Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде да намеря Сребриста ела?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде да намеря Сребриста ела?

Искам да засадя около вилата две Сребристи елхи (Abies concolor). Много са красиви.
    Знае ли някой на какво минимално разстояние от сграда може да се садят (кореновата система става голяма), кога и как се садят и откъде може да се вземат хубави малки дръвчета?
    Show must go on!
    LZ1VES

До: Къде да намеря Сребриста ела?

Пробвай в кръчмето (Бар Наздраве) се мярка един Gadef.
    Той разбира от дЪрЪвета всякакви.
    Радо бе. Радо Шишарката
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Аз кръчмето го избягвам , че като ми хареса, излизане няма ...
      Ама Радо наистина трябва да знае - само ми е далече малко....
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

Пълно е в София и околностите с разсадници ама в повечето им викат сребрист бор.Поздрави
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
          Искам да засадя около вилата две Сребристи елхи (Abies concolor). Много са красиви.
          Знае ли някой на какво минимално разстояние от сграда може да се садят (кореновата система става голяма), кога и как се садят и откъде може да се вземат хубави малки дръвчета?
          Това е така наречената "бяла мура", едно дърво с убийствено бавен растеж и за съжаление не понася нашите зими.

Коментар

Колеги, в грешка сте:
            Между бора и елата има голяма разлика - различни видове са.
            Бяла мура (Pinus peuce) е вид бор и издържа на много ниски температури.
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Колеги, в грешка сте:
              Между бора и елата има голяма разлика - различни видове са.
              Бяла мура (Pinus peuce) е вид бор и издържа на много ниски температури.
              Аз твърдя че е "бяла мура" и така е известно това дърво Abies concolor, и произхода му е средните и северните части на Америка.
              Abies concolor може да расте на климата на Франция и Англия и там където има много снеговалежи но не и мраз.

Коментар

Сега набрах "бяла мура" в гугъла и видях какво пишат.

Набираме Abies concolor и там има доста подробности.

Коментар

Сребристата ела си е Сребриста ела!
                  Търси някакви позиции в берковско...
                  Аз също ще потърся и при резултат ще пиша на Л.С.

А като се позамисля...дали не беше Сребрист смърч!??? Но все пак ще звънна в Берковица и при резултат ще пиша.

Коментар

Ето бързорастящо за вилата.
                    Пауловния - Paulownia Elongata
                    Разсадника е в:
                    Гр. Нови Искър, кв. Кумарица 1281

Тел.: 02/ 991 76 31 , факс: 02/ 991 77 82, 0895715674 ; vitroflorabg@abv.bg

Бързорастящо дърво за 5 години височина 30 м и диаметър 30 см.

Коментар

преди години взехме такива от един разсадник след Столник по Подбалканския. и идея си нямам дали го има още. то беше нещо като Опитна станция или от сорта. ще поразпитам тия дни (на вилата съм си така или иначе (Саранци). поназнайвам вече некви хора та мога да разбера. за жалост само едно се хвана,но е уникално красиво дърво.за 10 ина години е около 10 метра (не помня коя година го садихме пък и на око съм зле с височината де).иначе си насадих това лято обикновени борове които си "спасих" сам от прегазване (саморазвъдили или както там се казва на пътища по Арабаконак) и са страхотно устойчиви и непретенциозни(пък и безплатни и спасени от лоша участ). а за "белия бор" "сребърен" "ела" (и аз не съм сигурен вече как се казва (всеки който го види и го нарича различно,въпреки че една озеленителка ми каза че било "сребърен бор" най-правилно, друга било твърдо ''бял" и т.н.... ;-).
                      лошото е че съм абсолютен лаик по имена и названия.просто обичам и уважавам природата. но ако не ти е много спешно ще проуча тия дни и ще ти кажа. преди имаха всичко в тази Опитна станция (или както се наричаше там). ще поразпитам и горските дали не се намира някъде из горите наоколо (а те са само на 35 км от София ).
                      п.с. сега видях каква е горе долу и разликата в наименованията така че съм и "подкован" за какво ще питам ;-). мойто май е сребрист смърч ;-).
                      Последно редактирано от Tony33; 24-11-09, 00:01.
                      висете отпуснато

Коментар

Със сигурност знам, че такива елхи има до кремълскта стена. Разстоянието е около три метра.
                        За една нова година на приятел от Пловдив горските му бяха отсекли една 3 -3,5 метрова красавица. Холът висок 2,55. Нито върха да махнеш, нито красивите долни клони. Отрязахме едно "скучно" място от средата 50-60 санта и я съеднихме с дебел пирон.

Садил съм такива елхички пред блока. Ама като станат един метър изчезват в някой комшийски хол. Отказах се.

Коментар

Ето ти една конколорка:
                          http://www.bulland-ltd.com/UPDATE_24...20concolor.JPG
                          Ако вилата ти е близо до Пазарджик, търси тук: http://www.bulland-ltd.com

Ако си близо до София търси тук: http://florimex.bg/start/

Във Варна ето тук: http://erika.bg

Коментар

До София съм, но никъде не пише, че има сребриста елха. Във Флоримекс нямат.
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

Много богат на иглолистни е градинският център срещу НБУ. Бях там през септември и ми се струва, че видях сребристи ели. Проверете там. Ето линка.
                              http://www.homegardentt.com/
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X