Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново за ПРСР

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Отново за ПРСР

    Някой има ли информация кога най-после ще „отворят прозорците” по мярка 312 ?
    На сайта на МЗХ излязоха предложенията на зам. министър Борисов за промени в Наредби №№ 8, 10, 24, 25, 29 и 30. Оповестените промени в наредбите дават все пак някаква надежда, че министерството излиза от зимния сън. Предложените промени са идентични за всички мерки. Похвално е увеличаването размера на авансовото плащане, затягането на контрола и мониторинга, опита да си прецизират изискванията. И тук идват въпросите:
    1)Защо не беше проведено допитване, за да се обвържат промените с казусите от практиката;
    2)Къде при този т.нар.двустранен процес са задълженията и отговорностите от страна на управляващият орган. В смисъл какво става, ако сроковете по разглеждане не бъдат спазени (както показва практиката до момента), защото „мярката по тази програма не покрива разходи за лихви”
    3)Интересува ме обосновката на следното нововъведение: "В чл. 30 се създава ал. 1а: „(1а) Бизнес-планът по образец съгласно приложение № 5 се представя и на електронен носител, като таблиците, включени в бизнес-плана, са във формат „xls”." ?!! Ето тук недоумявам с какво тази нова алинея, ще ми гарантира, че моят проект няма да се клонира по добре познатата схема (от САПАРД, ФАР и другите предприсъединителни програми) "copy-paste". Все пак това е моят интелектуален труд, или на фирмата/консултанта, на който отново АЗ съм платил. Или може би тук ще ми разрешат (отново по реда на Наредбите) да си защитя файловете си от посегателство ?! Не е основание доводът, че така щяла да се ускори работата на администрацията, защото би трябвало на проверка, оценка и особено внимание да подлежи бизнес-плана, представен на ХАРТИЕН НОСИТЕЛ, защото там на всяка страничка от него фигурира МОЯТ подпис. Или трябва да повишим и компютърната грамотност на държавните служители (а аз мислех, че в условията на конкурса им е имало място и за такова препитване - все пак не става дума за конкурс за красота), защото въпросните пък таблици към "бизнес-плана по образец" на мен никой ни ми ги е представил в xls-формат. Та отново питам, кой ще защити МОЯТ труд? Улеснявайки мултиплицирането на проектните предложения не се ли връщаме към старите корупционни практики и схеми?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X