


                  • #10
                    РЕЦЕПТА ЗА АРМЕНСКА СУПА С КЮФТЕТА

                    Необходими продукти:
                    500 гр кайма,200 гр ориз,1500 мл пилешки бульон,120 мл краве прясно мляко,3 бр. яйца,1 глава лук кромид ,30 мл олио,1/2 вр. копър,1/2 вр. магданоз

                    Приготвяне
                    1.Лукът се почиства, измива, нарязва се наситно и се запържва
                    2.Към него се прибавя изчистения и измит ориз и се залива с бульон
                    3.Каймата се омесва с 1 яйце, 2-3 супени льжици полусварен ориз, черен пипер на вкус, по 1 супена льжица ситно нарязани копър и магданоз
                    4.От сместа се оформят 8 кюфтета и се пускат вьв врящия бульон
                    5.Супата се оставя да се вари на тих огън
                    6.Когато стане готова, се застройва с разбитите с прясното мляко яйца
                    7.Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязани копър и магданоз.


                    РЕЦЕПТА ЗА БОРШ С ПУШЕНИ ГЪРДИ

                    Необходими продукти:200 гр зеле бяло,100 гр моркови,100 гр пушени гърди,1 бр. магданоз корен,200 гр цвекло,5-6 ск. чесън,80 гр лук кромид,20 мл доматено пюре,10 гр захар,1 с.л. оцет,100 гр сметана квасена,1/2 вр. магданоз

                    Приготвяне
                    1.В литър и половина кипяща вода поставете нарязаното зеле
                    2.Нека поври 10-15 минути
                    3.Задушете или запържете цвеклото заедно със зеленчуците, доматеното пюре, захарта и оцета
                    4.Готовата смес изсипете в бульона и варете до омекване
                    5.5 минути преди да го махнете от огъня, прибавете кьм борша нарязаните наситно чесън и пушени гърди
                    6.Ако зелето е кисело, задушете го предварително и го сложете в борша заедно с цвеклото
                    7.Когато сервирате, добавете в чиниите по малко сметана, магданоз или копър



                    РЕЦЕПТА ЗА ЕЛЕБРОД ( ШВЕДСКА СУПА ОТ БИРА)

                    Необходими продукти:500 мл бира,20 мл краве прясно мляко,10 гр брашно тип 500,10 гр захар,1 бр. яйца,1 бр. яйчен жълтък

                    Приготвяне
                    1.Бирата се кипва с лимонената кора
                    2.Една с.л. от брашното се размива в студеното мляко и тази смес се добавя към кипналата бира
                    3.Супата се подправя със сол и захар
                    4.Яйцето се разбива с останалото брашно и малко мляко и се влива на тънка струйка в супата
                    5.Супата се вари 5 мин, сваля се от огъня и се застройва с жълтъка, предварително разбит с няколко лъжички супа.


                    ИТАЛИАНСКА СУПА

                    Необходими продукти:20 гр масло
                    60 гр кашкавал
                    2 бр. яйца
                    1000 мл булъон заленчуков
                    200 гр макарони
                    30 гр брашно тип 500

                    Приготвяне
                    1.Прецедете зеленчуковия бульон и го сложете отново да ври
                    2.Направете запръжка от маслото и брашното и я разредете с бульона
                    3.Пуснете в супата натрошените макарони
                    4.Варете около 20 минути
                    5.Подправете с черен пипер и сол на вкус
                    6.Застройте супата с яйцата и лимоновия сок
                    7.При сервиране наръсете във всяка чиния по 1 супена лъжица настърган кашкавал.



