Обява

Свий
Няма добавени обяви.

до всички Пчелари - Медоносна ли е 2012 година ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: до всички Пчелари - Медоносна ли е 2012 година ?

За да ти е БИО меда трябва да покриваш следните условия:
    1- В радиус от 3км. да няма фабрики, коли и разни такива вредни емисии.
    2- Меда да е абсолютно чист,без добавки и такива работи.
    3- Кошерите да не са боядисани.
    Е аз покривам всичко, само дето кошерите са ми от блажна боя. Ако не бяха, цената скачаше двойно
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
      За да ти е БИО меда трябва да покриваш следните условия:
      1- В радиус от 3км. да няма фабрики, коли и разни такива вредни емисии.
      2- Меда да е абсолютно чист,без добавки и такива работи.
      3- Кошерите да не са боядисани.
      Е аз покривам всичко, само дето кошерите са ми от блажна боя. Ако не бяха, цената скачаше двойно
      Интересно инфо, аз щях да търся какви са изискванията за Био пчелин, но все не ми остава време ...

Значи, горе в Априлския балкан на старата къща мога да направя Био пчелин (махалата е на около 3 км от последните къщи в града, а то в Априлци така или иначе вече отдавна няма фабрики, които да замърсяват
      Ми то ако не боядисаш кошерите, те нищо няма да изкарат. Може би решението е пластмасови кошери, (гледам, че се предлагат в БГ - примерно на Lyson)

А ако се боядисат с водоразтворима безвредна боя, дали ще са пак Био ...

Моите на село първо са грундирани с грунд за дърво, после 2 ръце суперемайллак (другия път ще ги боядисам прахово ) - в селото фабрики няма, обаче има пък коли и трактори ... Нищо, че и нивите и дръвчетата се пръскат с каквото трябва
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Утре и в Неделя ще вадя мед. Общо 312 пити. Дупе да ми е яко !
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
          Утре и в Неделя ще вадя мед. Общо 312 пити. Дупе да ми е яко !
          Това да се чува!
          Е, поне не въртиш на ръка
          Хайде успех!
          Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
            Това да се чува!
            Е, поне не въртиш на ръка
            Хайде успех!
            Благодаря ! То като се стигне до центрофугите е лесна работа. Трябва да се боря и със жегата, също така и с времето.
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Извадих меда. За двата дена, общо извадих 380 килограма.
              Джипа хич не е клекнал с 300 килограма отзад.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0150.jpg
Прегледи:1
Размер:130.8 КБ
ID:5393125

Име:Снимка0152.jpg
Размер:124.4 КБ
ID:5393126
              Пита 4х4

Име:Снимка0157.jpg
Прегледи:4
Размер:124.3 КБ
ID:5393127
              А ето го и хубавия Манов мед

Име:Снимка0162.jpg
Размер:71.5 КБ
ID:5393128

Име:Снимка0176.jpg
Размер:96.3 КБ
ID:5393129
              Ето и една снимка на пластината с която разпечатвам питите

Име:Снимка0177.jpg
Размер:119.4 КБ
ID:5393130
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

При толкова пушене с пушалката в главата ми възниква резонният въпрос - от къде вземате и къде сушите толкова много кравешки фъшкии. Шефа (т.е. баща ми) ако ме чака толкова да "омайвам" работничките ще ме изгони още преди да е свършил клипа.

А иначе аз съм от "космонавтите" на които не им се вижда голо място. Голям кеф е да гледаш как те атакуват и как няма от къде да те докопат.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

След толкова пушек, горките пчелички една седмица ще са като ошашавени. А това че е гол си е негов проблем, то белята веднъж става.....
                  Тази земя, по която тъпча сега,
                  тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                  тази земя – не е моя земя,
                  тази земя, простете, е чужда.

Коментар

На село, комшията от който основно "крадем занаята" също ВИНАГИ ги обслужва гол по бански! Пчеларското було го слага, ама само да му пази сянка, мрежичката я навива около периферията.
                    Много рядко го жилят, ама той нещо сигурно им говори любовни думички
                    Аз обаче ако ще отварям кошери - задължително скафандъра + ръкавици! Е, иначе съм по джапанки, но досега не са ме жилили по краката. Скафандърчето обаче ми е от някакъв кофти плат (не толкова плътен явно), та понякога се случва да ме жилнат през него, но хубавото е, че жилото въобще не остава в мен и после няма проблеми.

От въпросното клипче ми направи силно впечатление (негативно разбира се) голямото количество дим, което колегата вкара в кошера ...
                    На клипчето не се видя добре, дали бяха си сложили противогазите В крайна сметка всеки си ги гледа както намери за добре, но аз не бих ги опушвал чак толкова много - първо не смятам, че има смисъл, и второ едва ли им е много кеф на пчеличките ...
                    Сега миналия уикенд при прегледа ползвах само пръскалка с вода, но на единия кошер се наложи да запаля пушалката, че нещо бяха сърдити ...

П.П. Позволявал съм си при хващане на рояци да съм само с було, но това ми е задължителния минимум откъм облекло! (А и те тогава не жилят по принцип, освен ако нещо не ги разсърдиш много)
                    Hristo Draganov

Коментар

За мен, да вадиш мед гол, си е чиста лудост! И като гледам, мненията са изтрити.
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Аз винаги съм по тениска или гол до кръста.
                        Хапят ако влязат под дрехите и се притиснат.

В пушалката слагам дървесни гъби, палят се лесно и не гаснат.
                        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Сега остава да ми кажеш, че и було не слагаш ?
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Задължително було, несъм такъв герой, ползвам от тези с топчето, който се стягат на шията.
                            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Аз винаги вадя с риза, панталон и було. Жилят ме само по дланите и тук таме, ако влезе под панталона.
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Под панталона си е страшно, особенно ако пропълзи нагоре.
                                Има дни в който си жилят каквото и да правиш, но има и дни в който и без пушалка може да ги отваряш.
                                Да те попитам този манов мед вадиш ли го от корпусите за да не зимуват на него или ги зазимяваш на това, което са си събрали сами?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X