Обява

Свий
Няма добавени обяви.

русенско варено

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: русенско варено

При нас го правеха сиренето "Дунавия", ще те излъжа за рецептата, но ми е останало в главата, че го засилваха със сухо мляко и нямаше срок за зреене като саламуреното, подробности не знам, освен че ми харесваше повече от класическото.
    Единственото, което го засенчи като вкус тогава, беше пита кашкавал от Елена, неузрял, мек и от камарката за износ...

п.п. като гледам горния пост, бързо е било станало търговска марка, ала "Горнооряховски суджук".

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      При нас го правеха сиренето "Дунавия", ще те излъжа за рецептата, но ми е останало в главата, че го засилваха със сухо мляко и нямаше срок за зреене като саламуреното, подробности не знам, освен че ми харесваше повече от класическото.
      Единственото, което го засенчи като вкус тогава, беше пита кашкавал от Елена, неузрял, мек и от камарката за износ...

п.п. като гледам горния пост, бързо е било станало търговска марка, ала "Горнооряховски суджук".
      Прясния кашкавал е друга бира навремето в Сердика му викаха гюбек и го ядехме още топъл на рампата.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Русенското варено е прекрасно панирано. Отваря се консервата и се изсипва цяла реже се през средата, така че да се получат 2 тънки кръгли филийки и се панират в панировка по вкус, аз я правя с корн флейкс (хрупкава). Става невероятно вкусно. За да не отварям нова тема ще добавя тук рецепта за домашен пастет:

400гр свински или телешки черен дроб
        800гр. свинско месо мазно (аз го правя с гърди, а иначе може 400г бут и 400г сланина
        3 яйца
        200мл прясно мляко
        сол - на вкус - около 1 равна с.л.
        1 к л черен пипер
        Заваряваш дроба за 20 мин. Оставяш го да изстине. През това време се разбиват яйцата с млякото и подправките. Смила се свинското. Смила се и черния дроп като изстине и всичко се омесва. Прекарва се още 2-3 пъти през месомелачката и се пълни в бурканчета 2 пръста под ръба, не пове4е. Излизат 8 бурканчета от лютеница. Бурканчетата се заваряват за 2.5-3 часа и пастета е готов . След отварянето на бурканчето, като консистенция е като русенско варено. Прекарвам го през блендера и става като купешкия пастет. На вкус е точно като монтанския пастет от свински черен дроб, само че по се усеща вкуса на черния дроб.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP1689_resize.JPG
Прегледи:1
Размер:118.6 КБ
ID:5208201Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP1690_resize.JPG
Размер:200.5 КБ
ID:5208202Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP1693_resize.JPG
Размер:116.8 КБ
ID:5208203
        Билките - алтернатива на коктейла от химикали - хапче.

Коментар

колеги искренно ви благодаря за постовете и снимките ще ми са от голяма полза
          За тези които се мислят за дяволи да не забравят че и на него някой му е сложил рога!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            Е то свинско и телешко с моркови беше луксозната стока, изхабих доста отварачки за патрони с Русенско варено, докато бичех нарядни групи.
            Като ще си го правиш за теб, не мели, а накълцай свински джолан/желето/ и гърди 50/50, все едно на едра решетка.Сол/20/, чер/3,4/, кимион/не съм сигурен, ще попитам-4,5/, инд.орех/2/ и моркови на колелца/на око, за мозайка//.Тенджера под налягане 35 мин. и си готов.В общи линии това е, аз бих заменил кимиона със същото количество кориандър.
            Е проверили???
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
              Е проверили???
              Бахар/млян/ - 4гр/кг и на около 2кг заготовка един начупен дафинов лист.Опитай на вкус, може да не ти е достатъчен.

Коментар

Снощи смлях на решетката за бахур 5кила свински джолани и една плешка. Сложих им една готова подправка за луканка, която ми мирише добре и тази вечер смятам да напълня 400 мл. бурканчета и да ги варя 3ч. Е първо ще има едно пробно кЙОфте!
                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X