Kак да си направя домашен ябълков оцет?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашен Ябълков оцет
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Домашен Ябълков оцет
За около десет литра:
В голяма бутилка от минерална вода се нарязват на ситно 2 килограма ябълки заедно със семките, без да се обелят, но много добре измити. Долива се до горе вода. Ако са кисели ябълките може да се добави и малко захар. Бутилката НЕ СЕ затваря и се поставя на тъмно (да не е на директна слънчева светлина) между 15-26 градуса за 4-6 седмици. По висока или ниска температури вредят на ферментацията. На два три дни да се разбърква съдържанието (после да не забравите да махнете капачката, защото за ферментацията е нужен кислород). След като стане готов, оцета се прецежда през няколко пласта марля и може да се стерилизира, но на температура не по-висока от 80 градуса.
Абревиатурата на питането е близнак с твоята тема-въпрос.
Ако тази рецепта не те устройва, виж за други, пак там.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар