Хич не се усмихвайте ! Днес се сдобих със солиден пакет от "горната"стока и се налага да се употребят по предназначение.
Ял съм хиляди пъти,но не съм предполагал,че ще ми се наложи да ги приготвям. Изобщо не ми пука,дали им е сезон,или не-те са достатъчно вкусни (и скъпи). Ще съм благодарен на всички,които споделят начини за приготвяне.
Жабите са днешни и ще преспят във фризера, но утре вече им е време. Благодаря предварително на всички, отзовали се на моя вик за помощ !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Жабешки бутчета
Свий
X
-
От: Жабешки бутчета
Вкусни са,няма спор в това
Единствено съм консумирала пържени.Според мен е хубаво малко да престоят в марината,а това ще рече малко соев сос ако предпочиташ,малко зехтин,черен пипер леко.Това според мен е достатъчно.15-тина минутки,коклото да поемат,после в тигана и да ти вкусно

Не казвай "Хоп" преди да си скочил
Коментар
-
Е ти па ептен сакаш убавинятаПървоначално публикуван от chrichri Преглед на мнениеА бе, говорят нещо за царевично брашно...?
Как ги нагласиш се са убави те това е деликатес
И бело вино

.......
К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Панирани. След престоя в марината, както казва Янита.
Ако ти се занимава, раздели белтъка от жълтъка на яйцата и топиш жълтък, цар. брашно / галета, белтък - така става много пухкаво, щото белтъка бухва при потапянето в олиото.
Ако те намързява - бъркай яйцата накуп и панирай. При всички случаи ще е вкусно.
Коментар
-
Знам бе, наборе, ама ние не сме гладни, а искаме кефа да си правим...та затова.Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнениеЕ ти па ептен сакаш убавинята
Как ги нагласиш се са убави те това е деликатес
И бело вино

.......
А за виното грижа не бери, нали знаеш, че съм профи.
Коментар
-
ЙесПървоначално публикуван от chrichri Преглед на мнениеЗнам бе, наборе, ама ние не сме гладни, а искаме кефа да си правим...та затова.
А за виното грижа не бери, нали знаеш, че съм профи.
К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Панирани жабешки бутчета с вкусен сос
500 г жабешки бутчета
2 с.л. брашно
100 г кисело мляко
черен пипер
2-3 скилидки чесън
1 връзка копър
1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
настъргана кора от лимон и лимонов сок
1 ч.л. масло
сол
Разбъркват се добре брашното и киселото мляко. В тази смес се овалват бутчетата, предварително посолени и поръсени с черен пипер, след което се пържат в сгорещената мазнина. След като се извадят бутчетата в мазнината се пускат счуканият чесън и ситно нарязаният копър + 1 ч.л. брашно. Налива се виното и като поизври сосът, се прибавя маслото, лимонов сок на вкус и настърганата кора от лимон. Бутчетата се поставят в широка чиния и се заливат със соса.
И още една - без сос
Жабешки бутчета,оцет,сол,чесън,брашно,галета,яйца,лимон.
Накисваме жабешките бутчета в оцет и счукана скилидка чесън + щипка сол за 2 часа. Отцеждаме, овалваме последователно в брашно- яйце- галета . Пържим в сгорещена мазнина от 2-те страни до зачервяване. Сервираме с лимон. И бира!!!!
Коментар
-
Рецептата на Денислав и тази!Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнениеПанирани жабешки бутчета с вкусен сос
500 г жабешки бутчета
2 с.л. брашно
100 г кисело мляко
черен пипер
2-3 скилидки чесън
1 връзка копър
1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
настъргана кора от лимон и лимонов сок
1 ч.л. масло
сол
Разбъркват се добре брашното и киселото мляко. В тази смес се овалват бутчетата, предварително посолени и поръсени с черен пипер, след което се пържат в сгорещената мазнина. След като се извадят бутчетата в мазнината се пускат счуканият чесън и ситно нарязаният копър + 1 ч.л. брашно. Налива се виното и като поизври сосът, се прибавя маслото, лимонов сок на вкус и настърганата кора от лимон. Бутчетата се поставят в широка чиния и се заливат със соса.
И още една - без сос
Жабешки бутчета,оцет,сол,чесън,брашно,галета,яйца,лимон.
Накисваме жабешките бутчета в оцет и счукана скилидка чесън + щипка сол за 2 часа. Отцеждаме, овалваме последователно в брашно- яйце- галета . Пържим в сгорещена мазнина от 2-те страни до зачервяване. Сервираме с лимон. И бира!!!!
Друго не може да се добави.
Коментар
-
Сега се прибирам от почивка и дано не е късно.
Към марината прибави 50-100 мл. водка и поне половин час в хладилник, след това панираш и се кефиш.
Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
...благинката ходи по улицата,преди беше на канап,а сега е в найлонов плик...това с ловенето и краченето в калта не е за мързеливи "аристократи".Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнениеВие вярно срам нямате!
Сега ходя с парцала да си събирам лигите.
От къде по дяволите се сдоби с тази благина? Само не ми казвай, че трябва да обикалям гьоловете!
...Идеята на Дочев...вече е късно и е с вино,но "не губи кураж,идва нов тираж".
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар