Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ягоди мутанти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ягоди мутанти.

ГМО или селекция. Като гледам рекламните снимки, ще да е първото. Гледам от известно време едни рекламни карета във весниците /Фемер, Градина.../ за сортове Гигант и Монт Еверест. 20-30 лв/ за 10 корена. Виреели навсякъде, плодоотдават едва ли не от Гергьовден до Никулден. Устойчиви на всякакъв климат като УАЗ-а. Абе изобщо - всички екстри. Пуснах един Гугъл, ама толкова полярни мнения, както и резултати: от празна пратка, до суперлативи, че реших да питам ТУК. Да не гоня дивото
    Освен това на талона за поръчка на съответния вестник, имаше и един текст отдясно, който не успях да разчета на настолна лампа и с 4Х лупа А бях пил само сок от грейпфрут.
    Струва ми се фишек и пре.бавка, ама да питам някой има ли преки впечатления.

И още нещо. В Гугъл-резултатите се оказа, че рекламата е публикувана и във в. Шок и Трета възраст
    А аз си мислех, че съм най-много Втора възраст
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

До: Ягоди мутанти.

Не, не е едно и също. При селекцията се помага на природата сама да направи нещо, а при генно инженерство директно и се бъркаме в работата, с неясен резултат. В единия случай (гмо) например е възможно да направиш светещи през нощта ягоди, а в другия - не.

А и съвсем не е ясно "имплантирайки" даден ген на друго място, какви ще са страничните ефекти. Има данни за синтезиране на вредни и отровни протеини, например, като страничен ефект. Само че всичко се потулва. Икономическата мощ на компанните, занимаващи се с това е съизмерима с тая на петролните компании.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За снимки се намират едри ягоди,не е проблем аз съм имал екземпляри от 60-80гр.
      Плододаване-то зависи от сорта,тези които плододават постоянно са така наречените неутрални сортове,тоест не се влияят от дължината на деня,достатъчно за развитието им е наличието на положителни температури.
      Нямат нищо общо с ГМО.
      Аз отглеждам такъв сорт,плододава от началото на м.Април до края на м.Декември в оранжерии.Ако някой си е купувал ягоди юли-август в София са били от моите.
      А за тези по 2-3 лева коренчето повечето от рекламите са лъжа,наистина сортовете плододават дълъг период,но искат съществени грижи,които се съмнявам дали някой ще ги осигури в домашни условия,особено през най-топлите месеци.
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Не става въпрос за промишлено, а за любителско отглеждане. В карето пише, че могат да се гледат и на терасата, а там има температурни аномалии.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
          Не става въпрос за промишлено, а за любителско отглеждане. В карето пише, че могат да се гледат и на терасата, а там има температурни аномалии.
          Може разбира се,но не си заслужават цената,защото количеството плодове при отглеждане на терасата ще е не повече от 100гр. от растение.
          А всъщност на едно такова растение цената му е 0.20-0.25лв.
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

откъде мога да закупя качествен сорт ягоди за около 1 декар ще мулчираме и с капково

Коментар

От: Ягоди мутанти.

...колеги,интересувам се след като приключа с обирането на ягодите какви грижи да полагам до догодина,до следващата реколта,тоест как да ги прочиста,кое да оставя и така нататък.Благодаря Ви!
              HUSGVARNA 630 SMR
              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Аз искам да попитам: имам едни ягоди с розов цвят на цвета(не на плода, а когато цъфтят). Плодът е едър, и много вкусен. Обаче непрекъснато цъфтят и плододават. Това мутанти ли са, или не? Има ли смисъл да насадя семки от тях и да ги развъдя, както развъдих белите ананасови ягодки?

Коментар

Всичките ягоди са мутанти. Това не е повод да не ги развъждаш. Ама май по-лесно ще ти е не през семките, а през ластарите.

Коментар

Да през семките ще е доста забавно.
                    И хора, моля ви, спрете до използвате понятието ГМО за щяло и нещяло! В България има само едно легално ГМО растение-царевица. Спрете да казвате на всичко извън рамката на масовият пластмасов плод по магазините ГМО.
                    Кольо Динев

Коментар

Повечето ягодови сортове са хибридни (= гмо, ама по-стар метод). През семките (яко изобщо са кълняеми) нещо може и да се размножи, но вероятността да прилича на "родителя" си е малка.

Коментар

Аз съм развъждала много ягоди от семки. Досега всичките излязаха такива, каквито са и родителите им. Развъждала съм бели дребни алпийски ягодки, които нямат ластари, а само издънки, развъждала съм и червени такива, но плодът е много дребен и човек не може да се наяде с него. Иначе стават за бонбонки и са много ароматни. Като ги развъдя и розовоцъфтящите, ще напиша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X