Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жабешки бутчета

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Жабешки бутчета

    Хич не се усмихвайте ! Днес се сдобих със солиден пакет от "горната"стока и се налага да се употребят по предназначение. Ял съм хиляди пъти,но не съм предполагал,че ще ми се наложи да ги приготвям. Изобщо не ми пука,дали им е сезон,или не-те са достатъчно вкусни (и скъпи). Ще съм благодарен на всички,които споделят начини за приготвяне. Жабите са днешни и ще преспят във фризера, но утре вече им е време. Благодаря предварително на всички, отзовали се на моя вик за помощ !

  • #2
    От: Жабешки бутчета

    Леле баща ми колко е изял като е бил на моите години с приятели,тряя да го питам за рецепта.

    Коментар


    • #3
      От: Жабешки бутчета

      Вкусни са,няма спор в товаЕдинствено съм консумирала пържени.Според мен е хубаво малко да престоят в марината,а това ще рече малко соев сос ако предпочиташ,малко зехтин,черен пипер леко.Това според мен е достатъчно.15-тина минутки,коклото да поемат,после в тигана и да ти вкусно
      Не казвай "Хоп" преди да си скочил

      Коментар


      • #4
        От: Жабешки бутчета

        А бе, говорят нещо за царевично брашно...?

        Коментар


        • #5
          От: Жабешки бутчета

          Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
          А бе, говорят нещо за царевично брашно...?
          Е ти па ептен сакаш убавинятаКак ги нагласиш се са убави те това е деликатес

          И бело вино.......
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

          Коментар


          • #6
            От: Жабешки бутчета

            Панирани. След престоя в марината, както казва Янита.
            Ако ти се занимава, раздели белтъка от жълтъка на яйцата и топиш жълтък, цар. брашно / галета, белтък - така става много пухкаво, щото белтъка бухва при потапянето в олиото.
            Ако те намързява - бъркай яйцата накуп и панирай. При всички случаи ще е вкусно.

            Коментар


            • #7
              От: Жабешки бутчета

              Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
              Е ти па ептен сакаш убавинятаКак ги нагласиш се са убави те това е деликатес

              И бело вино.......
              Знам бе, наборе, ама ние не сме гладни, а искаме кефа да си правим...та затова.
              А за виното грижа не бери, нали знаеш, че съм профи.

              Коментар


              • #8
                От: Жабешки бутчета

                Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                Знам бе, наборе, ама ние не сме гладни, а искаме кефа да си правим...та затова.
                А за виното грижа не бери, нали знаеш, че съм профи.
                Йес
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                Коментар


                • #9
                  От: Жабешки бутчета

                  Панирани жабешки бутчета с вкусен сос

                  500 г жабешки бутчета
                  2 с.л. брашно
                  100 г кисело мляко
                  черен пипер
                  2-3 скилидки чесън
                  1 връзка копър
                  1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
                  настъргана кора от лимон и лимонов сок
                  1 ч.л. масло
                  сол

                  Разбъркват се добре брашното и киселото мляко. В тази смес се овалват бутчетата, предварително посолени и поръсени с черен пипер, след което се пържат в сгорещената мазнина. След като се извадят бутчетата в мазнината се пускат счуканият чесън и ситно нарязаният копър + 1 ч.л. брашно. Налива се виното и като поизври сосът, се прибавя маслото, лимонов сок на вкус и настърганата кора от лимон. Бутчетата се поставят в широка чиния и се заливат със соса.

                  И още една - без сос

                  Жабешки бутчета,оцет,сол,чесън,брашно,галета,яйца,лимон.
                  Накисваме жабешките бутчета в оцет и счукана скилидка чесън + щипка сол за 2 часа. Отцеждаме, овалваме последователно в брашно- яйце- галета . Пържим в сгорещена мазнина от 2-те страни до зачервяване. Сервираме с лимон. И бира!!!!

                  Коментар


                  • #10
                    От: Жабешки бутчета

                    О.к. Thanks ! Още тази вечер ще бъде изпробвано.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Жабешки бутчета

                      Вие вярно срам нямате! Сега ходя с парцала да си събирам лигите. От къде по дяволите се сдоби с тази благина? Само не ми казвай, че трябва да обикалям гьоловете!

                      Коментар


                      • #12
                        От: Жабешки бутчета

                        Кълват добре на кука 12 с 1-2 бели червея. Някой път и на гола тройка. Без майтап. Иначе е зор да ги хванеш. Като алтернатива виж в МЕТРО. Там съм мяркал.
                        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Жабешки бутчета

                          Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
                          Панирани жабешки бутчета с вкусен сос

                          500 г жабешки бутчета
                          2 с.л. брашно
                          100 г кисело мляко
                          черен пипер
                          2-3 скилидки чесън
                          1 връзка копър
                          1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
                          настъргана кора от лимон и лимонов сок
                          1 ч.л. масло
                          сол

                          Разбъркват се добре брашното и киселото мляко. В тази смес се овалват бутчетата, предварително посолени и поръсени с черен пипер, след което се пържат в сгорещената мазнина. След като се извадят бутчетата в мазнината се пускат счуканият чесън и ситно нарязаният копър + 1 ч.л. брашно. Налива се виното и като поизври сосът, се прибавя маслото, лимонов сок на вкус и настърганата кора от лимон. Бутчетата се поставят в широка чиния и се заливат със соса.

                          И още една - без сос

                          Жабешки бутчета,оцет,сол,чесън,брашно,галета,яйца,лимон.
                          Накисваме жабешките бутчета в оцет и счукана скилидка чесън + щипка сол за 2 часа. Отцеждаме, овалваме последователно в брашно- яйце- галета . Пържим в сгорещена мазнина от 2-те страни до зачервяване. Сервираме с лимон. И бира!!!!
                          Рецептата на Денислав и тази!
                          Друго не може да се добави.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Жабешки бутчета

                            Сега се прибирам от почивка и дано не е късно.
                            Към марината прибави 50-100 мл. водка и поне половин час в хладилник, след това панираш и се кефиш.
                            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                            Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                            Коментар


                            • #15
                              От: Жабешки бутчета

                              Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                              Вие вярно срам нямате! Сега ходя с парцала да си събирам лигите. От къде по дяволите се сдоби с тази благина? Само не ми казвай, че трябва да обикалям гьоловете!
                              ...благинката ходи по улицата,преди беше на канап,а сега е в найлонов плик...това с ловенето и краченето в калта не е за мързеливи "аристократи".
                              ...Идеята на Дочев...вече е късно и е с вино,но "не губи кураж,идва нов тираж".

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X