Този ловен сезон ще се помни - много пъдпъдък, много нещо.
Ето една бърза, лесна и вкусна рецепта за ранен (още постен) пъдпъдък:
- чисти се, отделят се дробчета и воденички (те се обелват);
- варят се 10 мин. с подправките в хермет. тенджера;
- пилетата се завиват с тънка ивица бекон, която се фиксира с клечка за зъби и се пекат (или пържат);
- клечките се вадят, щото някои от гостите лапат и гълтат без мярка и приличие;
- с бульона и карантиите се залива ориз и се пече в тава, за гарнитура;
- сервират се с вино, бира и ракия.
ПП. Ако в района на лова има полски печурки (тия, по 20-30 см, дето отдолу са кремави до кафяви, а не "белите орландовки"), събират се и се приготвят с ориза, а пъдпъдъка може да го дадете на съседите.
Ето една бърза, лесна и вкусна рецепта за ранен (още постен) пъдпъдък:
- чисти се, отделят се дробчета и воденички (те се обелват);
- варят се 10 мин. с подправките в хермет. тенджера;
- пилетата се завиват с тънка ивица бекон, която се фиксира с клечка за зъби и се пекат (или пържат);
- клечките се вадят, щото някои от гостите лапат и гълтат без мярка и приличие;
- с бульона и карантиите се залива ориз и се пече в тава, за гарнитура;
- сервират се с вино, бира и ракия.
ПП. Ако в района на лова има полски печурки (тия, по 20-30 см, дето отдолу са кремави до кафяви, а не "белите орландовки"), събират се и се приготвят с ориза, а пъдпъдъка може да го дадете на съседите.
Коментар