Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иска ли някой оцетна гъба?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Иска ли някой оцетна гъба?

Понеже от години ползваме само домашен оцет, правен от изостанало домашно вино, "позаминали" плодове и т.н., пък от доста време се налага да изхвърляме части от гъбата производител на оцета, та реших да питам дали някой иска парче от това "животно". Имаме доста добра реколта, така че не се ръгайте - ще има за всички.

П.П. Рецептата е проста - цедиш сок, слагаш гъбата в сока (или директно във виното за оцет), оставяш го на стайна температура и чакаш.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

От: Иска ли някой оцетна гъба?

Аз искам,но ако е възможно може ли да е след празниците?

Коментар

Може, колега. Ще има цяла година
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Колега запиши и мене в желаещите.
        ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
        Опит е името, с което много хора наричат грешките си.

Коментар

И за мен ако е останало малко. Весели празници.
          ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Записвам се и аз. Весели празници на всички!
            JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

От тук си личи кои не са се справили с винопроизводството в домашни условия.

Нищо лично, и на мен ми е било до главата.

Весело посрещане на новата 2011г. и нека приятелите на които не им е нужна тази гъба да почерпят!!
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                Понеже от години ползваме само домашен оцет, правен от изостанало домашно вино, "позаминали" плодове и т.н., пък от доста време се налага да изхвърляме части от гъбата производител на оцета, та реших да питам дали някой иска парче от това "животно". Имаме доста добра реколта, така че не се ръгайте - ще има за всички.

П.П. Рецептата е проста - цедиш сок, слагаш гъбата в сока (или директно във виното за оцет), оставяш го на стайна температура и чакаш.
                КОлега upi, производството на оцет, както и производството на вино е активен процес и мо'абет, като оставяш го и...си бараш шарана не е сериозен. След заквасване иска добро разбъркаване и принудително влагане на кислород,без което винаги се получава нещо кисело,но то е само процент оцет,а за другото-никак не е здравословно. Поздрави и...правете вино,оцет не ви трябва !

Коментар

Хм, ми значи от години си ползвам вместо оцет нещо кисело, което според рецепта която имам, се нарича оцет и с подходящото разреждане има вкус на стария оцет на моята баба . Не знам точно за какви мо'абети говориш и какви са опасните вещества, които се получават, та ще ми е много любопитно и надявам се полезно, да споделиш.

П.П. До сега се лутам по рецепти и химични формули и .. наистина ми стана доста интересно, какво точно нездравословно и опасно нещо (различно от висока концентрация на оцетна киселина) ще да се получи при изоставянето на нещото??? Пиатам, защото това, което открих до сега на няколко хиляди места е точно тази рецепта - фъргаш гъбата вътре и чакаш няколко месеца или ако бързаш, разбъркваш по-честичко. Те такива са рецептите от 5000-та година преди новата ера и до ден днешен.
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

upi въобще да не ти дреме кой какво философства,ние нека си ползваме гъбката пък който иска да си купува от магазина синтетичния оцет.

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                      Хм, ми значи от години си ползвам вместо оцет нещо кисело, което според рецепта която имам, се нарича оцет и с подходящото разреждане има вкус на стария оцет на моята баба . Не знам точно за какви мо'абети говориш и какви са опасните вещества, които се получават, та ще ми е много любопитно и надявам се полезно, да споделиш.

П.П. До сега се лутам по рецепти и химични формули и .. наистина ми стана доста интересно, какво точно нездравословно и опасно нещо....
                      Написваш ацеталдехид,търсиш за четене и сам си отговаряш на въпроса. Инъче е много просто-трябва да му създадеш условия да се окисли докрай-кислород,разбъркване,температура.

Коментар

Интересно .. чета, чета и все не мога да вдяна. При доста сериозно желание от моя страна и при доста специфични условия, бих могъл да синтезирам в един такъв разтвор достатъчно ацеталдехид, че да ми повлияе негативно, ако изпия половин кило от така приготвената смес, но повярвай ми, пораженията от оцетната киселина ще са доста по-сериозни за организма ми, от колкото от количеството ацеталдехид. Да не говорим, че организма има достатъчно механизми да се справи с тази "отрова", ако ти е наред черния дроб.
                        Сега, като се замисля, ние в къщи ползваме една лъжица за цялата салата, което със сигурност е доста по-малко от гореспоменатото количество и то разреден (защото иначе е много кисел) оцет, което се разпределя между всички членове на колектива пред софрата. При така направената сметка, смятам че и най-добрите химици в най-префинената лаборатория не биха могли да докарат достатъчно количество ацеталдехид, което да може да се усети и да не се разгради без естатък до 10 минути, да не говорим за главоболия, треперене на крайници и каквото и да било странично действие. Така, съвсем между другото, ацеталдехида е естествен продукт, който се разгражда без остатък при обмяната на в-вата, тъй че въпреки употребата му от някой хора като халюциноген (не много успешен), не очаквай да ти навреди от домашния оцет.
                        Така де, дай нещо друго, което да е по-опасно от оцетната киселина.

П.П. Празниците минаха, гъбите седят. Който иска да казва начини за доставка.
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

По Еконт ако може .гр Кубрат ЕТавтоекспрес тел 0878251881.Мехмед Мехмедов.
                          ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

OK - kaто се съберат няколко за еконт ще мина да ги разпратя, за да не се разкарвам за всяка поотделно. Ще ги пратя в шишенце с по малко вино или готов оцет - както дойде.
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

И у нас живее и се размножава подобно добиче, ако не стигне, ще пращам и аз.
                              Не знам в такъв студ обаче как ще преживеете транспорта, зер живинка е.
                              За Варна, Добрич и изобщо към Румънско може и на крак да го донеса... пусто много ракия пие със салатките... та мислете му...
                              Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X