Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

    Значи мислех си че ще е хубаво да си споделим опита , кой с какво точи бръсначите си .
    Аз примерно , намам пари за скъпи , чужди камъни и затова имам ,само евтини , 2 двуслойни изкуствени 180 / 400 и един 150 / 320 , за основното заточване .
    След това имам 2 3 камъка от градешки тъмен камък ,финни , или средни ,по точно , отговарят на 1000 и 1500 грит горе долу , средно меки правя каша и така остря , средно бързи , много приятни и за цената си доста ефективни камъчета .
    Имам и наколко мой ,пясъчници и шисти , брани по поляните и деретата на родината ,и рязани и изправяни от едната страна от мен . Работят много прилично , а 2 от тях невероятно . Последно , не е шега ,спряхме на Беклемето , прохода на стара планина , Троян Кърнаре и там на чешмата имаше доста ,тъмни, сиво черни камъни , явно седиментни . Слоести са , затова си помислих така . Значи много ситни и меки камъни . Този който взех отгоре изправих . Отвън беше много мек , от ерозията явно , и за малко да се откажа , но отвътре стана средно твърд.Супер фин и мазен камък , лесно прави много финна сива каша , подобна на циментов прах . Точи бързо и полира невероятно даже и 65 Г , нож от лист от механична ножовка . Най невероятния ми камък до сега . Дава полировка подобна на хром оксида . Мек но много бърз , за бръсначите е супер . Грита е над 8 000 ако не и над 10 000 .
    Скоро ми подариха и един черен порест турски камък , маслен , много твърд. Беше леко надран и ми трябваха 2 часа със шкурка на стъкло за да го подравня . Нямам масло и не съм го пробвал още . Пък и е едричък , като грит . Доста е твърд , а аз харесвам меките камъни , със каша
    Имам и няколко стропа и кайша със шлайф паста едра и със финна Гой , която е всъщност хром оксид . Имам също и плоскости със шкурка , със прикрепящи пластини в 2 та края . Доста са ефективни и почти безплатни .
    Още нямам и не съм виждал царят на камъните за бръсначи - белгийския котикул , но се надявам да намеря . Не от Йбей де с тия цени . По скара търся от възрастни хора работели при бръснари или бръснели се с бръснач , преди . Ако някой колега има такъв камък , макар и доста захабен или напукан , и го продава на нормална цена , ще се радвам да го купя .
    Смятам , че България , като страна с уникална природа и планини , няма как да няма и уникални естествени камъни за заточване , просто се иска търсене и изправяне .

  • #2
    От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

    A снимки имаш ли? Дай да ги видим тези камъняци.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

    Коментар


    • #3
      От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

      То снимки хубаво , ама то камерата е малко обикновенна , не е като вашите там пиксели ала бала , и снимките стават ..... обикновенни . И като ти ги кача няма да различиш нищо ,3 4 сиви бруса и 4 5 черни или тъмносиви камъни . Във луларския форум искат снимките да са във малък размер , тука има ли такова изискване . Значи от естествените камъни имам 3 черни шистови , във продавалник и Ампида ги продават ,един черен мек фин, български и 2 3 пясъчника , седиментни сив , жълтеникав и един много едър червен , градешки . Отделно един черен , турски камък , ситен грит , но порест и няма да точи ситно . Смърди на газ от 2 метра , вода ни приема , ни отдава .

      Коментар


      • #4
        От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

        Исках да попитам , понеже все повече четем , из чуждите форуми за микро финните ,абразивни ,диамантени пасти със големина 0.25 - 0.10 микрона .Това е от 2 пъти до 5 пъти по финно от най дребния и фин , хром оксид. Виждаме , че ги нанасят на плат , залепен за стъкло и спропват върху тях . Има клипове със резултати във снимки от микро увеличителни камери , доста внушителни . Хората казват , че със тези диамантени пасти се постигала , наистина зверска острота на режещия ръб .
        Някой има ли мнение или опит по въпроса , или да знае , откъде може да се закупи такава паста в България - 0.25 микрона примерно .

        Коментар


        • #5
          От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

          Дай линк да ги видим и ние тези клипове.
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

          Коментар


          • #6
            От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

            Камъните за точене трябва да имат съвършено ЕДНОРОДНА структура. Поради чисто геоложки причини, местата където по земята има такива находища са много малко и камъните съответно редки и ценни. Не случайно един от големите активи, които се пренасят от поколение на поколение точилари в Япония са камъните. Попадах наскоро на разпродажба на такава колекция и най-евтиният беше малко над десет хиляди долара... За естествени камъни подходящи за точене в днешно време е твърде луксозно да се мисли...

            Изкуствените камъни за точене не се правят лесно и също не са евтини (тези които стават за нещо и са качествени)... Пасти от всякакъв характер, вид, консистенция и прочие стават за полиране, не за точене... Много съм писал тук, не виждам смисъл да се повтарям затова само кратко резюме: На шкурки, платове, прочие меки и податливи повърхности... без значение с колко микрона поддават не се точи а се полира..., което е съвсем друг процес, с други цели и друг резултат...
            VPetrov.photography

            Коментар


            • #7
              От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

              http://www.youtube.com/watch?v=PRMu-WEaFNE

              http://www.youtube.com/watch?v=DHRVOIHzjv4

              http://www.youtube.com/watch?v=AjzOoVCCySE

              ето някой линкове на един , от многото видове диамантени полил пасти за бръсначи . Много са популярни сега в САЩ. Казват , че имали драстичен ефект върху острието . Давали невероятна острота и мекота на бръсненето .

              Коментар


              • #8
                как да си наточа бръснача

                Здравейте,
                купих си бръснач DOVO и един каиш за точене,но в последствие разбрах ,че не се точи с каиш само(лелката ,която ми продаде бръснача в страхотно голям и зареден магазин за всякакви остриета с над сто годишна практика в продажбите ми каза че това е достатъчно . Започнах да търся по магазини камъни за точене и информация за тях но с голям неуспех.Ако може да ми помогнете какви камъни да си закупя и от къде .Аз съм от Варна и до сега не съм намерил магазин,който предлага такива продукти ,а магазинерите ме гледат като полезно изкопаемо и вдигат рамене.Потърсих информация и от стари бръснари но и там ударих на камък.Изгледах доста клипчета за точене и бръснене и горе долу ми се изяснява че няма да има проблем с малко практика,но от всичката тази информация не ми става ясно какви камъни трябва да си закупя и от къде.

                Коментар


                • #9
                  От: как да си наточа бръснача

                  Първоначално публикуван от kostum Преглед на мнение
                  Здравейте, ......,но от всичката тази информация не ми става ясно какви камъни трябва да си закупя и от къде.
                  В раздела има поне 2 теми в чието заглавие се споменава "точене, заточване" и не са кой знае колко обемни, а с изчитането им ще научиш доста неща. Някой ще ти напише - два камъка с грит 4 000 и 10 000, но веднага ще възникнат други въпроси и идваме на варианта "два дена експерименти спестяват един час четене".

                  Коментар


                  • #10
                    От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

                    Аз имам една стара белгия, черна е и на пипане създава усещането, че е намазана с нещо. Другото интересно е, че за размерите си е много тежка. Точи страхотно! А за полирането нося ножа на един приятел - има дисковe, кечета и пасти милион.
                    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                    Само DIESEL !!!

                    Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

                      препоръчайте какви камъни за заточване на бръсначи
                      Има на NANIWA 4000/8000 или друга марка !
                      Нортън

                      Коментар


                      • #12
                        От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

                        Naniwa 4000/8000 ще свърши работа.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

                          Сократе , освен 1200 3000 , 8000 , белгииски котикули , ешери и т.н. оня ден дойде и един Кинг 6000 - извънземен камък , доста голяма разлика има в грита , по фин е от 8 000 , които взехме . Нещо съм се замислил за едно Суехиро 1/3 К и някакъв Кинг 8000 или 10000 л Или Шарптън Про - има ги 12 000 до 70 долара със пътните .

                          Коментар


                          • #14
                            От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

                            Здравейте, може би не съм бил много внимателен с четенето, но бихте ли споделили от къде може човек да си закупи камъни за заточване освен от eBay?
                            Може ли някой да обясни какво значат символите S или G-3 на водните камъни King? Вършат ли работа тези камани за заточване на бръсначи /грит- 6000, 8000, 10000/?

                            Коментар


                            • #15
                              От: Камъни за заточване , стропове и пасти , инструменти за заточване

                              Здравейте, как се казва такова лайсни и къде мога да намеря тях ?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2019-10-19-10-37-21-692_com.miui.gallery.jpg
Прегледи:2
Размер:66.9 КБ
ID:5822466

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X