                    ОРИЕНТАЛСКА СУПА

                    Необходими продукти:500 гр агнешко месо
                    10 гр ориз
                    200 гр картофи
                    25 гр сини сливи
                    120 гр лук кромид
                    20 мл доматено пюре
                    25 гр моркови

                    Приготвяне
                    1.Смелете месото заедно с 2 глави лук
                    2.Прибавете към него ориза и магданоз и наръсете със сол и черен пипер
                    3.Омесете добре каймата и оформете пет големи кюфтета
                    4.Във всяко едно поставете по 1 слива без костилаката
                    5.Останалите кости от месото сварете
                    6.Прецедете бульона и прибавете към него нарязаните картофи, моркови и 1 глава лук
                    7.Сложете супата да заври и пуснете кюфтетата в нея
                    8.Когато омекнат, я свалете от котлона
                    9.Можете да я застроите по желание с яйца.


                    ОТШЕЛНИЧЕСКА ЧОРБА

                    Необходими продукти:Продукти
                    150 гр фасул зрял
                    50 гр лук кромид
                    60 гр праз лук
                    100 гр картофи
                    150 гр леща
                    1/2 вр. магданоз
                    250 гр хляб

                    Приготвяне
                    1.Почистете и измийте фасула и лещата
                    2.Сложете ги в тенджера със студена вода
                    3.След 6-8 часа отново ги измийте и залейте със студена вода
                    4.Сложете ги да се варят заедно на тих огън
                    5.Когато поомекнат, към тях прибавете ситно нарязаните моркови, лук и праз
                    6.Добавете също и обелените и нарязани на кубчета картофи и мазнината
                    7.След около 30 минути прибавете смления черен пипер, ситно нарязания магданоз и солта
                    8.Готовата чорба разпределете в 4 купички, на дъното на които сте поставили резенчета хляб.


                    СТУДЕНА ЛЯТНА СУПА

                    Продукти:
                    150 гр. макарони
                    1 кисело мляко
                    3 скилидки чесън
                    копър
                    сол на вкус
                    2 л. вода за сваряването на макароните

                    Начин на приготвяне:
                    В тенджера се слага водата с 1 щипка сол да заври, когато водата е готова прибавят се макароните, вари се около 20 мин. маха се тенджерата от огъня без да се прецеждат макароните се оставят да изтинат, както са в тенджерата с водата. Скилидките чесън се смачкват и се прибавят към киселото мляко и се изливат в тенджерата върху макароните с водата, ако е наложително се добавя малко сол и се овкусява с копър по желание. Супата се консумира студена.


                    СУПА С ГЪБИ

                    Продукти:
                    500г гъби
                    2 с.л.масло
                    2-3 глави лук
                    1 с.л. брашно
                    1 л. костен бульон
                    1 каф.ч. сметана
                    3 сварени яйца
                    1 с.л. ситно нарязан магданоз
                    черен пипер
                    сол

                    Начин на приготвяне:
                    Почистените гъби се нарязват на дребно и се изпържват в масло, заедно със ситно нарязания лук. Сипва се брашното и се запържва. Залива се с бульона, наръсва се с черен пипер, посолява се и се вари, докато гъбите омекнат. Пасира се. Сметаната се разбива и се изсипва в супата. Посолява се, добавят се нарязаните на парченца яйца и се загрява,като се внимава да не заври. Поднася се поръсена с магданоз.

                    СУПА С КЕСТЕНИ

                    Продукти:
                    1 килограм кестени
                    1/2 чаена чаша зехтин
                    1 супена лъжица доматено пюре
                    1 малка глава лук
                    3 скилидки чесън
                    500 грама зеленчуков бульон
                    3 стръка пресен магданоз

                    Начин на приготвяне:
                    Сварете или изпечете кестените, цепнете ги на кръст в тънката част, така няма да се пукната докато ги готвите. Обелете ги докато са топли, така по-лесно ще свалите обвивката.
                    Запържете ситно нарязаните лук и чесън в зехтина. Добавете обелените кестени, доматеното пюре и зеленчуковият бульон.
                    Оставете да поври около 45 минути.
                    Сервирайте в подходяща чиния и поръсете със ситно нарязан магданоз


                    ФИНА ПИЛЕШКА КРЕМ СУПА

                    Продукти:
                    800 гр картофи
                    2 средно-големи моркова
                    1 малка глава лук
                    500 гр пилешко месо
                    магданоз
                    1 лимон
                    олио

                    Начин на приготвяне:
                    Сварявате пилешкото месо, ако пилето е с костите, то запазете бульона. По време на варенето на пилешкото месо не забравяйте да отпенвате бульона. Това става най-лесно с решетъчна лъжица.

