Здравейте, замислил съм се откъде мога да си намеря истинска закваска за кисело мляко, за да си правим вкъщи. Намерих откъде да си купувам прясно козе мляко, но ми се яде истинско кисело такова. Проблема е, че всичко по магазините ползва някакви смотани закваски, от които нищо не става.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Киселото мляко
Свий
X
-
От: Киселото мляко
Преди 3 месеца бях по работа в южна Странджа и ЮИ Тракия (Турция). Такова хубаво кисело мляко не бях ял от детските си години. Близо е, около Одрин. Кеф ти "каймаклия", кеф ти хомогенизирано. Пишат го йогурт по европейски, ама е истинско, не като нашето нишесте сега.
пп. Да знаеш, че за 2-3 дена вкисва, не е квасено с формалин.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеЗдравейте, замислил съм се откъде мога да си намеря истинска закваска за кисело мляко, за да си правим вкъщи. Намерих откъде да си купувам прясно козе мляко, но ми се яде истинско кисело такова. Проблема е, че всичко по магазините ползва някакви смотани закваски, от които нищо не става.
Телефонът ми е в подписа
Коментар
-
http://mlm.daflorn.com/Starter-cultures.category
От тук може да се купи може би най-истинската закваска.Не мисли като човек!
Коментар
-
Закваска може да се хване без проблем от доста купешки млека. Номера е на каква темпераура на млякото квасиш (пробвай 37-38 за краве и малко над 40 за биволско, за козе не знам). И преди да заквасиш, махни каймака, ще се изненадаш от резултатаО879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар