Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жабешки бутчета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Жабешки бутчета

Хич не се усмихвайте ! Днес се сдобих със солиден пакет от "горната"стока и се налага да се употребят по предназначение. Ял съм хиляди пъти,но не съм предполагал,че ще ми се наложи да ги приготвям. Изобщо не ми пука,дали им е сезон,или не-те са достатъчно вкусни (и скъпи). Ще съм благодарен на всички,които споделят начини за приготвяне. Жабите са днешни и ще преспят във фризера, но утре вече им е време. Благодаря предварително на всички, отзовали се на моя вик за помощ !

От: Жабешки бутчета

Леле баща ми колко е изял като е бил на моите години с приятели,тряя да го питам за рецепта.

Коментар

Вкусни са,няма спор в товаЕдинствено съм консумирала пържени.Според мен е хубаво малко да престоят в марината,а това ще рече малко соев сос ако предпочиташ,малко зехтин,черен пипер леко.Това според мен е достатъчно.15-тина минутки,коклото да поемат,после в тигана и да ти вкусно
      Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

А бе, говорят нещо за царевично брашно...?

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
          А бе, говорят нещо за царевично брашно...?
          Е ти па ептен сакаш убавинятаКак ги нагласиш се са убави те това е деликатес

И бело вино.......
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Панирани. След престоя в марината, както казва Янита.
            Ако ти се занимава, раздели белтъка от жълтъка на яйцата и топиш жълтък, цар. брашно / галета, белтък - така става много пухкаво, щото белтъка бухва при потапянето в олиото.
            Ако те намързява - бъркай яйцата накуп и панирай. При всички случаи ще е вкусно.

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
              Е ти па ептен сакаш убавинятаКак ги нагласиш се са убави те това е деликатес

И бело вино.......
              Знам бе, наборе, ама ние не сме гладни, а искаме кефа да си правим...та затова.
              А за виното грижа не бери, нали знаеш, че съм профи.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                Знам бе, наборе, ама ние не сме гладни, а искаме кефа да си правим...та затова.
                А за виното грижа не бери, нали знаеш, че съм профи.
                Йес
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Панирани жабешки бутчета с вкусен сос

500 г жабешки бутчета
                  2 с.л. брашно
                  100 г кисело мляко
                  черен пипер
                  2-3 скилидки чесън
                  1 връзка копър
                  1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
                  настъргана кора от лимон и лимонов сок
                  1 ч.л. масло
                  сол

Разбъркват се добре брашното и киселото мляко. В тази смес се овалват бутчетата, предварително посолени и поръсени с черен пипер, след което се пържат в сгорещената мазнина. След като се извадят бутчетата в мазнината се пускат счуканият чесън и ситно нарязаният копър + 1 ч.л. брашно. Налива се виното и като поизври сосът, се прибавя маслото, лимонов сок на вкус и настърганата кора от лимон. Бутчетата се поставят в широка чиния и се заливат със соса.

И още една - без сос

Жабешки бутчета,оцет,сол,чесън,брашно,галета,яйца,лимон.
                  Накисваме жабешките бутчета в оцет и счукана скилидка чесън + щипка сол за 2 часа. Отцеждаме, овалваме последователно в брашно- яйце- галета . Пържим в сгорещена мазнина от 2-те страни до зачервяване. Сервираме с лимон. И бира!!!!

Коментар

О.к. Thanks ! Още тази вечер ще бъде изпробвано.

Коментар

Вие вярно срам нямате! Сега ходя с парцала да си събирам лигите. От къде по дяволите се сдоби с тази благина? Само не ми казвай, че трябва да обикалям гьоловете!

Коментар

Кълват добре на кука 12 с 1-2 бели червея. Някой път и на гола тройка. Без майтап. Иначе е зор да ги хванеш. Като алтернатива виж в МЕТРО. Там съм мяркал.
                        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
                          Панирани жабешки бутчета с вкусен сос

500 г жабешки бутчета
                          2 с.л. брашно
                          100 г кисело мляко
                          черен пипер
                          2-3 скилидки чесън
                          1 връзка копър
                          1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
                          настъргана кора от лимон и лимонов сок
                          1 ч.л. масло
                          сол

Разбъркват се добре брашното и киселото мляко. В тази смес се овалват бутчетата, предварително посолени и поръсени с черен пипер, след което се пържат в сгорещената мазнина. След като се извадят бутчетата в мазнината се пускат счуканият чесън и ситно нарязаният копър + 1 ч.л. брашно. Налива се виното и като поизври сосът, се прибавя маслото, лимонов сок на вкус и настърганата кора от лимон. Бутчетата се поставят в широка чиния и се заливат със соса.

И още една - без сос

Жабешки бутчета,оцет,сол,чесън,брашно,галета,яйца,лимон.
                          Накисваме жабешките бутчета в оцет и счукана скилидка чесън + щипка сол за 2 часа. Отцеждаме, овалваме последователно в брашно- яйце- галета . Пържим в сгорещена мазнина от 2-те страни до зачервяване. Сервираме с лимон. И бира!!!!
                          Рецептата на Денислав и тази!
                          Друго не може да се добави.

Коментар

Сега се прибирам от почивка и дано не е късно.
                            Към марината прибави 50-100 мл. водка и поне половин час в хладилник, след това панираш и се кефиш.
                            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                              Вие вярно срам нямате! Сега ходя с парцала да си събирам лигите. От къде по дяволите се сдоби с тази благина? Само не ми казвай, че трябва да обикалям гьоловете!
                              ...благинката ходи по улицата,преди беше на канап,а сега е в найлонов плик...това с ловенето и краченето в калта не е за мързеливи "аристократи".
                              ...Идеята на Дочев...вече е късно и е с вино,но "не губи кураж,идва нов тираж".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X