Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сиамска котка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сиамска котка

Когато галите сиамска котка, не ви ли прилича козината й на изящна бяла салфетка?

Тъкмо това е била първоначалната й употреба!

В Източна и Централна Азия шаховете и висшите приближени винаги държели в скута си по една "сиамка". И като нагъвали любимия си пилаф, си бършели ръцете в котката.

До: Сиамска котка

За пръв път чувам тази легенда. Явно ще да са били доста добре възпитани тези котки, щом не са бъркали в пилафа и те. А някои от породата са доста злонрави. Не знам дали знаете - те не са "съвсем котки". Родеят се и с... хиените
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ако някой се опита да ползва моята котка като салфетка вероятно ще кръвне освен ако не е по-бърз от вятъра. Не знаех, че се родеят с хиените. Моята вероятно се родее с някоя кучешка порода пазачи - не позволява на чужди хора да доближат нейната територия. Когато имаме гости обикновено тя е на заточение.
      Прикачени файлове

Коментар

Да, първоначалното им използване в Тайланд (Сиам) е било на "котки-пазачи", според Уикипедия и всички други писания в нет-а. Да не би Симеон да бърка "салфетките" - напр. много по-кротките персийски котки ?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

A вярно ли е че отличават с това че са злобни !?

Коментар

Не бих казала злобни. По-скоро отмъстителни. Ако я преместя от мястото, на което спи или не й отворя вратата когато е решила да излиза изчаква няколко минути и се хвърля върху ръцете ми да драсне до кръв. Тъй като е много бърза рядко получава ответен шут. В същото време ако е нахранена с любимата си храна, не се говори около нея на висок глас може да е най-милото коте на света. Когато тя реши. Най-често сутрин. Това важи обаче за тази сиамка. Предишното ми сиамско коте беше най-кроткото и добродушно същество на света. Бяхме я намерили в един зимен ден на улицата, цялата в кръв и лед. Имаше пиометрия и някой я беше изхвърлил вероятно. Тя изтърпя операция, продължително лечение с нивалин и нито веднъж не посегна на някой от семейството. От външни хора просто се криеше. Котетата са като хората - всяко със свой характер.

Коментар

Имаме сиамска котка, която е най-добрата котка, която съм виждал.
              Само се крие, като чуе гласове на малки деца, защото я тероризират. Иначе е добра, мила и не е отмъстителна. Родена е в къщи и вече 11 години ни радва. Много мило другарче.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А нашият сиамец го откраднахаОбичаше да спи върху кофата за боклук на улицата и кой мине го галеше.Към хора не беше злобен но към други котки беше ужасРазгромяваше и гонеше през два двора от нашия огромни котарациКазваше се Софокъл по галено Цоцко

К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Имаше една такава котка дето се опита да ме напада,лошото беше ,че бяхме на една тераса на 12тия етаж -получи шут,и за нейн късмет уцели единственото дърво пред блока ,после беше доста предпазлива като ме виждаше

Коментар

Първоначално публикуван от mozza Преглед на мнение
                    Ако някой се опита да ползва моята котка като салфетка вероятно ще кръвне освен ако не е по-бърз от вятъра. Не знаех, че се родеят с хиените. Моята вероятно се родее с някоя кучешка порода пазачи - не позволява на чужди хора да доближат нейната територия. Когато имаме гости обикновено тя е на заточение.
                    В случая нетбуук-а ти е в сигурни лапи.
                    Моята беше нещо подобно ....
                    Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                    Имаше една такава котка дето се опита да ме напада,лошото беше ,че бяхме на една тераса на 12тия етаж -получи шут,и за нейн късмет уцели единственото дърво пред блока ,после беше доста предпазлива като ме виждаше
                    ...преди да се скарат с едно приятелче, в последствие го нападаше при всеки удобен случай, като мяуне на вратата и й се отваря и се изчаква щото иначе пикаеше в обувките отвътре и драскаше тези отвън,много проклето коте.
                    Намери си майстора, след поредната атака взема един шут и през прозореца при Алабая Перун, а той милия я чакаше от както беше станал от кутре куче, цели 6 месеца и си и го върна за драскотините по муцуната
                    Последно редактирано от Ico_Ns; 02-01-10, 02:19. Причина: правопис
                    Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Бе, то не е задължително да си сиамска котка, за да станеш злобен като спиш върху интернета.

Коментар

От: Сиамска котка

Сиамката на жена ми беше най-кроткото коте, което сам срещал. Е, на млади години скъса някое и друго кожено яке или кожух, но за покойниците - или добро, или нищо.
                        Днес, на 8 март, се помина. През май щеше да навърши 20 години. Не знаех, че котките живеят толкова дълго.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          Сиамката на жена ми беше най-кроткото коте, което сам срещал. Е, на млади години скъса някое и друго кожено яке или кожух, но за покойниците - или добро, или нищо.
                          Днес, на 8 март, се помина. През май щеше да навърши 20 години. Не знаех, че котките живеят толкова дълго.
                          Жалко! Знам какво изпитвате в къщи!
                          Нашият котарак ( някаква улична смеска, имаща нещо общо с ангорските ) ни напусна миналата есен, след като 17 години ни посрещаше всеки ден на вратата. Аз до сега за никого не бях ронил толкова сълзи, въпреки че съм на петдесет и кусур лазарника...
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",
                          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Мани ... Преди две години като се разболя татковия котарак, влязох в люти борчове за лекарства и болници, щото знаех какво ще стане. Ама не можаха да го оправят, и умря. Татко не каза нищо, а след месец го отнесе инсулта ...(((

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X