                    Настържете двата моркова на ситно ренде. Нарежете една дребно главата лук. Нагрейте в друга тенджера слънчогледово олио. Поставете в нагрятото олио морковите. След като мазнината стане оранжева, поставете и нарязания лук. Налейте гореща вода (или пилешкия бульон, ако имате такъв) (около 600 мл) към тенджерата със запържените моркови и лук Към тази смес добавете и нарязаните на дребно картофи. Оставете да поври около 5-7 мин на силен огън.
                    През това време накъсайте на дребно, с помощта на вилица, пилешкото месо. Добавете го към бульона с картофите, морковите и лука. Разбъркайте продуктите, след това долейте още от пилешкия бульон. Оставете да се досварят картофите.

                    Сервирайте супата с резен лимон.

                    ЧОРБА ОТ АГНЕШКИ ВРАТ

                    Продукти:
                    1 агнешки врат
                    1 глава лук
                    1 чушка
                    1 морков
                    1 домат
                    3 супени лъжици масло
                    2 яйца
                    1 супена лъжица брашно
                    1 кафена чашка ориз
                    щипка червен пипер
                    магданоз
                    джоджен
                    сол
                    черен пипер

                    Начин на приготвяне:
                    Измийте добре месото и го сложете да се вари в 7-8 чаши студена вода. Като кипне, посолете на вкус и добавете нарязаната чушка и морков. Варете, докато месото омекне и се отделя от костта. Прецедете бульона и обезкостете месото. Оставете настрани. Обелете лука и го нарежете на ситно. Измийте магданоза, джоджена, отцедете и нарежете на ситно. Разтопете маслото и запържете лука. Сипете няколко капки вода, за да не загори. Поръсете с брашното, разбъркайте и пържете още 1-2 минути, преди да добавите червения пипер. Свалете от огъня. Залейте с прецедения бульон. Като заври, добавете месото и ориза и настъргания домат. Когато оризът омекне застройте супата с разбитите яйца с малко вода. Подправете с черен пипер и до солете, ако е необходимо. Кипнете супата за 1-2 минути. Поръсете с магданоз и джоджен и поднесете супата гореща.

                    ЧОРБА ОТ АГНЕШКИ ДЕБОЛИИ

                    Продукти:
                    агнешки дреболии 0.500 кг
                    растително масло 50 мл (5 супени лъжици)
                    лук 100 г (1-2 глави)
                    яйце 1 бр.
                    червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
                    магданоз
                    джоджен и сол на вкус

                    Начин на приготвяне:
                    Агнешките вътрешности се измиват добре под течаща вода, попарват се с вряла вода и се нарязват на дребно. Заливат се с 5-6 чаени чаши гореща вода и се варят на тих огън. В мазнината се задушава дребно нарязаният лук, поръсва се с червения пипер и се прибавя към врящите дреболии. Чорбата се посолява и се доварява. Застройва се с разбитото яйце, поръсва се с дребно нарязани джоджен и магданоз и се поднася.

