Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашен Ябълков оцет

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Домашен Ябълков оцет

    Kак да си направя домашен ябълков оцет?

  • #2
    От: Домашен Ябълков оцет

    най добре от ябълки, според мен. Първо взимаш ябълки, второ правиш си го у дома и това е. Те ти домашен оцет.
    Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

    Коментар


    • #3
      От: Домашен Ябълков оцет

      И как точно го правя?

      Коментар


      • #4
        От: Домашен Ябълков оцет

        За около десет литра:

        В голяма бутилка от минерална вода се нарязват на ситно 2 килограма ябълки заедно със семките, без да се обелят, но много добре измити. Долива се до горе вода. Ако са кисели ябълките може да се добави и малко захар. Бутилката НЕ СЕ затваря и се поставя на тъмно (да не е на директна слънчева светлина) между 15-26 градуса за 4-6 седмици. По висока или ниска температури вредят на ферментацията. На два три дни да се разбърква съдържанието (после да не забравите да махнете капачката, защото за ферментацията е нужен кислород). След като стане готов, оцета се прецежда през няколко пласта марля и може да се стерилизира, но на температура не по-висока от 80 градуса.
        Това е първото, което ми каза Гугъла, като го попитах.
        Абревиатурата на питането е близнак с твоята тема-въпрос.
        Ако тази рецепта не те устройва, виж за други, пак там.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X