Е най-накрая седнах да опиша тазгодишната кампания по опазване,прибиране и сушенето на сливите от тазгодишната реколта. Гледаме си около 15дка сливи "стенлей". Част от тях малко застаряха и въпреки грижите не се "отплащат" с много плод, но за сметка на това младите са доста плодовити ( ако им слугуваш както трябва през годината). Е върнахме се от море и направо застъпихме кампанията. Бяха доста зелени, но се почна с охраната, щото "братятя" това не го признават. Та след още седмица се почна и сливобера. Случихме и с време. В събота свършихме и от неделята (първата на септември) сви студ и заваля. Да, ама ние си бяхме свършили работата, не и без помощта и на щерката, която вече смело кара трактора.Не съм сладкодумен, но снимките надявам се ще разкажат повече. Сливите са изсушени, естествено съдовете с каша ( за ракия ) са пълни и зимата ще палим казана. Засега това, пък после и още.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сливобер 2009
Свий
X
-
До: Сливобер 2009
Верно доста труд пада. За жалост накрая те пребиват с цени - прекупвачите и най-малкото остава при производителя. Добре, че не разчитам изцяло на сливите. Но ме влече и ще продължа да се занимавам с това производство. Дано нещата се пооправят.
Спасе прати ми телефон на лично да се разберем, кога ще имам път по София.Борислав Русенов - 0889593977
Коментар
-
До: Сливобер 2009
Много хубав момент, това да прибереш реколтата и тогава да залющи дъжда. И ние го уцелихме тази година с гроздето, само че през ум не ми мина да снимам. Това в подписа за трактористите е точно от този момент.
А сушени сливи не съм ял от години, трябва да се направи нещо по въпроса.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар