От: Общи приказки
Ти си профи и свалянето и съхранение на корпуси и пити ти е елемент от технологията/начина на работа и за догодина ще си наясно, сигурен съм
. Варианти - студ /хладилна камера, фризери/, затворено помещение /фургон, барака/ за фумигация или навес за съхранение на комини. Преди години оттатък Борислав мисля че качва снимки как ги съхранява неговите - навесче с мрежа отстрани и отдолу и отгоре на корпусите комарна мрежа и това е. Само че питите вътре трябва да са чисто медови. Вкараш ли и една кафява /от люпено пило/ и при топло време си готов. Има го и варианта разбира се всичко да си седи по кошерите целогодишно /със съответната специфика/.. Например на няколко пчелина си и центрофужиш с мобилна станция. Ако центрофужиш в базата, логично е пък магазините накрая да си останат на склад половин година.
Аз формалин както казах, не съм ползвал, но със сярата съм наясно
. Цивилизованият подход е със серни ленти /има ги по винпроми и винарски магазини/, дядовият начин е една тавичка с въглени и 2-3 лъжици сяра отгоре, пъхаш вътре в помещението и затваряш, отвън
Ако е топла есента след две седмици повтаряш. Спазвай мерките за безопасност обаче и противопожарните - тоже, че съм правил и пожар. Сложил съм отдолу под комина, само че разстоянието до долните рамки не съм го изчислил, восъкът поочва да се топи и капе върху жаравата и оттам пуф нагоре... От доста години вече съм се лишил и от това удоволствие - ей го вчера центрофужих за предпоследно и прибрах по един магазин с чисти пити, останалите ще стоят по кошерите докато хване студа.
П.п. Преди много години веднъж ползвах и делиция /Фостоксин/ - бързо, лесно, вкусно и не прощава
. И сега много хора го ползват, но няма да го препоръчам публично, щото не съм проверявал разрешен/забранен ли е и да не вземем да ядосаме някой пуритан.
Първоначално публикуван от ag ro
Преглед на мнение

Аз формалин както казах, не съм ползвал, но със сярата съм наясно

П.п. Преди много години веднъж ползвах и делиция /Фостоксин/ - бързо, лесно, вкусно и не прощава

Коментар