Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пъдпъдък

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Пъдпъдък

    Този ловен сезон ще се помни - много пъдпъдък, много нещо.
    Ето една бърза, лесна и вкусна рецепта за ранен (още постен) пъдпъдък:
    - чисти се, отделят се дробчета и воденички (те се обелват);
    - варят се 10 мин. с подправките в хермет. тенджера;
    - пилетата се завиват с тънка ивица бекон, която се фиксира с клечка за зъби и се пекат (или пържат);
    - клечките се вадят, щото някои от гостите лапат и гълтат без мярка и приличие;
    - с бульона и карантиите се залива ориз и се пече в тава, за гарнитура;
    - сервират се с вино, бира и ракия.
    ПП. Ако в района на лова има полски печурки (тия, по 20-30 см, дето отдолу са кремави до кафяви, а не "белите орландовки"), събират се и се приготвят с ориза, а пъдпъдъка може да го дадете на съседите.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

  • #2
    От: Пъдпъдък

    Колега,вчера и днес откривахме сезона.Но нещо при нас е слаба работа вчера 7 днес 4....И само рано от към 5.30 до 7 после росата исъхва и кучето само търчи и не вдига нищо и гадовете се испокриват в царевицата и слънчогледа,след 20тина дена като ги ожънат ще бъде интересно... А да имаш някой рецепта за гургулички,че с тях работата по вървеше с флоберката?

    Коментар


    • #3
      От: Пъдпъдък

      Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
      Колега,вчера и днес откривахме сезона.Но нещо при нас е слаба работа вчера 7 днес 4....И само рано от към 5.30 до 7 после росата исъхва и кучето само търчи и не вдига нищо и гадовете се испокриват в царевицата и слънчогледа,след 20тина дена като ги ожънат ще бъде интересно... А да имаш някой рецепта за гургулички,че с тях работата по вървеше с флоберката?
      Да, проблемът ви е сериозен... търсите ги по тъмно. У нас сега зазорява за стрелба по летящи към 6,30 ч., а още няма светещи пъдпъдъци и трасиращи сачми. А колкото до гургулиците - разходете се до с.Комарево, но си носете и метли, за да се браните.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

      Коментар


      • #4
        От: Пъдпъдък

        Сезона се откри по рано, а жътвата закъсня нормално е.

        Коментар


        • #5
          От: Пъдпъдък

          Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          Да, проблемът ви е сериозен... търсите ги по тъмно. У нас сега зазорява за стрелба по летящи към 6,30 ч., а още няма светещи пъдпъдъци и трасиращи сачми. А колкото до гургулиците - разходете се до с.Комарево, но си носете и метли, за да се браните.
          Трапер, в 5.45 в събота отстрелях първите два за тази година.
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

          Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

          Коментар


          • #6
            От: Пъдпъдък

            Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Този ловен сезон ще се помни - много пъдпъдък, много нещо.
            Ето една бърза, лесна и вкусна рецепта за ранен (още постен) пъдпъдък:
            - чисти се, отделят се дробчета и воденички (те се обелват);
            - варят се 10 мин. с подправките в хермет. тенджера;
            - пилетата се завиват с тънка ивица бекон, която се фиксира с клечка за зъби и се пекат (или пържат);
            - клечките се вадят, щото някои от гостите лапат и гълтат без мярка и приличие;
            - с бульона и карантиите се залива ориз и се пече в тава, за гарнитура;
            - сервират се с вино, бира и ракия.
            ПП. Ако в района на лова има полски печурки (тия, по 20-30 см, дето отдолу са кремави до кафяви, а не "белите орландовки"), събират се и се приготвят с ориза, а пъдпъдъка може да го дадете на съседите.
            Какво му се яде на това дребно пиле?Това с гъбите май ми допадна повече.А яйца от пъдпъдък ,сварени върху салатата са си атракция.Също така,боядисани за Великден
            Не казвай "Хоп" преди да си скочил

            Коментар


            • #7
              От: Пъдпъдък

              Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
              Трапер, в 5.45 в събота отстрелях първите два за тази година.
              Е, при вас може! По на изток сте и съмва по-рано. А какво биха казали ловците от Силистра...
              пп. Дубле ли беше?
              Последно редактирано от trapper; 17-08-10, 13:53. Причина: пп
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

              Коментар


              • #8
                От: Пъдпъдък

                Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
                Какво му се яде на това дребно пиле?Това с гъбите май ми допадна повече.А яйца от пъдпъдък ,сварени върху салатата са си атракция.Също така,боядисани за Великден
                Отлично мезе, природно съобразено със средните дневни температури. През август е постно, през септември започва да тлъстее и в края на сезона прилича на лимон. Препоръчвам го на кулинари, за които е важен превъзходният вкус, а не количеството. Предразполага към консумация на охладената течна компонента на изисканото хранене.
                Добър апетит!
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X