Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой да има представа как се отглежда пъстърва в изкуствен водоем?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой да има представа как се отглежда пъстърва в изкуствен водоем?

Първоначално публикуван от batko_benny Преглед на мнение
    Имам 7дка място с лице на високопланинска река, та въпросът ми беше продиктуван от интереса ми да проуча възможността да си направя ферма за пъстърва.
    А всичките ви въпроси и коментари са ми от полза, за което благодаря!
    Чакам още подобни!
    Каквото и да решиш да правиш в бъдеще - ИДИ и си вземи "водно право " . Това е разрешително за ползване на водата от тази река .
    Защото ако някой преди теб получи това право - ще трябва да се съобразяваш с него в бъдеще . Дори заради него могат да ти откажат и .... да се окажеш без вода за рибите .
    Направи изследване на водата - за да знаеш каква е и колко е подходяща за пъстървата . Щом е река - предполага се , че има достатъчно дебит през лятото дори ?
    В полето се правят рибарници просто с изкоп и се оформя стената . Без бетон и други подобни . Такива имаше и в Смолян - но в тях развъждаха шарани . Не знам дали стават за пъстърва ?
    А за замръзването - пъстървата едва ли ще замръзне . Тя живее на студ и така обича .
    Свържи се с някоя фирма за преработка на риба . С тях може да говориш направо в цифри и да придобиеш реална представа за пазара днес . Пример: " ПАЛ BG " - най-големите в България .
    Когато вече опреш до зарибителен материал - се обаждаш няколко месеца по-рано където имат риби-майки( Девин ) - за да те включат в графика и да получиш здрав зарибителен материал . Не взимай хайвер( трябва люпилна и .... много майсторлък) , а готови рибки .
    То още рибата в морето ..... ама темата е много приятна . Успех !
    Последно редактирано от bgbul; 03-11-09, 18:27.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Каквото и да решиш да правиш в бъдеще - ИДИ и си вземи "водно право " . Това е разрешително за ползване на водата от тази река .
      То още рибата в морето ..... ама темата е много приятна . Успех !
      Мерси за ценния съвет! А рибата още е в реката

Коментар

Първоначално публикуван от batko_benny Преглед на мнение
        Ето това е мега полезен пост!
        1во защо замръзна рибата? Твоят приятел беше излял бетонни басейни ли? Да не би да са били много плитки?В смисъл той до какъв извод стигна- защо е замръзнала? И съответно какво трябва да се направи, за да не се стига до там?
        А за техниката- нали това е офроуд сайт? Човек трябва да има оправдание (дори и за пред жена си), за да поддържа високопроходима техника в гаража си.
        Това,както писах стана в планината над Айтос,х.Бяла река.
        Падна сняг около 2 м.Техника не им липсваше,но пътя е много тесен и стръмен с дерета и необезопасен.След като и ифата им специално за офроуд разходки се качи върху снега се отказаха.
        Басейните са 1,5 м.,бетонни,а температурата доколкото си спомням -19С
        Проблема май беше по-скоро в това,че пазача си е отишъл до селото и после не успял да додрапа обратно.Ако е бил там според моя приятел,който е в Испания за съжаление и не мога да го разпитам за всичко,ако са се палели огньове върху леда е можело нещо да се спаси.
        SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
        0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение
          Това,както писах стана в планината над Айтос,х.Бяла река.
          Падна сняг около 2 м.Техника не им липсваше,но пътя е много тесен и стръмен с дерета и необезопасен.След като и ифата им специално за офроуд разходки се качи върху снега се отказаха.
          Басейните са 1,5 м.,бетонни,а температурата доколкото си спомням -19С
          Проблема май беше по-скоро в това,че пазача си е отишъл до селото и после не успял да додрапа обратно.Ако е бил там според моя приятел,който е в Испания за съжаление и не мога да го разпитам за всичко,ако са се палели огньове върху леда е можело нещо да се спаси.
          Мерси за отзивчивостта! Мисля, че при мен няма такива студове, ама сега зимата ще ползвам помощни средства, за да засека. Поздрави!

Коментар

На язовир Душанци след Пирдоп / 90 км. от София/ от дълги години отглеждат пастърва в садки около 10. Собственика е много дружелюбен и предполагам ще даде инфо. като нема риба в язовира си копувам от там
            [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
            X