Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гъби Сърнели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гъби Сърнели

Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
    [ATTACH=CONFIG]261287[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261288[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261289[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261290[/ATTACH]Оказа се,че съм била сред много сърнели без да знам,че са ядливи,но пък си направих чудесни снимки за личната колекция.А относно пърженето...независимо дали са гъби или каквото и да било,винаги е желателно да се постави върху домакинска хартия,за да се отцеди повече от мазнината.
    Тези ми изглеждат малко странни. Кафявите люспи са доста кът. Може и снимките да лъжат, ама таква навирена периферия, аз не съм срещал. Поне в Родопите, Пирин и Рила.

Коментар

Аз затова си събрах само с цел декорация.Ще ги изсуша и ще си ги декорирам с някакви сухи клони и листа.
      Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
        Аз затова си събрах само с цел декорация.Ще ги изсуша и ще си ги декорирам с някакви сухи клони и листа.
        Трудно се сушат...цели,обикновенно на 2-я ден червясват...рецептата е на резенчета,на сянка, и пред вентилатор,може би и някави антисептици ще помогнат-не знам.

Коментар

Тея от снимките са престарели вече, не ,че не стават де.....

Коментар

Аз бера такива: http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...ed=0CCEQ9QEwAw

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
              Трудно се сушат...цели,обикновенно на 2-я ден червясват...рецептата е на резенчета,на сянка, и пред вентилатор,може би и някави антисептици ще помогнат-не знам.
              Ще опитам да ги изсуша цели,ако не се получи-жалко.На мен ми трябват не на парченца,но ще видя.Имам вече 3бр. идеално изсушени ,но намерени в гората.Сега ще опитам с тези,собственоръчно набрани.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Супер еИма много красиво пънче,което наричам-змийско
              Последно редактирано от maxxx; 23-10-10, 09:02.
              Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Трябва да си много кьорав. И донякъде далтонист. Разликите са очевадни. Ако е току-що поникнала, то е трудно, да се определи каква е гъбата, ама кой бере такъв дребосък.
                http://www.google.bg/#hl=bg&source=h...3a85cc75088c80
                Мухоморката действително може да се сбърка със сърнелата."Обръча" на едната е неподвижен.Доста хора са се тровили с мухоморка

Коментар

Първоначално публикуван от bobi_70 Преглед на мнение
                  Мухоморката действително може да се сбърка със сърнелата."Обръча" на едната е неподвижен.Доста хора са се тровили с мухоморка
                  Недейте така бе хора, все едно да объркаш Трабант с Майбах.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    Недейте така бе хора, все едно да объркаш Трабант с Майбах.
                    +1.Прав си.Аз говорех за статистиката.Човек,който си няма понятие от гъби,но все пак е решил да ги бере......какво ли може още да събере-нали няма той да ги яде/) без да искам се получи римата/

Коментар

Аз до колкото си спомням, мухоморката се бърка със сърнела когато последната е млада, още неотворена. Като се разпери чадъра, люспите и характерният връх я правят лесно отличима. Аз съм брал много отдавна и затова не бях сигурен. За съжаление, човека който ги продава, засега не е успял да набере още, но затова пък имаше челядинки и пачи крак. Иначе вчера като ходих на разходка се надявах да видя поне една, но нямаше сигурно са ги обрали.
                      Александър

Коментар

Сега се прибрахме от над Балша с две торби пърхутки. Масловки имаше за цяла каруца, ама аз не ги харесвам.

Коментар

Сега се прибрахме от над Балша с две торби пърхутки. Масловки имаше за цяла каруца, ама аз не ги харесвам.
                          А при нас нема масловки за лек.А колко ги обичам...Пърхутки има от гигантските но тука не ги берат
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                            А при нас нема масловки за лек.А колко ги обичам...Пърхутки има от гигантските но тука не ги берат
                            Ти в Нови хан ли си? Да кажеш къде са и идвам другата събота. За мен, след манатарката и сърнелата, това е вкусната гъба.
                            А може и бартер да замислим. 2 кила масловки за кило пърхудка.

Коментар

Да, такива се срещат по нашия край, сега се връщам с 3 гъби, но от колата толкова
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                                Леле....приятел колко ти завиждам за гигантските пърхутки. Не е истина панирани колко са вкусни..... аз спокойно бих ги приел за заместител на сиренето.
                                Е - не на твоето натурално и истинско сирене, а на онова в магазините със соята .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X