Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какво сготвих за Коледа и Н.Г.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • какво сготвих за Коледа и Н.Г.

    в снимки, истории и рецепти... аз днес направих необикновенна картофена салата, задушени вратни пържолки , жената спретна вита баница, също и задушени аспержи със сметана в притурка към вратните... поливаме с вино -различно, в момента - божоле нуво. снимки ще кача след миг, или при отрезвяване.

    желая на всички здрава, щастлива и вкусна нова година!
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

  • #2
    От: какво сготвих за Коледа и Н.Г.









    така... добро утро! за картофената салата -първо ги варя 15 мин. нарязани, в бульон и половина зеленчуков + три четири скилитки чесън. после ги вадя картофките и ги запичам на фурна , като слагам на дъното на съдът стръкче розмарин. вадя , пресипвам в друг съд и обърквам със ситно нарязан червен лук който се задушава от топлината на картофите... поръсих и маалко пармезан отгоре.
    аспержите булката ги обели, после ги метна във вряща подсолена вода за 2-3 мин. и им спретна сметановата заливка.
    вратните бидеха мариновани 24ч. с 50гр. бърбан, светъл соев сос, скилитки чесън, едно две листа дафинов лист и едрозърнеста горчица -1 лъжичка. после запържване на тиган набързо да се "запечати" леко месото и пренасяне в йена върху мноого чеснови скилидки и едро нарязан лук, соса от запържваното леко се меша с вино и се полива отгоре и най отгоре пак едро нрязан лук. печене 25мин във фурна на 230гр. и после запичане отгоре на "грила"за 7-8мин...
    баницата - вита от "теглени" кори бела - най особенното са и късметите дето дъщерята подготви. рисувани, търпят всякакви тълкования.

    Честит Васильов ден на всички именници! наздраве!
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

    Коментар


    • #3
      От: какво сготвих за Коледа и Н.Г.

      Направих си гювече снощи: сиренце, 3 яйчица, доматено пюре и подправки...
      Публикувайте отговор

      Коментар


      • #4
        От: какво сготвих за Коледа и Н.Г.

        Мариновах свинска плешка, нарязана на едри парчета/3x3 и повече/ и я направих на шишчета.
        Маринатата:водна чаша бяло вино, 1/2 в.ч. сок от стерилизирани краставички, чер пипер/на вкус/, кимион/на вкус/, 2с.л. горчица, 2с.л.кетчуп, 4 големи глави лук/срязани на две/, две мъжки шепи магданоз листа.
        Това го забърках на 30.12., снощи разлистих лука и ги нанизах на шишовете - месо, лук и гъби.Сърцевините на лука и остатъка от низането, опекох пак на шишчета.Свършиха първи.
        Дадох съдинка на едно аверче, което пече пилета на грил да ми събере маста, която капе при печенето от машината.В нея/маслена баня/ изпържих нарязани на дебели жулиени картофи, после задушаване в йенска тенджера със сол, чер пипер и щипка индийски орех.
        Салати няколко вида - печени чушки с копър, чесън, сол, оцет и олио/ картофи с майонеза, розмарин, мащерка и чесън и една "Снежанка".

        Коментар


        • #5
          От: какво сготвих за Коледа и Н.Г.

          Ето ги вратните пържолки "стара планина" от добре охранено хайванче преди да отидат на скарата и да се опушат на дървените въглища. Овкусяват се със смес от сол ; кориандър ; ким ; сминдух ; едро смлян черен пипер и малко царевичен грис може и още съставки къквото има в шкафа в кухнята . Пържолките не ги чукам надупчвам ги с вилица и хубаво ги натърквам със сместа оставям ги на хлад 5-6 часа и на скарата или в тавата за задушаване.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6283.jpg
Прегледи:1
Размер:204.4 КБ
ID:5241257
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X