                    ШКЕМБЕ ЧОРБА

                    Продукти:
                    3 кг. телешко шкембе
                    1 глава лук
                    10 зърна чер пипер
                    4 големи моркова
                    150-200г. олио
                    1 кофичка кисело мляко
                    3 жълтъка
                    5 големи супени лъжици брашно
                    чесън

                    Начин на приготвяне:
                    Шкембето се измива много добре и се слага да ври с една глава лук много ситно нарязана. Вари се 3-4 часа докато се свари хубаво подсолява се с сол на вкус. После като се свари се нарязва с ножица на по-едри парченца и се слагат в някакъв съд остава само бульона през това време се настъргват 4 моркова и се изпаряват в олиото после това се прецежда през цедка и се изсипва в бульона изсипват се и нарязаните вече парченца шкембе. После се взема 1 кофичка кисело мляко 3 жълтъка и 5 лъжици брашно и се разбива да стане на каша и се сипва малко от бульона и се слага в тенджерата това се вари 10 мин, пожелание се слага счукан чесън хрян.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 28-04-11, 10:32.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Супи и всичко подобно

                      Ето и една която аз много обичам:

                      Супа кренвирши
                      1 голяма глава лук,2-3 средноголеми картофа,малко ориз или фиде - по желание,1 морков,1 чушка,може и зеленчуков бульон,1-2 кренвирша За застройката :1 яйце(само жълтъка),1/2 кофичка кисело мляко,сол,оцет и смлян черен пипер

                      Запържваме в малко мазнина нарязаният лук, след това го задушаваме с малко вода за 2-3 минути, доливаме останалата част от водата и слагаме картофите, морковите и чушките, нарязани на кубчета. След като се посварят зеленчуците слагаме и ориза (фидето), тъй като му е нужно по-малко време да се свари и нарязаните на ситно кренвирши. След като всичко е готово посоляваме на вкус и приготвяме застройката: разбиваме жълтъка, киселото мляко, добавяме 1с.л. оцет и черен пипер (количеството зависи от предпочитанията). Но с повече е по-вкусно. Застройваме супата.

                      Всеки си има вкус-дали по-рядка или по-гъста да му е супата,затова не е казвано колко вода се слага-по-желание.
                      Последно редактирано от maxxx; 03-05-11, 21:32.
                      ARO 243 D
                      TATA SAFARI 4x4
                      VITARA ДБ 16v
                      Всичкото с лебедки 😂

                      Коментар


                      • #12
                        От: Супи и всичко подобно

                        Едно предложение и от мен .. една страхотна,лесна и изпробвана рецепта зарибена чорба
                        Продукти:
                        - риба (шаран или толстолоб)
                        - 1 глава лук
                        -1 морков
                        - 2 картофа
                        - 1 обелен домат
                        - лимонов сок
                        - девисил
                        - ориз
                        - олио, сол
                        - чер пипер, целина (според вкуса)


                        Приготвяне:
                        Най-подходящите (според мен) риби за чорба са големите : шаран, толстолоб, сом. За рибената чорба аз използвам главата и опашката на една голяма риба, които в повечето случаи не се използват за други рецепти.
                        Месото се измива добре и се сварява. Вади се от водата и се остава да изстине. В това време се задушават в съвсем малко вода нарязаните на кубчета лук и морков. Когато са готови към тях прибавям бульона от рибата (водата в която е варена). Картофите се обелват, нарязват се на малки кубчета и се добавят.Подправя се със лъжичка сол и малко олио. Когато се сварят картофите се добавя обеления и нарязан на кубчета домат и съвсем малко ориз (2-3 супени лъжици). Докато се варят се обезкостява рибата и се изчиства от кожи. Добавя се при зеленчуците и се подправя с девисил и малко изцеден лимонов сок. Аз предпочитам девисила да е пресен, но може да се ползва и изсушен. По желание може да се добави целина и черен пипер. След като се добави всичко чорбата се вари около 20 минути на слаб огън. Истинската рибена чорба не се застройва.
                        От рибари съм чувала, че най-вкусна рибена чорба става, когато рибата се свари във вода от реката в която е плувала. Лично аз досега не съм пробвала (и се съмнявам, че ще пробвам). И въпреки, че рибената чорба не ми е по рибарски тя е едно от любимите ми ястия.

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X