Здравейте колеги.Имам желанието да си направя русенско варено в домашни условия.Може ли някой да ми каже рецептата и начина на приготвяне ще му бъда благодарен цял живот

.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
русенско варено
Свий
X
-
Мелиш месото на ситна решетка .Слага се черен пипер по 3 грама на килограм кайма.Сол на вкус.Който обича кимеон може да сложи и от него.Бурканите се пълнят плътно с кайма и се затварят с капачки.Варят се два часа и половина след завирането на водата.
По магазините продават готови подправки за луканка или суджук и с тях става.Последно редактирано от maxxx; 10-09-10, 20:10.
-
От: русенско варено
Толкова от тази гадост съм изял на заставата че не мога да я погледнаПървоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеРусенско варено без бахар/3гр/ няма, някой път и млян дафинов лист/2гр/.Черен пипер както е упоменато в предния пост.Ако искаш да има същата желирана маса в него, сложи свински бузи/20-на%/, без кожата.
сегаК мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Абе и аз щото се си бях на път с ВАРЕМа ама ако ми намериш от онова русенско доста още ще изям. Имаше и една подобна консерва свинско желирано с моркови някой ако и знае и на нея рецептата цена няма . Тия дни като остане малко време ще пробвам рецептата. Таман съм шлайфал решетката на месомелачката и съм наточил ножчетата.Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнениеТолкова от тази гадост съм изял на заставата че не мога да я погледна
сегаБез цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Е то свинско и телешко с моркови беше луксозната стока, изхабих доста отварачки за патрони с Русенско варено, докато бичех нарядни групи.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеАбе и аз щото се си бях на път с ВАРЕМа ама ако ми намериш от онова русенско доста още ще изям. Имаше и една подобна консерва свинско желирано с моркови някой ако и знае и на нея рецептата цена няма . Тия дни като остане малко време ще пробвам рецептата. Таман съм шлайфал решетката на месомелачката и съм наточил ножчетата.
Като ще си го правиш за теб, не мели, а накълцай свински джолан/желето/ и гърди 50/50, все едно на едра решетка.Сол/20/, чер/3,4/, кимион/не съм сигурен, ще попитам-4,5/, инд.орех/2/ и моркови на колелца/на око, за мозайка//.Тенджера под налягане 35 мин. и си готов.В общи линии това е, аз бих заменил кимиона със същото количество кориандър.
Коментар
-
Русенско варено - добро е, ноооо да не го ядеш сутрин, обед и вечер в продължение на три месеца. Това ми се случи в "ония" години в НШЗО Христо Ботев в Плевен. Ял съм го с всичко.
Свинското с морковчета е класика в жанра. Невероятна консерва. Втората година бях в Ямбол в Кашишкия полк и артелчика с фамилия Кюстендилски редовно му въртях мозъка за такива консерви.Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
От казармата съм запомнил още три вида консерви свинско с кисело зеле ; боб със свинско и кюфтенца в собствен сос. Два дена в седмицата бяха "консервни" закуска обяд вечеря консерви с хляб . Понеже артелчика все ни беше задължен на гаражните лъвове с ВАРЕМите и като тръгнехме командировка ни даваше консерви с кашони. Не знам къкво стана уж и боба и свинското са боб и свинско но консерви със стария вкус и качества няма от поне едни 15 години. Нещо се загуби технологията.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Бобът в консерви наистина стоеше някак мазен и сладнеше, не знам как го правеха, но наистина вкусът му не го докарват такъв сега.
А за кюфтетата в собствен сос, едно не близнах в казармата.Болшинството ги правеха тук, в "Дунавия" за армията/даже етикети не слагаха/, пък там карах ученическите бригади.
Ако не си виждал съсел две и кусур кила да нагъва кюфтета, полуизлегнат в касетката с тях, вЕрвай ми, има такива змейове.Успя да фиряса чак на петото посягане отвисоко с петкилограмова кутия с грах...
Коментар
-
ЗвярПървоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение...
А за кюфтетата в собствен сос, едно не близнах в казармата.Болшинството ги правеха тук, в "Дунавия" за армията/даже етикети не слагаха/, пък там карах ученическите бригади....
знаеш ли колко са ни хранили с такова
)))
в казармата
Копаехме канализации за турските села в района и хапвахме такива кюфтенца !
Коментар
-
Като студенти често се прехранважме с русенско варено, консерви със скоро минал срок на годност ни ги даваха за по 1 купон (50 ст.)
По такава причина все още не ям купешка лютеница през постите. На бригада в консервната фабрика в Търговище видях как булдозерът набута доматите в шубера за меляне заедно с калта и една умряла котка.Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеА за кюфтетата в собствен сос, едно не близнах в казармата...Ако не си виждал съсел две и кусур кила да нагъва кюфтета, полуизлегнат в касетката с тях, вЕрвай ми, има такива змейове.Успя да фиряса чак на петото посягане отвисоко с петкилограмова кутия с грах...ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Колеги, да спрем/то аз съм за бой с тия кИфтета/, че иначе ще метна темата в коша и ще доразкажа и за фрикаделите, и за доматите консерва, и за свинското със зеле...Определено събитията/нееднократни/ не са за кулинарен раздел.
Коментар
-
Дунавията се правеше в Плевен и мисля но не съм сигурен на още едно място.Първоначално публикуван от sek.1Като спомена Дунавия сиренето с тая марка при вас ли го правеха и къква му е рецептата че при мен в Сердика навремето се правеше само обикновенно.За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар